zaterdag 17 augustus 2019

Zwijmelen op Zaterdag: Trouble makin' WomanVanmorgen moest ik voor wat 'selfcare' al vroeg op pad naar het Westland. Een ritje van ruim een uur heen, ruim een uur terug. Wat je ver haalt is lekker.
Met een verre autorit is het altijd fijn om mooie muziek te hebben.

Na de behandeling voelde ik me herboren en zen.
Tijdens het zappen langs de kanalen op de radio bleef ik hangen bij een stukje blues.
Paste precies bij mijn stemming. Laid back de kilometers aan me voorbij laten gaan. Helemaal prima. Titel en uitvoerende: géén idee. Het klonk lekker.

Het nummer werd afgekondigd. Chris Cain. Nooit van gehoord. De man achter de draaitafel bij Radio Rijnmond zette nog een nummer in van Chris Cain. En daarna nog een. En na het journaal ging hij gewoon door. Zo ging het een kilometer of 80 verder. Het klonk allemaal even fijn.

Ik ben geen blueskenner maar vond het toch raar dat ik nog nooit van deze artiest gehoord had.
De radioman vertelde dat het een Amerikaanse bluesgitarist is, die ontzettend goed is, maar niet de waardering krijgt die hij zou moeten krijgen. Dus het was niet zo raar dat hij bij mij nog nooit voorbij gekomen was.

Nou ja... binnenkort is hij in NL. Dat zal waarschijnlijk wel de aanleiding geweest zijn van de Cain-uurtjes op de radio. 14 september in Zoetermeer. 15 september in Kasteel Rhoon. Kaartjes maar €12,50! Hoe bestaat het voor zulke mooie blues.
Ik heb de livefilmpjes ook gechecked. Een blije muzikant die zichtbaar plezier heeft in zijn optredens. Jammer dat mijn agenda al volgeboekt is voor die middagen.

Even googelen leerde mij dat Johan Derksen iedere zaterdagochtend op Radio Rijnmond 'Muziek voor ouderen' draait in navolging op 'Tijd voor teenagers' ongeveer 100 jaar geleden op de radio. Hij mag draaien wat hij wil dus komt er veel country, Americana en Blues voorbij.
Oei... 'Muziek voor ouderen'... ben ik hiermee officieel een generatie opgeschoven?

Ik zet er lukraak eentje in de zwijmel. Wellicht kom ik nog mooiere tegen als ik even doorzoek. Maar deze heeft wel een hoog zwijmelgehalte vind ik.

Kortom, het universum gaf me vanmorgen precies wat ik nodig had vanmorgen.
Dankbaar!4 opmerkingen:

 1. nooit van gehoord maar het klinkt inderdaad lekker!

  HOu dat fijne gevoel maar lekker vast, fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het klinkt lekker. Ik begrijp dat Chris Cain nog niet tot de catarogie ouderen hoort. Eigenlijk dacht ik dat bleus verleden tijd was maar dit klinkt springlevend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou zeg echt lekker, je hebt niks teveel gezegd! Ik had ook nog nooit van deze man gehoord. Een heel fijne zwijmel! Dank en een mooie zondag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zolang die snor z'n mond dichthoudt en muziek kiest vind ik 'm wel te pruimen. Hij organiseert ook een bluesfestival in Grollo (Drenthe), de plaats van het Cuby museum.
  Fijn stuk blues heb je gekozen!

  BeantwoordenVerwijderen