donderdag 22 maart 2012

The English Patiënt

Ik heb een spannend verhaal. Oké... net niet, maar wel bíjna. Bíjna was het écht heel spannend.

Via de spoedgevallendienst was er een poosje terug een engelsman bij ons aan komen waaien op het werk (tandarts).
Vaag verhaal, hij was in het leger geweest, nu hier op vakantie bij zijn ouders.
Hij werd behandeld en kreeg vervolgafspraken.

Op een bepaald ogenblik kwam hij niet meer opdagen voor zijn afspraken.
Ik heb toen al zijn verdere vervolgafspraken uit de agenda gehaald. Ik heb geprobeerd te bellen naar hem om dit te vertellen, en naar het telefoonummer van zijn vriend, maar ik kreeg hem niet te pakken. En ik had een rekening klaargezet voor de niet nagekomen afspraak. Was een lange afspraak, dus een fors bedrag.

We hadden het onderling intussen al vaak over deze man gehad. Raar verhaal, klopt niet, vertrouw het voor geen meter, dat soort dingen.

Nu had mijn mannetje vorige week een afgebroken vulling, dus die kon ik mooi op dat vrijgekomen plekje zetten. Ik had Mr. C. al ingelicht dat de kans aanwezig zou zijn dat ik weleens hommeles zou kunnen hebben met een Engelse patiënt , vanwege de afspraak die ik eruit had gehaald en de nota voor de niet nagekomen afspraak. 'Nou', zei Mike, 'dan doe ik wel net of ik je niet ken, en dan help ik je wel'. :-)

Afijn, Mr.C. zat daar strijdlustig in de wachtkamer. Klant kwam niet opdagen. Geen hommeles. Mr. C 's bijval was niet nodig. De klant leek met de noorderzon vertrokken: hij kwam nooit meer opdagen.

Nu weten we waarom:
Gisteren zag de tandarts op het nieuws dat Engelands meestgezochte topcrimineel was opgepakt. Zelfs met balkje voor zijn ogen werd hij herkend.  Hij had in Engeland levenslang staan en hij was door handlangers tijdens een transport met veel geweld (bommen en granaten) bevrijd. En sindsdien was hij spoorloos. Ik heb even gegoogeled op 'engelse topcrimineel opgepakt' en inderdaad... de naam klopt niet, maar het is hem wel.... En nee.... het is geen lieverdje...

Nou ja.... Ik heb dus nèt geen spannend verhaal over Mr.C. die het voor me opnam tegen Engelands meestgezochte, vuurwapengevaarlijke topcrimineel :-).  Maar wel bijna!

Wel een eng idee hoor, dat zo'n griezel gewoon bij je langs is geweest.

Iemand nog een sterker verhaal dan dit vandaag ???

7 opmerkingen:

 1. Da's net zo creepy als die bijlmoordenaar die op een zaterdag in de bieb naar de leeszaal vroeg aan mij en de andere dag op het station.....afijn, vul maar in. Slachtoffer kwam volgens mij uit BoZ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, echt? was die bij jou geweest? Brrr... wat een creeps zijn er toch in de wereld hè?

   Verwijderen
 2. Jakkes. Nee, ik heb geen sterker verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eh... kan er even niet opkomen vandaag.... hihi!

  Fijn weekeinde!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hè jakkes .... Ik weet wel dat mijn tandarts ooit de politie moest bellen ivm 'n lastige patiënt met 'talking in de brain'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou het niet sterker kunnen maken. Maar het inspireert me wel.

  BeantwoordenVerwijderen