zaterdag 12 september 2015

Zwijmelen op zaterdag: Under the Bridge

Het is weer druk in huis 's morgens vroeg. Althans... druk? Ik heb weer gezelschap van mijn kinderen als ik opsta.
Wekenlang heb ik in de vakantie het huis voor mezelf gehad. Ik was de enige in het gezin die vroeg op moest staan. Heerlijk die stilte. Op het gemakje wakker worden. Niets hoeven zeggen. Geen vragen. Alleen maar mezelf.

Sinds anderhalve week hoor ik, als ik me op sta te maken in de douche, de telefoon van Jip af gaan. Een zachte gitaarsolo, een mooie zangstem. Ik heb gewoon een zoon die iedere morgen opstaat met muziek van de Red Hot Chilipeppers! Hoe goed is dan je opvoeding gelukt?

En sinds anderhalve week is het dus ook weer gedaan met de rust. Er worden weer dingen gevraagd. Moeders moeten immers altijd weten waar alles ligt. Er wordt gemopperd dat het brood nog niet ontdooid is. Er wordt gekibbeld.
En dan hebben we een dubbele wasbak in de badkamer, zodat je tegelijkertijd in de douche bezig kunt zijn, maar dan word ik nog van mijn plek gestoten omdat dochterlief haar haar moet stijlen met de stijltang op het moment dat ik met de föhn in de weer ben... en ja, er zit maar 1 stopcontact in de douche.

En ook al ben ik geen ochtendmens... ik geniet er toch ook wel weer van, van het geklets om me heen. Jip moet altijd even met me knuffelen. En dochterlief komt ook graag even bij me hangen trouwens...

Dus vandaag staat dankzij Jip The Red Hot Chilipeppers in de zwijmel met Under the Bridge.

O! En kom er maar weer in Chantal! Hoor jij de 'mama-appelsap'?
10 opmerkingen:

 1. Een uitstekende muziekkeus vandaag van jou in ZOZ. TERUG naar 1992 toen we allebei nog niet dachten aan het leven als levensgenieter. Ruim 20 jaar later is het allemaal anders. We genieten met volle teugen en dankzij jouw keus denken we met een glimlach terug aan de jaren 90. Fijn weekend Natasja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk soundje om bij wakker te worden. Ach ja, je verhaal doet me denken aan de jaren 80 en 90. De badkamer was te klein voor ons kwartet in het spitsuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk genietlogje! Soms heb ik wel heimwee hoor naar de tijd dat mijn kinderen nog thuis waren en die leeftijd hadden... ook naar nog jonger trouwens, zo heerlijk! Geniet ervan! En de muziek is heel goed gekozen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ze doet het weer ;-) Muziek plaatsen die ik ook mooi vinden kan ;-)

  Een schitterend logje overigens ook! Onze kinderen zijn al volwassen en onze dochter is al 'eeuwen' het huis uit maar die badkamer verhalen hadden wij ook wel een beetje.... al deed ik dan niet aan make-up en fohnen en zo... in ons vorig huis hadden we ook maar 1 stopcontact in de badkamer, best irritant in de ochtendspits ;-)

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaat de tijd toch snel voorbij. Zo zijn ze nog thuis ,zo zijn ze uitgevlogen.

  Mooi muziekje
  Fijn weekend ,
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dochterlief woonde even thuis voordat ze woensdag is getrouwd, dus nu ook weer rust in badkamer. Zoonlief vliegt regelmatig even langs (of over eigenlijk).

  Lekkere keus om mee wakker te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier in huis ben ik de enige zonder ochtendhumeur, dus ik hou me maar stilletjes. Ik geniet van hun muziek vooral in de auto als ik ze eens moet wegbrengen. Ik weet niets van artiesten etc. maar geniet van wat er dan ten gehore wordt gebracht. Onbegrijpelijk voor muziekliefhebbers maar wel zo makkelijk.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 8. owowowowow wat vond ik dat toen toch een mooie man, 1992, net begonnen met mijn cariere als geschiedenis juf in een of ander gehucht. Die eerste baan was vet moeilijk, piepjong en onervaren.
  Menig traantje gelaten en dan troostte ik me met dit nummer :)

  ik ben blij dat de kids nog puber zijn, geniet er erg van dat ze nog om mij heen zwermen.

  fijn weekend x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi logje en wat een mooie muziek. Een prachtige keuze.
  Bij ons wordt de badkamer bezet door Hubbie, heeeeeel lang. Scheelt dat wij nergens naar toe hoeven.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een fijn nummer om mee wakker te worden! Gelukkig hebben wij nog zelden een wekker nodig, geen kinderen meer in huis en de tijd aan onszelf. Ik heb altijd ruzie gehad met op tijd opstaan...

  BeantwoordenVerwijderen