maandag 13 juli 2009

Als wij binnenkort buro jeugdzorg op ons dak hebben...

.... dan komt het doordat Jips juf melding heeft gedaan van het volgende ;-):  (Dit is écht erg hoor... ik durf het bijna niet te vertellen...)
Jip kreeg laatst zijn opstellenschriftje mee naar huis. Leuk om te lezen denk je dan... dan zie je een beetje welke fantasieën in het koppie van die knul rond gaan.
Er gaan veel opstellen over draken en bloed en Star Wars en T-Rexen. Dat kan ik helemaal volgen: dat past helemaal bij Jip.
Soms moeten ze een stukje schrijven over een bepaald onderwerp. En bij het onderwerp 'Ruzie' schreef Jip, tot mijn grote schaamte :-$ het volgende:


Ruzie
Mijn papa en mama maakten ruzie.
Papa zei fakjoe en mama zei K*t en ik was erbij. Mijn papa vond het belangrijk dat ik erbij was.


Ik schoot heel hard in de lach toen ik het las, maar ik ging me tegelijkertijd ook héél erg schamen.
Ik weet dat M.ike en ik vorig jaar een keer ruzie hebben gehad, dat Jip daarbij was, dat wij toen geen aardige dingen tegen elkaar gezegd hebben en dat we daarna tegen Jip sorry hebben gezegd en uitgebreid met Jip hebben besproken dat dit niet oké was. Maar ik weet ook dat er daarbij géén woorden als f*ck you en k*t gevallen zijn.  En ik snap al helemaal niet hoe Jip erbij komt dat papa het belangrijk vind dat hij er bij moest zijn. Waarschijnlijk bedoelt Jip dat papa het heel vervelend vond dat hij bij die ruzie aanwezig was.

Maar.... als wij dit lezen, dan heeft de juf het ook gelezen. En wat moet die nu wel niet denken???? Ik durf haar gewoon niet meer onder ogen te komen. Ze zal wel denken... dat lieve stille moedertje, maar ondertussen.....!

Jip zegt dat de juf het niet heeft gelezen. Dat kan; er staat geen commentaar of correctiestrepen bij, dus er is nog hoop. En de juf heeft me er ook nog nooit op aangesproken.:s
Hmmmm.... hier blijkt toch wel uit de de ruzie toch wel indruk heeft gemaakt op zijn tere kleine-jongenshartje....

Wat ben ik blij dat het maar een opstel van 3 zinnen was... wie weet wat er anders nog meer in had gestaan :-(
Jullie weten wat ze zeggen hè? Over kinderen en dronken mensen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten