vrijdag 21 augustus 2015

Zwijmelen op Zaterdag: I See Fire

Wat hebben we het weer goed gehad de afgelopen weken.
We waren, zoals we eigenlijk de afgelopen jaren gewend zijn, met mijn zus en haar gezin gaan kamperen in Sankt Goar, aan de Rijn in Duitsland.
En man, man... we hadden het echt goed.
We hebben genoten van het mooie weer, van elkaar, van de rust, van de gezelligheid, van elkaars kinderen, van lekker eten (vooral de pizza's in ons favoriete restaurant, zie foto boven mijn blog), van veel te veel glazen wijn en Aperol.
We hebben gelachen. We hebben gehuild bij het afscheid en innig gehoopt dat het niet de laatste keer was dat we samen daar vakantie vierden.

De kinderen worden groter en willen misschien wat anders.
We hebben nu een zomerhuisje op Goeree. Is het wijs om dan de caravan te houden?
Willen we de vakanties in Duitsland wel opgeven?

Ik heb zo intens genoten van ons 'privé-strandje' aan de Rijn.
De foto's staan op Jannekes laptop en daar kan ik nu niet bij.
Hierover later dus meer.
Stapels en stapels boeken heb ik gelezen.
Hele nachten heb ik lezend doorgehaald op de momenten dat ik mijn hoofd niet rustig kreeg en maar bleef malen. Want juist dat schijn ik in de vakanties 's nachts meer en meer te doen, dat malen. Geen probleem. Juist in de vakantie weet ik dat ik overdag slaap in kan halen en lig ik 'redelijk ontspannen' wakker. Over de boeken later ook meer.

De zwijmel dan...

I See Fire van Ed Sheeran. En wel hierom:

Een bekend fenomeen aan de Rijn in Duitsland is Rhein in Flammen.
Een drukbezocht spektakel waar we veel over hadden gehoord, maar wat we nog nooit hadden bezocht in onze vakanties. Iets met vuurwerk en bootjes en duizenden bezoekers. En het laatste weekend van onze vakantie zou dat in Koblenz zijn.
Dit jaar werkte de camping mee en konden we met de bus vanaf de camping heen en terug.
Eenvoudiger kon niet zou je denken...

Maar met het instappen kon ik op mijn vingers al natellen dat het fout zou gaan. Wij hadden een briefje waarop stond dat we met 3 personen waren. Maar we waren met 4. Mr.C, Jip, Janneke en ik. Onze dochter was onder de 13 dus die hoefde niet te betalen. Dus die stond niet op het briefje. Maar ze was wel mee. En zo waren er nog een paar niet geregistreerde koters aan boord. 52 personen in totaal. Een volle bus.
Goed... ik  was niet van de organisatie dus ik bemoeide me er niet mee. Maar meldde wel even aan de chauffeur dat het aantal op het briefje niet klopte en dat was geen probleem.

Onderweg zagen we rijen en rijen toeringcars klaar staan die naar Koblenz moesten.
In Koblenz aangekomen stonden er op de toegangsweg kilometers bussen geparkeerd. De chauffeur zette ons af in het centrum en sommeerde ons om op de terugweg binnen 3 kwartier na afloop van het vuurwerk naar de lange toegangsweg te lopen, want 'daar ergens' zou hij staan wachten en na 3 kwartier zou hij vertrekken. Niet echt heel duidelijk dus.

We moesten nog een uur of 3 wachten voor het vuurwerk eindelijk begon. Er hing een lekker sfeertje op de kade. Veel volk, veel bandjes, mensen met kleedjes, flessen wijn en picknickmanden... helemaal goed. Maar niet voor onze snel overprikkelde Jip. Dat werd nog een hele uitdaging. Het voordeel van een kade langs een rivier is dat je met je rug naar de drukte kan staan en met je neus naar het kabbelende water. Zo hebben we hem gelukkig een paar uur lang weten te vermaken.

En ja... het vuurwerk zelf... Grandioos.
Overal op het water verlichte rondvaartbootjes. De burcht boven de stad waarop het vuurwerk afgeschoten werd was prachtig verlicht. Het vuurwerk werd afgestoken op maat van de muziek. Het was wel écht een spektakel.Toen de terugweg...
Na een wandeling van ruim een half uur kwamen we uiteindelijk op de toegangsweg de bus tegen. We stapten allemaal in en reden weg. Alle 52 mensen. Dachten we...
Na ongeveer een kwartier rijden parkeerde de bus ineens langs de weg. Wat bleek: de buschauffeur was mogelijk een aantal mensen vergeten mee terug te nemen.
Hoe het is gegaan is, is nu nog steeds niet duidelijk, maar ergens tussen de kilometerslange toegangsweg en het centrum zouden nog 3 mensen moeten staan die met onze bus mee terug zouden moeten. En of we die mensen misten... dat wisten we ook niet zeker.
Precies ja... er waren 3 niet geregistreerde kinderen aan boord ( want die hoefden niet te betalen) dus de chauffeur dacht dat we compleet waren. Ik zei het toch toch dat het fout zou gaan???
Dus de bus maakte rechtsomkeert om in het centrum van Koblenz 3 mensen te gaan zoeken, die mogelijk niet eens 'vermist' waren...

Wonder boven wonder hebben we tussen de 25.000 bezoekers de 3 achterblijvers kunnen vinden.
Puntje bij paaltje waren we om 18.30 uur vanaf de camping vertrokken en waren we om half drie 's nachts weer thuis... en dat voor een half uurtje vuurwerk...
Zucht...
Jip zei na afloop dat het gelijk de laatste keer was dat hij op vakantie met de bus ergens heen ging... en als hij dat zegt... dan is het ook gelijk de laatste keer geweest.

Eén van de nummers waarop ze het vuurwerk afstaken was dus I See Fire van Ed Sheeran. En dat liedje raakte me. Juist in combinatie met het vuurwerk. Dus vandaar dat die deze week in de zwijmel staat.Klik hier** voor een youtubeje als je meer wil zien van het vuurwerk.

8 opmerkingen:

 1. The Hobbit-muziek plaatst ze.... GEWELDIG natuurlijk!
  Meid je beseft niet hoeveel plezier je mij nu op dit moment daar mee doet!!

  Hoe passievol jouw blog vandaag, dat raakt en ontroert me, en dan jouw muziekkeuze (zit ook in een 'maal-periode') ... MOOI! Dank je wel! (*slik*)

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi nummer en indrukwekkend vuurwerk. Al begrijp ik je zoon heel goed. Wat een onderneming voor een half uurtje! Fijn dat je vakantie zo geslaagd was. Ik ben benieuwd naar je boektitels. Misschien zit er nog wat tussen voor mijn leeslijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier zwijmel ik helemaal bij weg, Wat een mooi nummer en indrukwekkend het vuurwerk met die leuke verlichte bootjes. Dank je wel.

  Fijn weekend,
  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk nummer. Kan me voorstellen dat dit iets teveel moeite is voor een uurtje Vuurwerk. Wel een mooi verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie muziek van weer een voor mij onbekende artiest, maar ik denk dat ik qua muziek toch een beetje in het verleden hang...
  En wat een verhaal erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. AH Koblenz,
  de thuishaven van de stiefmoe van de kinders. Beide zijn er inmiddels al een keer geweest en waren reuze enthousiast over hoe mooi het daar is.

  Mooi liedje heb je uitgekozen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ontzettend leuk geschreven en super om te lezen.....je hebt echt talent....en wat een prachtig nummer X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heerlijk nummer en wat heb je weer niet allemaal beleefd onderweg! Ik zie het allemaal voor me, zo beeldend geschreven!
  Lekker gezwijmeld hoor, al is het op dinsdag!

  BeantwoordenVerwijderen