dinsdag 24 mei 2016

Hoe de week van Tas was (23)

Gelukkig is de jeuk inmiddels over, maar wat had ik het slecht begin vorige week. 
In Ouddorp was ik 's avonds tijdens een potje badminton door muggen in mijn benen gestoken. 
Wat volgde waren dikke schijven onder mijn huid en jeuk die van zaterdag tot woensdag duurde. 
Ik werd er gek van. 
Dinsdag heb ik van ellende maar een afspraak bij de huisarts gemaakt. Ik schaamde me een beetje om voor een beetje jeuk naar de dokter te gaan, maar eigenlijk viel dit voor mij wel onder de noemer 'niet te harden, zoveel jeuk'. 
Gelukkig lachte de dokter me niet uit. Een allergische reactie was het. Hij schreef een zalfje voor, adviseerde me om wat allergiepillen te kopen bij de drogist en omdat ik er toch was bracht ik ook het eczeem op mijn ooglid ter sprake. Bultig door de muggen en make-uploos vanwege de eczeem voelde ik me er de afgelopen week niet charmanter door. 
Je begrijpt... zonder foto's dus. 

En ik won een leuke prijs! 
Via Breg Blogt deed ik mee aan een winactie. En hoera! Ik mocht een paar schoenen uitkiezen bij Sacha Shoes voor maximaal 130 euro. Was dat even welkom! 
Met Janneke ging ik vrijdagmiddag naar de stenen winkel om de leukste schoenen die ik op de site had gezien even in het echt te passen. De hippe sneakers die ik zag pasten niet bij mij, zei Janneke. De slippers waren te goedkoop (en ik mocht maar 1 paar kiezen), dus heb ik voor praktisch gekozen en ik nam een paar cowboylaarzen (à €129,99 haha!) waar ik ook de winter nog mee door kan. Dit zijn ze geworden! 
In Ouddorp hebben we dit weekend weer hard gewerkt in de tuin.
De laurierhaag die ik in maart (met de hand!) begon te snoeien is aan de buitenkant klaar. 
Nu de tuinkant nog. 


Er stond nog een loos haagje dat om moest.


Ik plantte wat lavendel op een plekje dat door mijn schoonzus gras en onkruidvrij is gemaakt en ik hoop dat ze op deze plek voldoende zon krijgen om te kunnen groeien. Het is een beetje een schaduwplekje. Binnenkort wordt er een grote boom getopt waardoor ze waarschijnlijk wel meer zon zullen krijgen. 
En we genoten van de bloeiende Rhododendrons. Vorig jaar hadden we de bloei gemist omdat we er in de weken dat ze bloeiden nèt niet waren. Ze stonden nu nog net niet in volle bloei, maar ik vond ze prachtig.
In de vrije avonduurtjes maakte ik een bestelling. Deze stof had ik al lang liggen, maar nog geen bestemming voor gevonden. Ik vind het schort zo superschattig gevonden. Ik had nog even ruzie (en lees stress) met de drukkertjes en mijn nieuwe drukkertjestang, maar we zijn er achter hoor. Ik moet dat gewoon door Mr. C. laten doen. Je moet er zo ontiegelijk veel kracht bij zetten en als ze niet strak genoeg zitten, dan klikken ze niet. Probleem opgelost. Vandaag was ik weer helemaal in mijn nopjes met mijn nieuwe Baby-bandana's. 
Mijn überschattige, kleine, kwijlende nichtje was van de week bij ons, en die had zo'n leuk Bandana-slabbetje aan. Ik heb het slabbetje nagetekend, maar kwam er niet helemaal uit. De bovenste stof moest boller zijn dan de onderste laag, maar hoe teken je dat?
Mr.C. zag met zijn timmermansoog al direct dat mijn eerste ontwerp niet ging werken. Dat had ik ook al gedacht, maar hoe dan wel? Mr. C. geloofde nooit dat ik een platte stof bol ging krijgen, maar ik wist dat het zou moeten kunnen. 

Uiteindelijk had ik een Eureka-moment. De extra stof moest ik uit de breedte halen. En als je iets breder maakt naar de zijkanten, dan wordt de lijn aan de zijkant korter, dus dat moet je er uiteindelijk bovenaan weer bij tekenen. Je ziet het aan de chaos op tafel: het was een hele puzzel. Maar het proefmodelletje bleek te werken.En dit was dan mijn eerste exemplaar. Gemaakt van een stofje dat ik nog had liggen van van toen Jip een kleuter was. Niet verder vertellen hoor... Ik doe gewoon alsof de stof nog steeds hip is!Er liggen nog genoeg lapjes om hier ook weer eindeloos mee te variëren, dus ik hoef me nog steeds niet te vervelen de komende tijd.5 opmerkingen:

 1. Enerverend weekje. Helpt de zalf?
  Je tuin wordt schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De zalf geeft wel wat verlichting , maar afgelopen nacht had ik enorme jeuk op mijn armen. Slechts 3 kleine muggenpikken, geen schijven. De jeuk voelde ander dan anders. Meer 'onderhuids' zegmaar. Toen maar een allergiepilletje genomen. Je wordt er ook slaperig van. Het was inmiddels tegen twee uur, dus dat slapen mocht er eigenlijk wel eens van komen.

   Verwijderen
 2. Hi Natasja,

  Zon'n vacupompje is misschien iets voor jou om het gif uit te zuigen na een steek. Hoe minder gif hoe minder reactie zou je denken.

  Complimenten voor je tuinwerk en je leuke babyshawl/slab. Je kunt meer ruimte in een patroon creëren door het patroon in te knippen en uit te klokken/draaien, daarna halslijn vloeiend tekenen. Kijk ook eens op watervalhals op internet of kijk naar deze tekening en je komt tot een oplossing https://ingemaakt.files.wordpress.com/2015/03/drapedrapeknockoff13.jpg

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar de jouwe is prachtig hoor, ik bedoel het alleen als patroontekenaanvulling.

   Verwijderen
  2. Ik snap het Dorothé! Ik ben blij met je aanvulling. Want jouw patroon klopt net iets beter!

   Verwijderen