vrijdag 15 april 2022


 

Tja... dan staat Pink Floyd na jaren (het was in 1994 voor het laatst begreep ik) toch weer samen in de studio om nieuwe muziek uit te brengen. Samen met de Oekraïnse zanger (lang leve 'copy-paste') Andriy Khlyvnyuk maakten ze een nummer als protest tegen de invasie in de Oekraïne.

Ik vind de beelden in dit nummer hartverscheurend. En wat op tv voorbijkomt is nog vele malen erger heb ik begrepen. Ik krijg weinig beelden mee. Ik heb geen televisie meer. Ik durf de journaals niet terug te kijken. Beelden op de socials weet ik meestal vlug voorbij te scrollen. 
Ik weet niet wat het is. Noem me laf, noem me ontwijkend. Maar moet ik dingen zien om erg te vinden?
Of moet ik juist wel beelden opzoeken om volledig tot me door te laten dringen hoe vreselijk de situatie is.  Ik denk dat ik dan geen ook meer dicht doe. 

Geen vrolijke zwijmel dus vandaag. 
Maar wel één die ik vind die gehoord moet worden. 
Niet alleen vanwege het thema. Maar Pink Floyd loopt als een rode draad door mijn leven heen, sinds ik op mijn 15e kennismaakte met hun muziek. En daarom is een nieuwe plaat van Pink Floyd sowieso zwijmelwaardig. 

Wil je ook een zwijmel plaatsen? 

Dat kan hier. You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

5 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Natasja, ik doe weer mee! Fijn dat de rubriek nog steeds in leven is! Pink Floyd is niet mijn ding, maar dat je dit nummer plaatst vind ik heel logisch. De beelden zijn vreselijk, ik kijk soms ook weg hoor... dan is wat ze laten zien echt te erg.
  Joh, helemaal geen TV meer? Ik zou niet zonder kunnen denk ik, ik kijk graag TV. Maar wel streamen, kijk zelden live TV. Eigenlijk heb ik de provider niet nodig, maar ik ben niet alleen.
  Fijne Paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je er weer bij bent.
   Nee, na mijn verhuizing had ik geen zin om me in tv te verdiepen dus ik dacht: als ik hem mis, dan kan ik het altijd nog aanschaffen. En ik heb het het afgelopen jaar misschien twee keer gemist.

   Verwijderen
 2. Ik begrijp ook heel goed dat je af en toe wegkijkt, ik probeer mijn nieuwsinname te beperken tot de krant (ik lees NRC) en het 8 Uur Journaal. En via die twee krijg ik al een heleboel narigheid te zien en te lezen. Wij hebben ook nog steeds een televisie, terwijl we ook heel veel streamen. Goed weekend verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap je helemaal. Ook ik probeer het nieuws over de oorlog te minimaliseren, anders krijg ik er maar een knoop van in mijn maag. Pink Floyd heb ik nooit gevolgd, maar via een vriend luisterde ik er wel naar. Ben je naar Paaspop geweest??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas geen Paaspop. Graspop is het eerste festival wat op de planning staat. Festivals zijn zo duur... ik moet keuzes maken...

   Verwijderen