dinsdag 12 februari 2013

Waarom het hier zo stil is?

Goed gezien... ja... 't Is een beetje stil op mijn blog.
Soms een we-300-tje, op zaterdag een zwijmeltje... meer zit er momenteel niet in de vingers.

Ik ben druk. Druk met lopen, druk met regelen, druk met , ja... ook een beetje carnavallen en feestvieren.

Wat er zoal te vieren viel?
De verjaardag van mijn schoonzus bijvoorbeeld.
Op de plek van waar ze behandeld wordt, hebben we het leven gevierd, en heeft ze laten zien waar ze hoop en heil vindt. Mooi!

Hoe hebben we dat gevierd?
Met vrienden en familie en een evengroot aantal flessen wijn.'

Hoe ik dat combineerde met de marathon training?
Dit was eigenlijk niet te doen.
Op het moment dat mijn sister in  crime opperde dat het misschien het beste idee zou zijn als we alvast in onze hardloopkleren zouden gaan slapen, dat scheelde immers weer drempels en excuses de volgende morgen, had ik er echt een hard hoofd in dat we daadwerkelijk een rondje rond de plas zouden lopen.

Wat? Of dat nog gelukt is?!!
Jawel. Twee rondjes zelfs! Ook mijn marathonmaatje/c.q. sister in crime was van de partij. Samen met Mr. C! Wat een motivatie hè?
En... de andere dagen? Alleen maar leut?
Zeker wel. We hebben natuurlijk even gedweild in de stad, maar maandagochtend moest ik gewoon weer gaan lopen. 26 kilometers heb ik eruit weten te persen.

Of ik moe was? 
Heeft een tampon een touwtje, zou mijn broer zeggen! Best wel! Maar na een nacht goed slapen was de vermoeidheid weer goed uit de benen. Teken dat het lijf goed in  conditie is. En alle spieren, pezen en gewrichten voelen nog lekker soepel aan.

Wat zeg je? De rest van de dag op de bank gehangen?
Nee... project 'onvermijdelijke pannenlap' moet vervolgd worden.
Ik licht alvast een tipje van de sluier op. Wie wil er nou niet zo'n 'onvermijdelijke pannenlap?'
Wordt vervolgd dus :-) Tot gauw!
9 opmerkingen:

 1. Je bent en blijft een kanjer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Marja.
   Meestal zeg ik ach... valt wel mee, en wimpel ik pluimen weer weg :-)... maar na die 26 vond ik dat ook wel van mezelf ;-)
   Ik neem de pluim graag in ontvangst.

   Verwijderen
 2. Hi Natascha,

  Heb je advies voor je marathon- en hersteltrainingen? Ik herstelde zelf sneller als ik de dag na een lange duurloop alleen een beetje fietste buiten of op de hometrainer.

  groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dorothé. O jee, nu ben ik al in de fase beland waarin ik moet nadenken over ná de marathon. Ja, rustig tempo uitlopen / uitfietsen. Ik heb eens na een spinningmarathon een hersteltraining gedaan, hartslag op 70 pct o.i.d. Was heel fijn. Dank voor de tip. Het zit weer even op mijn harde schijf!

   Verwijderen
  2. Natasja, ik bedoelde alleen het herstellen van de lange duurlopen, niet na de marathon op zich. Er staat veel info op http://www.runinfo.nl/hersteltraining.htm en dan onderaan die 3 links. Zorg goed voor jezelf want het is pittig die lange duurlopen.

   groetjes,

   Dorothé

   Verwijderen
  3. Ja, de dag na de lange duurloop staat er altijd een rustig en kort loopje in het schema. Die zou ik natuurlijk voor de afwisseling ook eens kunnen fietsen. Ik ga de links bekijken.

   Verwijderen
 3. Een combinatie van drukte en leut. Tja, daar word je wel moe van. Gelukkig gaat het carnaval aan mij voorbij. Ik zal nooit een zuiderling worden. Veel te stijf.
  Kom snel weer terug. Je fanclub mist je :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hééél mijn fanclub :-) ??? ik zal mijn best doen om iedereen tevreden te stellen :-)

   Verwijderen
 4. Waarmee weer bewezen is dat bewegen ook energie geeft, ik weet het maar doe het nog te weinig. Ik vind het knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen