woensdag 26 december 2018

Top 18 van 2018

Het viel niet mee om een top 18 op te schrijven van 2018. 

Eigenlijk is het gewoon een pittig rotjaar geweest dat wat mij betreft afgesloten mag worden.
Maar... Tel je zegeningen is toch wel altijd mijn motto.
Dus hier komt-ie!


#1 Het examen

Dat was spannend.
In augustus 2017 begon ik met de opleiding tot coupeuse.
Voor het examen van de eerste module moest ik onder andere twee zelf ontworpen, op maat getekende en zelfgenaaide kledingstukken inleveren.
En ik slaagde hiervoor met een 10!
Ik was zelf stomverbaasd en supertrots.
Ik ben nu alweer langzaamaan begonnen aan de examenstukken voor de tweede module in mei.
De lat ligt hoog :-).#2 Lesgeven

In oktober kreeg ik de vraag of ik les zou willen geven op de modevakschool waar ik de opleiding doe. Supertof!
Dit is zo wat ik wil! Ik ga zo ontzettend veel leren de komende tijd!
Ik mag mezelf nu dus ook docent noemen, bij Modevakschool Dutch Fashion in Breda.
Zo fijn dat ik mijn docent naast me heb staan. Iemand die vertrouwen in mij heeft. En mijn daardoor zelfvertrouwen geeft. Want daar ontbreekt het bij mij weleens aan. Ondanks dat er heel veel in mijn leven gewoon best wel goed gelukt is.


#3 Zeevonk

Tijdens onze vakantie in Ouddorp zagen we een aantal maal zeevonk.
Dit is een alg in zee dat fluoriserend oplicht als het water beweegt.
Uren en uren hebben we in het donker in de zee lopen spetteren, totaal verwonderd over wat we we zagen. We hebben het zelf niet op foto of film vast kunnen leggen. Hieronder een foto gepikt van de Telegraaf.
#4 Praag

We bezochten Praag.
Wat is dat een heerlijke stad. Zoveel te zien. Zoveel pracht en praal. Iedere wijk een andere sfeer. Vanwege de 35 graden heb ik niet alles kunnen zien wat ik wilde zien, maar misschien is dat juist een reden om nog een keer terug te gaan.#5 20 jaar getrouwd 

De reden dat we Praag bezochten was dat ik Mr.C. al 20 jaar mijn man mag noemen.
Als je het hebt over tel je zegeningen, dan is dit wel een hele grote.

#6 Mr.C. 

Nu we het toch over hem hebben...
Ik was blij met hem dit jaar.
Samen hebben we ons langharig tuig door een lastige periode begeleid. We hebben hier goed samen over kunnen praten, vulden elkaar aan.
Mr.C. zit lekker in zijn vel. Komt moe maar blij thuis. En hoewel ik zelf de knop om heb moeten zetten: hij was degene die me een paar weken geleden optilde en weer op de juiste manier met mijn benen op de grond zette toen ik het een paar weken geleden na gebeurtenissen op mijn werk zelf niet meer zag. Dankbaar voor dit alles...

#7 Ouddorp

We kwamen er dit jaar niet vaak, in ons huisje in Ouddorp. Maar als ik er ben, dan ben ik echt op mijn eilandje van rust, waar de hectische wereld even niet bestaat. De zee, het strand, de natuur, de tuin met de planten en de vogeltjes. Ik hou van die plek en ben dankbaar dat we het hebben.


#8 Het jaarlijkse 'trainingsweekend' met Kleine Tas

Net als vorige jaren dook ik ook dit jaar een keer een weekend onder in Ouddorp met mijn vriendin Kleine Tas. Met genoeg voor een weeshuis aan lekkers praatten we uitgebreid bij en genoten we van de natuur. Een weekend met Kleine Tas is altijd zo fijn. We hebben intussen onze eigen rituelen en ongeschreven afspraken. Zoals géén winkel bezoeken. Gelukkig telt de SRV-wagen niet mee ;-).
Het is inmiddels een traditie geworden in het vroege voorjaar. Dus hoog tijd om hem weer te plannen.#9 Soldaat van Oranje

Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar Soldaat van Oranje was toch wel een topper dit jaar. Niet alleen de musical, maar ook het feit dat ik hem mocht zien samen met mijn vriendin J., haar dochter I. en mijn Prulleke. We zijn al sinds de Havo bevriend, en we beseften dat het niet vanzelfsprekend is dat we dit samen konden gaan doen.
Ik was de laatste Nederlander die daar nog naartoe moest. Hou eigenlijk niet zo van musicals. Maar mijn Prulleke was met school geweest en ik MOEST deze gaan zien van haar.
Het was echt de moeite waard: het zat prachtig in elkaar!


#10 Mijn vader werd 70

We vierden mijn vaders 70e verjaardag.
Een boottochtje. Sushi eten. De hele club bij elkaar.Goud!
Dankbaar dat hij met zijn 70 jaar nog zo gezond, fit en vooral mijn lieve Paatje is.
En natuurlijk moest het zooitje ongeregeld weer met het servies gaan lopen zitten te spelen.#11 Werchter
Met mijn langharig tuig bezocht ik Werchter. Het hoogtepunt zou Pearl Jam moeten zijn, maar het meest genoten hebben we van Stone Sour. Moeders deed een stapje terug toen Jip in 'the pit' sprong. Genoten van hoe hij los ging. En elkaar plechtig beloofd dat we, zolang als het kan, samen ieder jaar een keer een festival bezoeken. Al moet hij zijn oude moedertje later in een rolstoel voortduwen.


#12 Gewonnen kaarten voor Concert@Sea. 

Concert @ Sea was een festival waar ik al heel lang eens heen wilde.
Hoe leuk was het dat ik kaarten won en Kleine Tas mee wilde.
Vanuit Ouddorp lekker op de fiets erheen. Genoten van o.a. (natuurlijk) Blöf, met het Zeeuws Philharmonisch Orkest en Danny Vera. Op de fiets het klote eind weer terug. Totaal geen idee hebbend waar we waren (alles ziet er zo anders uit in het donker en alles leek op elkaar) maar dit niet laten merken en op goed geluk ineens voor de ingang van het park staan :-).
#13 Muziek

Sowieso muziek. Het lijkt wel of er steeds meer muziek in mijn leven komt.
Veel optredens gezien. 2x Legends of Rock met Arie Rambambassie :-).
2x Danny Vera (CAS en Parkpop). Mijn favoriete bandje The Wolff met de leukste (maar veulste jonge) gitarist/zanger op aarde, op parkpop. Werchter. 2x Pink Floyd Tribute bands. En mijn kinderen gaan steeds meer muziek maken. Zo mooi om te zien hoe ze daarin groeien. En fijn ook. Dat ik mensen om me heen heb met wie ik de liefde voor muziek kan delen!
#14 Pink Project

De tributeband Pink Project treedt jaarlijks op in het Omniversum in Den Haag. Dit jaar was ik erbij met Jip. Heerlijk achteroverleunend in de bioscoopstoelen genoten van indrukwekkende beelden met onze lievelingsmuziek. Bij Comfortably Numb sloeg hij zijn arm om me heen, kreeg ik een kus op mijn hoofd en heb ik huilend liggen luisteren. Tranen omdat ik zo ontiegelijk veel van hem hou.

#15 Nog meer muziek van de Puberella

Het is zo mooi om te zien hoe mijn Prulleke dit jaar groeide met muziek maken. Ze is behoorlijk allround: akoustisch gitaar, ukelele, piano, keyboard, zang. Ze spiekt op youtube hoe het moet en maakt het zich allemaal eigen. Ze schrijft haar eigen songs. Ze heeft muziek als examenvak en won dit jaar met haar klas de Rijks Music Awards. Ze was zo trots... En ik ook!

#16 Bioscoop

Ik heb ontdekt dat het helemaal niet eng of erg is om in mijn eentje de bioscoop te bezoeken.
Ik ga regelmatig naar filmhuisfilms en ik krijg daar niet altijd iemand uit mijn omgeving voor mee.
Het zijn geen spannende kaskrakers, maar ik ben nog niet één keer teleurgesteld naar huis gegaan. Sterker nog. Alle films die ik zag waren op hun eigen manier mooi!


#17 De mensen om me heen

Ik voel me gezegend met de mensen om me heen. Bij al mijn vriendinnen kon ik dit jaar terecht voor raad, een goed gesprek, een lach of een traan. Dankbaar. Voor mijn vriendin bij wie we op haar bruiloft mochten zijn. Voor de vriendin die me een dagje sauna gaf en die haar programma gewoon omgooide toen ik een week te vroeg op de stoep stond :-). Voor de vriendin met wie ik zo lekker kon wandelen en praten. Voor mijn vriendin met wie ik dagelijks even app, als het 09.09 uur of 10.10 uur, of nog mooier 11.11 uur of 22.22 uur is. Voor mijn buren. Dankbaar dat mijn buurvrouw er ook is voor Jip. Dankbaar voor mijn familie.Voor mijn zus, tegen wie ik eigenlijk niks hoef te zeggen.
Ik heb de laatste weken andersom ook zoveel blijken van waardering gekregen van mensen die dankbaar zijn voor dingen die ik voor hun deed. En dat vind ik dan ook weer mooi.

#18 Mijn langharig tuig

Eigenlijk had deze op nummer 1 moeten staan. Maar het is een lastig verhaal en ik moest er even over nadenken wat ik hierover ging zeggen.
Ik ga zeggen dat het beter gaat Jip.
Hij maakt voorzichtig plannen voor het volgende schooljaar.
Hij accepteert hulp en blijft met problemen naar ons toekomen, Godzijdank.
Hij regelde een baantje voor de zomer: samen met een standhouder gaat hij alle bekende Metal-festivals langs om merchandise te verkopen. Helemaal in zijn straatje!
En ik neem alvast een voorschot op  #19 van volgend jaar.
Want dat is deze kerstvakantie. Ik vind het heerlijk om lege dagen te hebben. Te kunnen denken: niet alles hoeft nu, want morgen is er ook nog tijd. Heerlijk om uit te kunnen slapen. De top 2000 te kunnen luisteren. Het hardlopen weer op te pikken. Ik heb maar 2 afspraken gepland staan, waar ik ook ontzettend veel zin in heb. En de rest van de vakantie is tijd voor mezelf, mijn gezin, mijn opleiding en achterstallig huishouden. Ongeveer in deze volgorde.
Dus, mocht je me niet zien de komende weken: ik zit weer lekker in mijn cocon!


2 opmerkingen:

  1. Wat een zalig verslag van al die mooie momenten en ervaringen. Allemaal geweldige dingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik loop achter met blogreacties bij jou omdat ik alleen achter de pc kan reageren.

    Zo belangrijk om dit soort logjes te schrijven en je zegeningen te tellen. Het helpt je ook als de waan van de dag weer toeslaat om positief in het leven te staan.

    BeantwoordenVerwijderen