zaterdag 12 november 2016

Zwijmelen op Zaterdag: L.O.V.EVorige week vertelde ik in de zwijmel dat ik naar een optreden van Danny Vera ging.
Hij heeft er een fan bij hoor!
Wat een leuke zanger. Wat een veelzijdige band.
Rock'n Roll, met een flinke vleug Country, mooie akoestische kleine liedjes, een rondje met verzoeknummers (ze konden van alles spelen), en hij probeerde het met zijn publiek echt gezellig te maken! De band had echt plezier op het podium. En dan die toetsenist op zijn Hammond-orgeltje... Briljant!
Ik heb genoten.

Maar wat heb ik me staan schamen voor het Bergse publiek.
Dat gekwebbel in de zaal!
Bij de wat zachtere nummers moest hij gewoon het publiek om stilte manen, anders kwam hij er niet bovenuit. Hij deed dat op zijn Danny's wel op een hele leuke manier hoor. Hij vertelde dat de volgende nummers met amper versterkers gespeeld zouden worden, en dat het daarvoor wel stil moest zijn in de zaal. En als je liever bleef kletsen, dat je dan maar beter even naar buiten kon gaan, even roken, of voor zijn part kakken...
Luid applaus van degenen die wel wilden luisteren, maar niemand droop af. En er werd natuurlijk gezellig verder geouwehoerd.

Hoe moeilijk is het om even fatsoenlijk je mond te houden als iemand op het podium alles staat te geven om jou een leuke avond te bezorgen?

Na een nummer waarin hij min of meer het publiek opriep om meer liefde te verspreiden (L.O.V.E.) moest hij zijn liedje onderbreken omdat er voor in de zaal een knokpartijtje was ontstaan.
"Wat er ook gebeurt... er wordt hier niet gevochten... Niet hier op mijn feestje, jammer dat je de woorden van het vorige nummer niet hebt begrepen'' of iets in die strekking werden er door de zanger gezegd.

Pffff.... en dat is dan je publiek.
Gelukkig had hij mij, met een heel groot deel van de zaal, wel in zijn greep.

En omdat ik deze week - na de overwinning van Trump en alle haatberichten die voorbijkomen vanwege het zwartepietengebeuren- heel hard hoop dat de liefde blijft regeren plaats ik vandaag L.O.V.E. van Danny Vera in de zwijmel.


Nou, vooruit, omdat ik bewegend beeld veel leuker vind, nog een klein stukje met beeld.8 opmerkingen:

 1. Het klinkt lekker swingend. Waardeloos dat sommige mensen zich niet weten te gedragen. Ze zouden eigenlijk uit de zaal moeten worden gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij swingen lekker op dit muziekje en jazeker kan er niet genoeg LOVE worden verspreid
  Fijn weekend
  groetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik had me inderdaad al afgevraagd hoe je het gehad had en of je er vandaag weer over zou schrijven, ja dus. Ben zo blij voor je dat je het zo naar je zin hebt gehad, zo gegund!

  En ja die asocialen, die tref je helaas overal. Narcisme ten top hè, ikke ikke en de rest kan stikken... Ik zat kortgeleden voor het eerst sinds jaren weer in de bios, daar gebeurde het ook dus toen heb ik maar ff streng iets gezegd.... dat hielp overigens wel grinnik...

  fijn weekend en ja ik hoop niet alleen met je mee maar ik vertrouw er zelf op, liefde overwint alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je snapt toch niet dat mensen dan naar zo'n concert/optreden gaan hè.. Lullig hoor!
  Fijn dat je een leuke avond hebt gehad, dus het was ook heel gezellig zo saampjes? ;-)
  Lekker muziek hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan mij ook groen en geel ergeren aan mensen die lekker gaan zitten babbelen terwijl anderen aan het optreden zijn. Of willen spreken. Fatsoen… Niet iedereen leert dezelfde normen volgens mij.

  Lekker nummer btw

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat balen van dat publiek. Gelukkig heb je je eroverheen kunnen zetten.

  Sinds kort heb ik geen geluid meer op de computer dus ik weet nog niet hoe deze meneer klinkt.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig hebben we YouTube nog... ;)
  Die muziek klinkt me heerlijk nostalgisch in de oren, maar ik ben nog op zoek welke groep ongeveer die gitaarsound had.
  Ik kan me voorstellen dat je plezier had maar je ergerde aan die narcistische kwebbelaars...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dorothé: misschien en kleinigheid, een verborgen schakelaartje of volumeregelaar? Of een niet goed ingeplugd stekkertje: goed aandrukken.

  BeantwoordenVerwijderen