vrijdag 9 april 2021

Zwijmelen op Zaterdag: Snow in April

 


Ik vond er maar weinig aan deze week. 
Wat een rotkou! 

Ik zat dus, zonder verwarming en zonder warm water, in mijn nieuwe huisje. 
Samen met de buurman had ik besloten (of eigenlijk besloot de buurman voor mij) het stuken goed aan te pakken en ook de muren achter de radiatoren beet te pakken. Maar dan moeten dus de radiatoren losgekoppeld worden en moet ook de stekker uit de ketel anders gaat de ketel stuk. 
De muren moesten drogen. Maar ik kon geen ramen en deuren open zetten omdat het zo koud was. En twee muren hadden deze winter al wat vochtproblemen gehad, vanwege een vuile dakgoot, dus het drogen wilde maar niet vlotten. Uiteindelijk heb ik maar besloten dat ik vandaag de muurtjes tóch maar ging primen, ze morgen ga witten,  zodat ze zondag droog genoeg zijn om de radiatoren weer op te kunnen hangen. En de rest stoken we dan maar droog. 

Dus ik sliep, voor de verandering, toch maar weer een paar nachten in mijn oude huis. Want daar was het warm, daar was een warme douche, daar was een vaatwasser. En niet geheel onbelangrijk... daar waren de kinderen ook nog. 

Mijn humeur wankelde deze week een beetje. Dingen kostten meer tijd dan ik wilde. Het eindpunt lijkt nog zo ver weg. Ik was blijven eten bij mijn ex, en hij zit daar dan, prinsheerlijk, in zijn al ingerichte huis blij te wezen met zijn nieuwe spullen. "Kijk, hoe handig, mijn Quooker!" Eh...ja, heel fijn voor je, maar voorlopig zit ik met pannetjes water op het fornuis als ik een kopje thee wil zetten. En ik gun hem zijn fijne plek. Zéker. Maar het contrast was zo groot... Voordat ik aan decoreren toe ben? Ik denk dat de zomer dan voorbij is... Ik kan gelijk de kerstboom optuigen denk ik. 

Maar... ik heb een vriendin bij wie ik mag uithuilen. Die relativeert. Die op een rijtje zet wat er allemaal al gedaan is. Die zegt hoe fijn het proces is dat ik ieder hoekje van het huis aanraak, mijn energie erin stop en eigen maak ( ik zou dit proces niet eens wíllen missen! )
En ik besefte dat ik volgend weekend al zover kan zijn dat ik de kinderkamers kan 'lamineren'. Hoe fijn is dat?
Dus ik heb gelijk de laminaat-koning en de laminaat-koningin geappt met de vraag of ze volgende week willen komen, en dat willen ze! En ja, dan gaat het ineens hard hoor. 

Vandaag had ik een hele fijne klusdag met mijn (bijna ex-) buurvrouw, die een heerlijke positieve vibe meenam. Morgen komt mijn (bijna-ex) buurman een paar uurtjes lakken en komt een vriendin haar handen laten wapperen. Zondag is het dreamteam, bestaande uit mijn zus, zwager en broer weer van de partij voor de radiatoren en andere hand en spandiensten. Dus ik ga echt weer meters maken deze week. 

En ondertussen zingt Danny Vera een heel mooi liedje over sneeuw in april en ander wereldleed. 

Meezwijmelen? 
Plaats hier je link. 

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

6 opmerkingen:

 1. Mooi nummer van Danny Vera en zeker nu in april heel actueel, met al die sneeuw die er van de week is gevallen. Dat je net nu geen verwarming hebt is wel even balen natuurlijk, maar een verhuizing gaat nooit zonder slag of stoot. Geniet van je Dreamteam, want dan komt alles in orde!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi nummer zeg! Je doet het goed juist, laat het maar even wat langer duren zodat het dan goed gedaan is! Zeker met die hulp die wordt aangeboden.
  En dan nog maar een paar nachtjes ergens logeren... Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het nummer is heerlijk om naar te luisteren. De sneeuw niet maar daar zijn we alweer vanaf. Nu zitten we met regen. Brrr.
  Ga jij dit weekend maar lekker meters maken. Straks wordt het genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap dat het af en toe afzien is en moeilijk. Maar het wordt wel helemaal van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste zwijmelaars... zaterdag 17 april is er geen zwijmel. Ik ben plotseling internetloos tgv de verhuizing. Zaterdag 24 april hoop ik alles weer op orde te hebben en een nieuwe zwijmel te kunnen plaatsen. Tot volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen