zaterdag 20 juni 2020

Zwijmelen op Zaterdag: When the party is over


Nah... ik ben echt een beetje klaar met alle plannen die in duigen vallen of dreigen te vallen.
Ik hou niet van dingen die onzeker zijn. Ook als het om kleine dingen gaat als een uitje ofzo.
Van lieverlee komen er dingen in de agenda voorbij die niet doorgaan.
Deze zaterdag zou ik met zijn zoon om graspop staan.
De week erop stond er een concert gepland van Rammstein.
Helaas. We moeten nog zeker een jaartje wachten.
Vandaar de titel van mijn zwijmel: when the party is over.
Of eigenlijk had ik een liedje moeten zoeken met als titel: als het feest niet eens begonnen is...

Maar ook kleinere uitjes blijken vaak onzeker. De afgelopen maand is mijn dochter twee keer getest omdat er corona op haar afdeling was. Gelukkig was het bij haar allemaal goed, maar het was net weer op het moment dat we net weer voorzichtig met mensen hadden afgesproken. En ja...tussen test en uitslag ga ik geen mensen ontmoeten.
Afgelopen weekend zouden we bij vrienden gaan eten en we zouden dus ook niet gaan voordat de uitslag bekend was. Vriendin had het vlees en de vleesvervangers al in de marinade staan toen ik belde dat het misschien niet door zou gaan. Nou ja, je snapt... als je eters krijgt heb je voorbereidingen te treffen. En je wil dat ook niet voor niets doen.
Maar wij konden tot een uur voor vertrek niet zeggen of we wel of niet konden komen. Want als die test positief was dan moesten wij ook met het gezin weer veertien dagen in quarantaine.
Gedoe, gedoe...
Ik stond zaterdagmorgen als in mijn hardloopkloffie klaar om naar het bos te gaan om te gaan lopen met de groep, toen ik me bedacht dat het ook helemaal niet slim is om met een mogelijke (weliswaar kleine kans op) besmetting bij mensen in het gezicht te gaan lopen hijgen.
Gedoe, gedoe...

Dit komend weekend had ik dus, omdat Graspop toch niet doorging, afgesproken dat ik met mijn zus en broer een weekend in ons huisje bij zee ging logeren. Mijn zus wordt ouder ons moeder ooit geworden is en we vonden dat we daarbij stil moesten staan en moesten vieren.
Nu is er dus bij één van hun in de omgeving sprake van een mogelijke besmetting en weet ik dus weer niet of het weekend door kan gaan.
Moet ik de boodschappen al in huis halen? Na vandaag heb ik daar geen tijd meer voor dus nou ja... ik heb de wijn in huis gehaald. Dat is het belangrijkste ingrediënt waar iets mee gevierd moet worden toch? En aangezien ik de rest van de week hele dagen tot in de avond laat weg ben, zit ik ook maar alvast op dinsdag mijn zwijmel voor te bereiden. Wat misschien ook weer voorbarig is omdat dat weekend mogelijk toch niet doorgaat. Vrijdag in de loop van de ochtend horen we of het door kan gaan. Terwijl ik vroeg in de ochtend al mijn spullen in de auto moet hebben omdat ik na mijn werk gelijk door moet gaan. Allemaal gedoe, gedoe.

Dochterlief wil naar vrienden maar het regent dus we bedenken dat ik haar en haar vriendin wel met de auto breng. O, nee... we kunnen niet met 3 personen die niet tot 1 gezin behoren met de auto.
Gedoe, gedoe....

Nou ja...weet je wat pas gedoe is? Degenene die het treft, die hebben pas gedoe. Een nieuwe opleving van corona. Of met corona in de zorg werken. Of corona krijgen. Dan heb je pas echt gedoe. Maar ik ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee hoor met dat wel/niet gedoe.

Meezwijmelen? Plaats hier je link.
You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

6 opmerkingen:

 1. het is ook allemaal een gedoe .. dus dat je er zat van bent mag best hoor!!

  Troost je met de (schrale, maar toch) dat je niet de enige bent.

  Wens je hoe dan ook toch een heel fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We worden het allemaal zat dat gedoe. Je hebt nu wel heel veel wat niet door gaat, net terwijl we dachten dat het beter leek te gaan.
  Ik hoop dat je toch weg bent het weekend en de rest van het gedoe een beetje over waait.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed om het op te schrijven je gedoe. Dat lucht op. Je hebt er last van. Gelukkig geen besmetting van een van jullie. Dat is inderdaad nog veel erger. Maar de voortdurende stress en onzekerheid heeft zeker invloed op ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook wij zijn gedupeerd door de corona crisis. De grenzen van Spanje zijn nog dicht ......... dus ......... wij zijn verplicht vrijwillig nog steeds in Nederland.
  Jij Natasja sterkte en een fijn weekend toegewenst.
  Grtz Mara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, veel gedoe en weinig gedaan. Mooi nummer van Billie Eilish.

  Ik hoop dat je een mooi weekend hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi nummer, wel toepasselijk...
  Dat gedoe is inderdaad enorm vervelend...
  Maar als dan sommige personen zeggen dat er niets aan de hand is, krijg ik acuut sla neigingen, omdat die het met een simpel griepje afdoen, hou me dan maar stil, maar inwendig kook ik...
  Echt zonde voor jou dat veel nu niet door gaat, zelf mis ik alleen het jaarlijkse bluesweekend hier, het zij zo..
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen