vrijdag 23 oktober 2020

Zwijmelen op Zaterdag: OostenwindHet is ze gelukt hoor. 
Nick en Simon hebben me aan het huilen gekregen. 
Wie had dat ooit gedacht? 

Vorige week was ik een paar dagen in quarantaine in ons huisje bij zee.
Het gezin liep te snotteren. Ik had geen klachten en dat wilde ik zo houden. Ik had ook geen zin om te verzuimen op het werk omdat ik getest zou moeten worden en dat soort dingen als ik klachten zou krijgen, dus uit voorzorg trok ik me terug. 
Ik keek ernaar uit om een paar dagen alleen te zijn. Maar de eenzaamheid overviel me. Vreselijk. De nachten waren zo stil. Ieder kraakje schrok ik wakker van. En toen er een muisje door de slaapkamer liep, klonk het alsof er iemand door de kamer schuifelde. Het is er ook aardedonker. Ik zat echt een paar keer met een bonkend hart rechtop in mijn bed!
Er is een verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn. En eenzaam heb ik me volgens mij, tot vorige week, nog nooit gevoeld. 
Het strand is daar altijd een heerlijke plek om je gedachten aan de golven en de wind mee te kunnen geven. En na een koude strandwandeling hoorde ik dus dit liedje op de radio. En het paste zo enorm bij de fase in mijn leven waar ik nu in zit, dus ik moest huilen. En ook dat was wel even fijn. 

Nick en Simon (zie je, ik noem ze ineens ook geen Pik en Piemel meer :-) ) zijn echt in achting bij me gestegen sinds ik ze op televisie heb gezien in de serie op zoek naar Simon&Garfunkel. 
Ze hebben nu ook een aantal nummers gemaakt in de stijl van deze muzikanten en ik moet zeggen dat het in dit nummer heel goed gelukt is. Ik vind het prachtig. 

Dusseh... zeg nooit nooit. Nick en Simon krijgen vandaag een plekje in de zwijmel. 

Meezwijmelen? 
Plaats hier je link:  

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

8 opmerkingen:

 1. Ach ach meissie toch... maar heej het brengt je dan wel weer inzichten.. .die over enige tijd waardevoller zijn blijken dan ze nu lijken.

  Virtuele knuffel, lekker veilig en coronavij maar wel oprecht gemeend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan er over mee praten wat je bedoelt, maar dat je dit ervaart, geeft aan hoe gelukkig je kan zijn met wat je hebt, dit is voor jou gelukkig een moment opname de werkelijkheid is gelukkig anders plus zo zie je maar weer dat bepaalde artiesten, muziek ineens een andere invulling krijgt bij jou.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. IK prijs mezelf gelukkig dat ik bijna 50 heb moeten worden om dit gevoel te leren kennen en dat het inderdaad van zeer tijdelijke aard was.

   Verwijderen
 3. Je voelde je eenzaam maar dat gaf ook inzicht. Dat inzicht kreeg ik bij de vorige lock-down en ik doe mijn best om niet weer in de put te raken.
  Zo kan het dus gaan dat je ineens gegrepen wordt door een artiest(en) of componist. Prijs je gelukkig dat je ze ontdekt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een prachtig nummer, hoorde ik ook van de week op de radio. Heel toepasselijk voor jouw gevoel van van de week. Bijzonder hè...
  Jeetje... zieken thuis achter laten en dan alleen zijn en je ook nog alleen voelen. Hoop dat je weer veilig thuis bent! Maak er een mooi weekend van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ....................wat er gebeurd is weet ik niet... maar ineens is een aantal blogposten spoorloos... waaronder ook mijn bijdrage hier...

  Ik ga het dus even opnieuw opzoeken en weer in elkaar zetten


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan hem gewoon lezen hoor. Het brengt zeker inzichten en gaf heel veel stof tot nadenken.

   Verwijderen
 6. Soms heb je van die momenten dat er maar weinig is wat je positief kan stellen, en dan is het maar goed dat er een mooi nummer is als Oostenwind. Een lied wat precies bij Jouw situatie paste van dat moment. Een mooi nummer van Nick en Simon wat Jou hopelijk weer in de goede richting stuurt. Hopelijk ben je weer gauw de oude...

  BeantwoordenVerwijderen