vrijdag 25 oktober 2019

Zwijmelen op Zaterdag: Girl, You'll be a woman soon

Eén van de voordelen van het volgen van een opleiding iets verder van huis, is dat ik tijdens het rijden een paar keer per week onderweg ernaartoe lekker naar muziek kan luisteren. Soms komt daar ineens een nummer voorbij waarbij ik dan ineens hoor hoe vet het is. Misschien omdat het op dat moment nèt past in mijn leven?

Vrijdagmorgen hoorde ik op weg naar de modevakschool bij Studio Brussel een interview met een man die lingerie ontwerpt voor het merk Prima Donna. Natuurlijk had het gelijk mijn aandacht.
Het interview had van  mij wel dieper mogen zijn, maar ja.. het is en blijft radio voor een breed publiek.

Ik heb zelf ondertussen mijn eerste schreden gezet in het naaien en op maat tekenen van lingerie.
Mijn eerste slips zijn gelukt en zitten als een tweede huidje om me heen. Het is voor mij een hele nieuwe tak van sport: werken met elastische materialen, het aanzetten van kant, het berekenen van rekpercentages. Gelukkig worden we zowel in de praktijk als de theorie goed begeleid.

Binnen een paar weken gaan we starten met de bh's. Ik ben heel benieuwd hoe het draagcomfort van een op maat getekende en zelfgemaakte bh gaat zijn. Want hemel. Wát héb ík een hékel aan het dragen van bh's.
Zodra ik thuis ben is het: Free Willy's! Er slingeren hier ook altijd bh's op tafels, stoelen en trapleuningen enzo. Gezellig als er onverwachts mensen langskomen. En die kans is groter nu de pubers ook op de meest onverwachte momenten mensen in huis uitnodigen.
Maar zeg me: dat is toch bij jullie ook zo, dat er overal in huis bh's rondslingeren?

De man die geïnterviewd werd op de radio mocht een liedje uitkiezen. Hij koos voor Girl, you'll soon be a woman van Urge Overkill (het origineel is van Neil Diamond). Met de hoop dat alle meisjes van nu, die later vrouw worden, zullen kiezen voor de lingerie die hij ontwerpt.

En dat liedje brengt me dan weer terug bij mijn dochter. Mijn lieve puberella.
Die soon een woman zal zijn. Of misschien wel pas geworden is.
Het gaat geleidelijk. Maar tegelijkertijd heel snel. Ineens blijkt ongemerkt het moment dat de overgang heeft plaatsgevonden al eerder gepasseerd te zijn.

Girl, you'll be a woman soon.
Een nummer uit één van de briljantste films die ik ooit zag: Pulp Fiction.
De zeldzame keren dat Mr. C. en ik samen op de dansvloer staan (ik ben niet zo'n danser) doen we altijd even de scene met de vingers langs de ogen uit clipje dat ik boven aan dit blogje heb geplaatst.
Altijd even een momentje en gebaartje van verbondenheid.

Quentin Tarantino gebruikt vaak hele toffe nummers in zijn films. Denk aan ons eigen George Baker met zijn Little Green Bag in 'Reservoir Dogs'.
Oké, nog een extraatje dan.
De beroemde 'Mayonaise-scene' (zonder bloed) uit de film Pulp Fiction. Hoe kun je lingerie, Pulp Fiction en dochter die bijna (of misschien net) een vrouw is tot één blogje smeden?
Zo dus.


4 opmerkingen:

 1. Erg knap van je die lingerie. Na mijn eerste mislukking heb ik verder geen stappen meer gezet. Je weet dat ik het muzikale deel van je blogs waardeer maar niet volg. Wel leuk zon enthousiast als je erover schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ongetwijfeld een heel knappe prestatie, lingerie maken dat als een 2e huid past... en nee ik moet je helaas teleurstellen, beha's slingeren hier nooit rond, gaan om het lijf, in de was, op het droogrek, in de kast en dan begint het rijtje opnieuw ;-)

  Je mag best eens iets moois voor me naaien maar niet elastische onder-gedoe hoor, daar heb ik niks mee en daar ben ik nog blij om ook want als ik de prijskaartjes soms zie schrik ik me vaak een hoedje.
  Gelukkig kan ik prima het goedkope dragen ;-)

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het origineel van Niel Diamond heb ik grijs gedraaid denk ik. Zalig om. Naar te luisteren. Lingerie naaien was nooit zo mijn ding. Ik vind het zo'n georuts op de vierkante centimeter. Leuk om te volgen is het wel hoe je steeds een stsp verder komt met je cursus tereijl je ondertussen je pubers bijstaat in het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken beide songs natuurlijk, van de eerste alleen het origineel - een veel te jong overleden schoonzusje was helemaal idolaat van Neil Diamond. Maar films is "niet zo mijn ding", die ken ik dus niet...
  Intussen heb je een turbulent leven, lijkt me... ;)

  BeantwoordenVerwijderen