dinsdag 27 december 2011

mobiele brigade

Het begon op 1e kerstdag met een bericht over een gratis app.
Mijn zus zat al weken te pushen dat het zo handig was als ik whatsapp zou installeren op mijn iphone. Gelijk had ze, dan konden we gratis berichten versturen, en fotootjes, en onzin, en onbelangrijke dingen waar we eigenlijk helemaal niet op zitten te wachten. Ik had het al eens geprobeerd, maar met het invullen van het wachtwoord voor betaling liep ik vast... ik was het wachtwoord kwijt. Het nieuwe wachtwoord opvragen werd te ingewikkeld. Had ik geen zin in. Gisteren was het dus gratis te downloaden, en het was leuk. Tijdens het kerstdiner waren mijn zus en ik toch een beetje bij elkaar. De foto's van de gerechten werden gewhapped, en voorzien van commentaar weer teruggestuurd.

Mijn broer kwam bij ons logeren met kerst. Ook hij plukte ook de whatsapp gratis uit de lucht en whappde vrolijk mee. Samen waren we ook nog eens verwikkeld in een enorme wordfeud. Mijn broer kon het niet aanzien dat ik achter de computer plaatsnam om een app op mijn telefoon te zetten en met wat gegoogle en gechoochel met wachtwoorden lukte het mij ook om zonder computer via het draadloze netwerk apps voor facebook en blogger op de telefoon te zetten. Die kerstavond facebookten, whatsappden, laptopten en wordfeudeten we er vrolijk op los.

Mr. C. voelde zich nu toch een beetje buitengesloten. Hij bezit een oude illegale versie van zijn telefoon en is daardoor al jaren buitengesloten van alle apps die het leven zo gezellig bleken te maken. Broerlief startte zijn laptop, googelde wat naar een oplossing en vond een programma waarmee hij ook de telefoon van Mr. C. app-loadable kon maken.

Achter de computer merkte hij dat ons netwerk wel heul erg traag was. Ook dat kon hij niet aanzien, en na wat gestoei met laptop en vaste pc's draaide alles weer snel. Nu we toch bezig waren.... kon hij misschien ook even mijn muziekbibliotheek op mijn I-phone zetten? Dat werkte anders als bij mijn Ipod-shuffle en ik had nog geen zin gehad om me erin te verdiepen hoe het wel moest. Ook dat was in een poep en een zucht gebeurd. En dan misschien ook even mijn I-phone connecten aan mijn  Parrot in mijn auto? Helaas... het moet nog even uitgevogeled worden hoe dat moet; mijn Iphone kreeg hij niet aan mijn Parrot geconnect.

Nouja, het eindigde ermee dat de mobiele eenheid moest vechten om het oplaadsnoertje. Met al die connecties op het draadloze netwerk gaan de batterijen wel heel snel leeg. Jip dacht daarvoor de oplossing te hebben. Misschien konden we een app downloaden die ervoor zorgt dat de batterij wat langer meegaat?
Leuk bedacht Jip. Helaas. Lijkt me een leuk project voor de toekomst.

Nu nog wil ik nog een app gedownloaded zien te krijgen die de mij vertelt hoe ik al die nieuwe woorden moet spellen. Want hoe makkelijk alles ook is in het gebruik, die spelling van die woorden blijft een struikelblok.de snijplank-app: ook handig bij het bereiden van het kerstdiner!


4 opmerkingen:

 1. Hahaha, iedereen is lekker druk bezig geweest.

  Wat een goed plan van Jip een app. downloaden voor wat betere batterijen, hahaha. Helaas is een app. nog niet zo ver.

  Er wordt hier namelijk elke avond druk gezocht naar alle opladers... die leggen de kinders altijd weer ergens anders... zo handig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Druk bezig geweest, zeg.
  Ik heb al die dingen niet en wil ze ook niet. Mijn telefoon kan alleen bellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet schrikken. Komt ie: ik heb een mobiel waar geen internet opzit. Mijn man heeft voorgesteld om mij voor mijn verjaardag (in januari) een Iphone te geven en ik heb geweigerd...Mijn abonnement verloopt en nu "moet" ik een nieuw toestel. Ik koop voortaan wel beltegoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gaat een beetje langs me heen. Ik heb geen Ipad of Ifoon of weet ik wat. Zoon wel en dat heb ik gemerkt in Londen. Probeer eens een gesprek te beginnen met iemand die daar de hele dag over gebogen zit. De apps zijn wel handig trouwens want ze hielpen ons moeiteloos Londen door.

  Maar het zou fijn zijn als die apparaten iewat selectiever werden gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen