vrijdag 20 juni 2014

Zwijmelen op zaterdag: Engel

Er is een jaar voorbij.
Voor Jip is zijn oom voor altijd zijn voorbeeld.
Hoe je vecht tegen pijn. Hoe je vecht om ergens bovenop te komen.

Mijn zwager heeft een jaar geknokt: revalideren, mobiel worden, en ook alles in het koppie weer op orde zien te krijgen.

Een motorweekend van mijn man, mijn broer, mijn zwager en een hele goede vriend liep vorig jaar dramatisch af *klik*. Een hele zomer lang lag hij in Koblenz in het ziekenhuis om zijn been te redden. Wij waren in de buurt. Op de camping bij zijn gezin. Zodat we mijn zus konden steunen in alles wat zij voor hem deed, en hun kinderen toch een beetje vakantiegevoel te kunnen geven.

Vorig weekend waren we weer zo gelukkig met elkaar, op onze plek in Duitsland. Het lijkt zo gewoon, een compleet gezinnetje in de caravan naast je. Maar het voelde zo bijzonder.

"I'll be Back", zei hij.
En hij was terug. In shape. Met een elektrische step. Zo'n lullig steppie dat zelfs verandert in stoer aanzien, zo gauw hij er op gaat zitten. Het scheuren blijft toch in zijn bloed zitten.

Zoals het het hele jaar gegaan is... twee stappen vooruit en ééntje terug, zo ging het ook bij thuiskomst.
Een week later hoge koorts en spoedopname. Werd hij zomaar teruggefloten door een ontsteking in zijn been. Wéér een verjaardag 'vieren' in het ziekenhuis. Weer 20 stappen terug.

De zwijmel is vandaag voor hem.
Voor de moed. Voor het vechten.
En voor mijn zus. Die als een leeuw mee vocht.Alle ballen in de lucht hield.
Omdat ik er van uit ga dat we over een paar weken gewoon met zijn allen vakantie gaan vieren.
Zoals we dat al 20 jaar doen.

"Gott Weiss Ich Will Kein Engel Sein" staat voor de rest van zijn leven met dikke letters op zijn arm.
Sla gerust over als je het niet trekt.
Ik waarschuw alleen maar :-)
Meer zwijmelen? Kijk bij Marja!17 opmerkingen:

 1. Onbegrijpelijk, onbevattelijk hoeveel sommige mensen op hun bordje krijgen. Gezegend zijn ze dan weer wel als ze familie en vrienden om zich heen hebben staan!

  Ik wens jullie oprecht van harte nog vele gelukkige momenten toe met zijn allen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De muziek is niet de mijne. Maar dat maakt niet uit. Ik herinner me zijn verhaal en zijn ongeluk. Het is ongelooflijk knap dat hij weer zo bovenop is gekomen. Over ontstekingen kan ik meepraten. Af en toe is mijn knie een pijnlijke ramp. Dat verhoogt mijn respect voor hem en anderen. Die muziek heeft hij dubbel en dwars verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig logje over moed en kracht. Driewerf hoera voor je zwager en zijn gezin. Fijn weekend en een super vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de muziek maar overgeslagen, die trek ik inderdaad niet haha
  Goed om te lezen dat hij weer op de dam is!!!!
  fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De muziek is niet meteen onze keus. Het hele verhaal over je zwager komt bij ons weer boven. Wat heeft hij veel meegemaakt zeg. En dan zo doorgaan met het leven. Petje af en we begrijpen dat je speciaal voor hem dit stukje muziek draait.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi logje over moed en doorzettingsvermogen. Respect!
  De muziek is niet echt mijn keus, maar heeft voor jullie een speciale betekenis.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig eerbetoon aan een mooi mens . Muziek past goed bij hem!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi blog, maar die muziek! Hoe kan iemand daar überhaupt naar luisteren. Pff. Maar goed, zoals ik elders ook al heb gezegd; smaken verschillen gelukkig en als het nummer een speciale betekenis heeft, kan ik me wel voorstellen dat het een speciaal plekje in je hart heeft. (Sorry, ik heb nog geen halve minuut kunnen volhouden ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een verhaal, ben ook even teruggegaan naar het logje van vorig jaar. Hopelijk gaat het nu de goede kant op en ik neem aan dat hij en je zus nog steeds vechten om weer kwaliteit van leven te krijgen! Wat een kanjer zeg! Mooi dat je Rammstein voor hem geplaatst hebt.
  Ik vind het niks ;-) maar hij heeft het wel verdiend!
  Een fijne zwijmeldag en op naar een gezamenlijke vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een verhaal.. En wat leuk Rammstein eens tegen te komen bij het Zwijmelen. Een van hun rustigere nummers als je het mij vraagt..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De muziek trok ik wel maar bij het lezen van het verhaal hield ik het niet droog.... in een klap kan alles wat zo gewoon gaat veranderen.... Er staat een spreuk op mijn Pinterstpagina 'leer te beseffen wat je hebt, voordat de tijd je laat beseffen wat je had'. Daarom kunnen mensen zoals je zwager zo vechten, je zus zo doortasten en jij/jullie zo genieten van een weekend. Ik had kippenvel bij het lezen.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig hoe sterk wij mensen kunnen zijn in zware tijden .En wat een vechters zijn het ,ik kan me het verhaal herinneren .Helaas heb ik ook de muziek weg geklikt.
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hihi, nee ook niet mijn muziek, maar dat is niet belangrijk.
  Wat wel belangrijk is, is dat jij zo'n ontroerend blog hebt geschreven over moed van mensen die jou lief zijn, over hun kracht en doorzettingsvermogen.
  En daar past Rammstein dan weer heel goed bij!
  Ik hoop dat jullie een fijne vakantie gaan hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed verhaal over minder mooie dingen.
  "Gott Weiss Ich Will Kein Engel Sein" staat voor de rest van zijn leven met dikke letters op zijn arm - dat tekent wilskracht! Ik heb de show bewonderd, de muziek valt binnen het spectrum van wat ik kan waarderen, en ik heb ook de tekst opgezocht: die vind ik origineel qua gezichtspunt en ik bespeur er ook een dosis humor in!
  Goede keuze, wat mij betreft!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi log en tja hoe geluk ook in ongeluk zit. Heb het even teruggelezen. De muziek is niet de mijne, maar wel lekker rauw

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een indrukwekkend verhaal zeg. Pff Niet helemaal mijn muziek maar wat een prachtige licht en geluidseffecten, echt heel indrukwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een fijne reacties allemaal. Bedankt, medezwijmelaars!

  BeantwoordenVerwijderen