zaterdag 25 juni 2016

Zwijmelen op zaterdag: Get Lucky

Vorige week zat hij opeens akelig dichtbij op het randje van de schutting.
Hij leek voor de duvel niet bang, bleef brutaal zitten toen ik dichterbij kwam. Bijna landde hij op mijn hoofd toen hij naar de overkant van de tuin vloog.

De volgende dag zat hij voor de hordeur naar binnen te kijken. Alsof hij ieder moment van plan was om naar binnen te stappen.
Mr. C. besloot vandaag een praatje te met hem te maken, en tot zijn verbazing liet hij zich zomaar in zijn nekje kroelen.

Vanavond zette ik de borden voor het avondeten op tafel en hij besloot er gezellig bij te komen zitten. Hij sprong bij me op schoot en hopte gezellig dwars over de borden heen op de tafel heen en weer.
Voor m'n kinderen was dit het moment waarop ze toch maar besloten dat ze liever binnen wilden eten.Na het eten wilde ik even lekker een boekje lezen in de tuin. Maar de ekster had andere plannen met mij. Nieuwsgierig hipte hij op mijn benen heen en weer. Met zijn snavel pikte hij in alles wat hij tegenkwam: mijn teennagels, mijn vingers, mijn armbanden en ketting, mijn telefoon...Lekker even zitten lezen zat er vanavond niet in.

Vanuit de poort hoorde ik de achterbuurvrouw roepen: 'Lucky... waar zit je nou? Lucky... ik hoor je wel, maar ik zie je niet, waar ben je nou?' Dus ik vroeg over de schutting heen of ze soms haar ekster kwijt was. 
Jawel... je verwacht het niet... ze was niet op zoek naar haar kat, maar ze zocht haar ekster. Lucky heet hij dus. 
Hij was door haar kinderen gevonden toen hij een kuiken was en bij haar thuis opgevoed. 
In het begin was het allemaal heel leuk, vertelde ze, maar nu hij wat vaker buiten kwam begon hij toch wel voor meer overlast te zorgen. De buurkinderen liepen intussen al met helmpjes op omdat ze bang waren voor Lucky. 

En ik? Ik vind hem ook wel een beetje eng en een beetje irritant. 
Maar aan de andere kant ook wel erg gezellig en schattig. Wie heeft dat nou, een ekster in de tuin die gezellig bij je komt zitten. Nou ja, gezellig... zo gauw hij je gevonden heeft, is niks veilig voor zijn nieuwsgierig pikkende snaveltje. 

Het zal een fase zijn denk ik dan maar. Ook kleine eksters worden groot en zullen vroeg of laat hun vleugels wel uitslaan naar de wijde wereld. 
14 opmerkingen:

 1. Albert en ik hebben nog even een dansje gemaakt op dit late uur. Heerlijke muziekkeus die ons doet terugdenken aan het discotijdperk eind jaren 70, begin jaren 80. Al weer zo lang geleden. Je verhaal over die ekster is plezant.
  Fijn weekend.
  Grtz Mara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke zwijmel en een prachtig verhaal. Succes en sterkte met Lucky.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig om dit nummer erbij te zoeken met het ritme van een ekster.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig om dit nummer erbij te zoeken met het ritme van een ekster.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien ben je voor Lucky een heeeeeeeel groot insect :) Leuke muziekkeus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk verhaal!!

  En voor mijn gevoel past de muziek er ook prima bij en ja ik ben voor de verandering weer eens blij met jouw muziekkeuze ;-)

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben wij ooit een jonge kraai groot gebracht. Het was een betere waker dan de hond, pikte iedere vreemde bezoeker in de hielen.
  Leuk bijpassend muziekje.
  groetje, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey mijn reactie is niet geland.... in de herhaling..... wij hebben twee kersenbomen en zijn daarom niet zo gesteld op eksters.... Lucky is wel grappig maar een echt huisdier kan hij niet worden vrees ik.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk!! Het verhaal en de muziek.Ik hoop dat Lucky niet voor teveel overlast zorgt.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lekkere zwijmel ! Wat geluk is nooit weg ...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, eksters zijn anders nooit verzot op de nabijheid van mensen! Bij ons in het bosje achter het huis zit een eksternest helemaal in de top van een hoge eik. Lawaai maken doen ze wel, maar als ze ergens beneden zitten (5 meter of lager) zijn ze onmiddellijk weg als je in de buurt komt. Ik denk dat er inmiddels een tweede paartje zich gevestigd heeft.
  Ik vind die Daft Punkers trouwens eigenlijk enger dan eksters, maar ze maken wel betere muziek!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb het niet zo op Deft Punk, maar je verhaal over Lucky vind ik wel grappig. Overigens heb ik het ook niet zo op eksters op mijn benen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deft Punk is heerlijk....zalig zomers nummer wat ze hier zingen, lekker swingend achter je laptoppie.....pctje.....mobieltje....

  BeantwoordenVerwijderen