zaterdag 17 november 2018

Zwijmelen op Zaterdag: The Show must go onHebben jullie hem al gezien? De film over Freddie Mercury'? "Bohemian Rhapsody"?
Dinsdagavond ben ik samen met mijn langharig tuig en mijn puberella naar de bios geweest.
Wat een heerlijke film was dat.

Deze film móest ik samen met mijn zoon gaan zien!
De liefde voor muziek van mijn langharig tuig begon een jaar of 10 geleden bij Queen.
Via o.a. Pink Floyd, Linkin'Park, The Peppers, Pearl Jam, The FooFighters raakte ik hem, op muziekaal gebied, een beetje kwijt bij de obscure 'death metal-bandjes'. Maar die dinsdagavond hebben we weer heerlijk genoten van deze mooie film en geweldige muziek.

Die dinsdagochtend had ik het bericht gekregen dat mij oom P. is overleden.
Ik weet nog dat mijn moeder (het zal zo'n kleine 30 jaar geleden zijn geweest toen Queen "The Show must go on" vlak voor het overlijden van Freddie Mercury uitbracht) had verteld dat ome P. dit nummer wilde laten draaien op zijn uitvaart. Ik heb dat altijd een mooie en bijzondere keuze gevonden.
Het was bijzonder om juist die avond dit nummer in vol ornaat in de bioscoop te horen.

Ik heb geen idee of hij, nu het een kleine 30 jaar later zover is, nog steeds voor dit nummer heeft gekozen. Maar ik heb zelf bij het horen van dit nummer altijd even aan ome P. moeten denken.
Ik vind wel dat het bij hem past...

Hij was de gene die ons uit de brand hielp toen we plotseling gingen trouwen. Ook die dag was een beetje 'the show must go on'. Een heel mooi genereus gebaar voor zijn nichtje... ik zal het, mijn hele leven lang, nooit vergeten en er altijd dankbaar voor zijn.


6 opmerkingen:

 1. Mooi die herinnering. Nee, ik ga ook niet, ben geen fan van Queen. Teveel mee moeten luisteren vroeger. Maar ik hoor er meer over, mensen genieten ervan en dat is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig om dit samen te kunnen doen met je kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zit nog te dubben ofmmik de film ga zien. Als ik dit lees dan wordt het wel aantrekkelijk.
  Misschien is er hier ook wel een die mee wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De muziek van Queen boeit mij ook nog steeds. Wat mooi dat je met je kroost naar die film geweest bent! En wat een herinneringen heb je er bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was erg gesteld op de muziek van Queen, maar voel nu geen enkele behoefte om naar die film te gaan. Zeker niet met mijn kroost, die allebei hele andere muziekliefdes hebben. Leuk dat jij dat met jouw zoon kon doen. Overigens gecondoleerd met het overlijden van je oom P.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt bijzonder. En alsnog gecondoleerd.

  BeantwoordenVerwijderen