zaterdag 23 september 2017

Zwijmelen op Zaterdag: Proud Mary

Hoe wij rollen...

Het nieuwe schooljaar draait nu een paar weken. Voor mijn zoon, voor mijn dochter en ja, ook voor mij :-).
Hoe wij rollen? Tijd voor een update.

Jip...
Die rolt goed!
Op 24 augustus hoorden we eindelijk dat hij op 26 augustus mocht gaan beginnen op de koksopleiding. Wonder boven wonder hadden we ondanks de problemen bij Van Dijk (de landelijke schoolboekenleverancier) de boeken die Jip nodig had binnen een paar dagen in huis. Toen ook de messenset en de kleding binnen was mocht hij ook aan de praktijklessen mee gaan doen.
En wat een fijne school is het! Dichtbij, een mooi pand, klein en overzichtelijk. Zo'n school waar alle docenten alle leerlingen nog bij naam kennen. Waar vind je dat nog?
We hebben ook vandaag te horen gekregen dat Jip een hele toffe stageplek heeft! Een restaurant, hier in de stad, waar alleen gewerkt wordt met streekproducten. Beter voor de diertjes (hier ligt nog een conflict... als vega-moeder) en beter voor het milieu.  Dat spreekt mij wel aan!
Van de mentor hebben we een al de eerste feedback gehad: Jip is binnen een paar weken al gegroeid in zijn rol als kok. En hij weet ontzettend veel zei de mentor. Leuk om te horen. En man... als ik thuis zijn snij-skills zie... wat ben ik zelf dan toch een prutser.

Janneke... Die gaat ook lekker.
Even een zijstapje.
Er zijn twee mannen in mijn leven waarbij ik altijd heel blij ben als ik ze zie. Dat is natuurlijk mijn lief en de andere is M.
M. is de snelste man in onze loopgroep.
Als we met de groep lopen, dan spreken we vaak van tevoren af tot welk punt de voorste loopt.
Als de voorste bij dat punt is, keert hij om, en loopt terug om de achterste loper op te pikken. Het zogenaamde stofzuigersysteem. En omdat M. dus altijd als eerste terugkeert, en ik meestal een beetje achteraan sukkel, ben ik altijd blij om hem te zien. Want hoe sneller hij loopt, hoe minder ik hoef te lopen. Nou ja, waarom dit verhaal? M. en ik spreken elkaar niet zoveel omdat we dus nooit naast elkaar lopen. Ik had dus géén idee dat hij gymleraar was bij Janneke op school, dus ik was aangenaam verrast toen de mentor van Janneke dus M. bleek te zijn. Ik heb wel het idee dat ze in goede handen is dit jaar.
Voor Janneke is een belangrijk jaar gestart. Ze moet keuzes maken. Profielkeuze. Beroepskeuze. Maar ook de keuze waar ze volgend jaar in 4 Mavo naar op reis gaat :-).

En ik...
Ik draai nu een paar weken mee in het klasje voor de opleiding tot coupeuse.
De éne module, de naaitechnieken, dat gaat goed. Het meeste heb ik al een keer gedaan, of anders snap ik het doordat ik veel naai-ervaring heb.
Met de tweede module, patroon tekenen voor kinderen, ben ik nog geen vrienden geworden. Het gaat snel. Ik vind het moeilijk. Maar... ik snap het nog wel. Ik ben echt kapot van het nadenken als ik een middagje les in patroontekenen heb gehad.
Met het huiswerk erbij is mijn week echt vol. Zoals het nu draait, draait het. Maar ik ben bang dat ik spaak ga lopen als er ook maar een kleine kink in de kabel komt. Iemand omschreef het van de week treffend: zolang mijn omgeving zich een beetje koest houdt en doorkabbelt, dan kan ik lekker doorstomen dit jaar. Daar gaan we dan maar voor.
Eind mei is mijn examen. Dan moet ik twee zelfontworpen en genaaide kinderkleedjes klaar hebben.
Oproep aan de lezers: mochten jullie een origineel ontwerp, stofje, detail, of weet ik wat tegenkomen? Stuur gerust een plaatje ter inspiratie naar me toe!
O, en ik ben zo blij met de modevakschool waar ik voor gekozen heb. Een heerlijk atelier. Een fijne docent. En het is ook nog eens goed aan te rijden.

En dan hebben we onze mr. C. nog. Die gaat als een dieseltje. Niet op school weliswaar, maar op zijn werk. Lange drukke dagen. Gevulde weekenden met klussen, boodschappen en ook wat meer huishouden nu ik daar minder tijd voor heb. Morgen gaan we samen en dagje snoeien bij ons vakantiehuisje. Ook daar doen de kabouters het werk niet voor ons.

Het tempo ligt voor ons allemaal gelijk weer hoog zo na de vakantie. Maar ik teken ervoor als we op deze manier het jaar door kunnen rollen!

Dus ook hier heb ik weer een bijpassend liedje gevonden (met een hele jonge Tina):10 opmerkingen:

 1. Klinkt goed. Je staat er positief in en ziet er de uitdaging in. Focus houden op de echt belangrijke dingen, nee zeggen en goed voor jezelf zorgen en je rolt verder. Patroontekenen is moeilijk. Zeker op schaal, als het op de mm komt. Op ware grootte is wat makkelijker.Je mag fouten maken en daar leer je het meest van. Maar onder tijdsdruk en met zorg om de beoordeling voelt dat anders. Knap dat je nog geblogd hebt.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat laatste vind ik eigenlijk ook knap :-).
   Ik was voor het eerst sinds tijden door een film geboeid geraakt en had zowaar de rust om hem uit te kijken. (Matt Damon... Tja...) Hij was pas om 23.30 afgelopen. Toen nog gauw even een blogje eruit geperst.

   Verwijderen
 2. Ik herken je gevoel, 'er moet niets gebeuren want..'. Mijn ervaring leert dat wanneer je er ect voor gaat je dan toch weer ergens een stukje energie en tijd vandaan weet te plukken.
  Daarbij… Je bent nog niet zo gek lang bezig en moet nog aan dit gewijzigde ritme wennen … Komt helemaal goed… Keep on rolling… Rolling…

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een brok seks straalt dit nummer uit! Die Ike is een eikel dat hij niet bij Tina bleef. Naar mijn bescheiden mening had dat koppel veel meer muziek geschiedenis kunnen schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Top dat alles bij jullie op rolletjes loopt. Ik word daar heel vrolijk van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn je enthousiasme te lezen. Nu is alles nog nieuw en moet je wennen aan routines. Over een tijdje kan je ook zonder rolletjes dit doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dit mooie rolwerk... Van ♥-e gegund, wens jullie toe dat het zo blijft. En ja je muziek past er natuurlijk perfect bij.

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk te lezen dat alles op rolletjes loopt bij jullie.
  Altijd leuk te horen Ike en Tina Turner.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt allemaal goed te rollen bij jullie! Succes allemaal!
  Die prachtige Tina is misschien dank zij Ike boven het maaiveld uit gekomen, maar hij is een beest geweest voor haar. Zonder haar zou hij misschien zelf ook niet zover gekomen zijn. Grote bewondering hoe Tina er weer bovenop gekomen is en het zó lang zó goed heeft volgehouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. \Heerlijk als alles op rolletjes loopt. Wat wil je nog meer. Heerlijke muziek, altijd goed die Tina Turner.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen