zaterdag 25 juni 2022

I want to know what love is


 

Nou... de hitte is inmiddels weer uit mijn lijf. 
Wat was het warm vorige week op de Graspop Metal Meeting. 
Geen schaduwplekje op de wei. Geen sprinklers. Gelukkig wel gratis watertappunten.
En we mochten onze eigen flesjes water (die in de vriezer hadden gelegen) meenemen het veld op. Dus de eerste uren hadden we verkoeling. En, zoals vriendin Kleine Tas het vewoordde: op een bepaald moment wordt de warmte gewoon een soort van staat van zijn en is het gewoon wat het is. 

Maar wat was het een mooi feestje. Ik heb die dag vooral veel ouwe rockers gezien. 
Europe... geen 20 meer. Saxon, draait al weer een paar jaar mee. Foreigner, die de grote hit: 'I want to know what love is' had toen ik een jonge tiener was. 
En natuurlijk Judas Priest. Ik ga me in een hoekje zitten schamen. Ik kende de muziek van Judas Priest amper. Judas Priest wordt vaak gezien als de grondlegger van de Heavy Metal muziek en jemig: Wat Een Band. En Wat Een Zanger. Hij is de 70 gepasseerd en staat daar gewoon nog een dijk van een show weg te geven. Zijn stem: het leek soms wel opera. En de manier waarop hij dan overging op zijn rouwe 'metal-stem'... Ik vond het prachtig. Mijn zoon stond om het hardst mee te zingen tussen de ouwere rockers in het publiek, die er dan ook weer zichtbaar van genoten hoe zo'n jonge gast los stond te gaan bij Judas Priest. 
Ik heb al vaker verteld: om het jaar kiezen mijn zoon en ik de headliner, en zijn keuze voor Judas Priest was echt de enige juiste. Ik ging erheen met het idee: is goed, ik volg jou... maar ik had het niet willen missen. 

Dinsdag kreeg ik nog een mooi cadeau in schoot geworpen. Een vriend had een ticket over voor Greenday, Fall Out Boy en Weezer in Antwerpen en ik mocht mee. Ook weer genoten van een geweldig optreden van deze bands.

Ik plaats vandaag een nummer in de Zwijmel, wat je niet zo gauw verwacht op een metal feestje, het nummer van Foreigner wat het hele veld van voor tot achter mee zong. We moeten tenslotte ook blijven zwijmelen in al dat muziekgeweld. Mee zwijmelen? 
Plaats hier je link. 


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk voor jou dat je naar dat festival kon !!!

  Ik kijk vaak even bij je zaterdags (niet elke week maar toch wel regelmatig) en en dan blij te zien dat je stug doorzet ook al is het aantal deelnemers zo laag.
  Alleen daarom al zou ik mee willen doen maar ik kan het niet voor elkaar krijgen want ik kan die prikkels in mijn hoofd (nog) niet (weeer / meer) handelen.

  Toch ...vind ik het fijn dat je het doorzet en hoop ik dat je daarvoor de inspiratie én motivatie blijft vinden en bovenal natuurlijk hoop ik ook dat er deelnemers blijven en zullen bij komen! "

  Fijn weekend Natas en heb het goed !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is ook een nummer dat iedereen kent en is gewoon een heerlijke meezinger. Zal wel magisch aangevoeld hebben dat festival. En dat samen met je zoon te doen, echt fantastisch! Een fijn weekend gewenst Natasja! 🦋

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik jou zo hoor was ik er graag bij geweest, ook al heb ik nog nooit een pop, rock of wat dan ook festival bezocht. Dit weekend is het Muze Misse bij ons in de stad (allang uitverkocht), misschien moet ik daar eens naar toe gaan. Ik weet zeker dat ik dan ook uit mijn dak zal gaan... Want muziek dat is genieten.!!

  BeantwoordenVerwijderen