vrijdag 28 oktober 2022

Zwijmelen op Zaterdag: Weather with you
Het afgelopen weekend liep ik weer twee etappes van het Pieterpad. 
Hoe heerlijk was het weer om onderweg te zijn. En hoe anders was het dan in de zomer. 
Ik kan niet wachten tot ik weer kan gaan. 

Maar... ik blik eerst nog even terug op de zomer. 
De verslagen van de etappes van het afgelopen weekend volgen later. 

Waar waren we gebleven? 
Ik was met mijn vriendin geëindigd in Sleen, in B&B 'De Karkoele' waar werkelijk aan alles gedacht was. 

Ik begon de dag heerlijk met een kopje thee op bed. Dat is de afgelopen twee jaar nog niet eerder gebeurd hoor dat iemand me thee op bed kwam brengen! Zo'n klein en lief en zorgzaam gebaar van mijn vriendin! In de gang stond een heerlijk ontbijt klaar, genoeg om ook de lunch mee te doen, dus we hebben broodjes meegenomen voor onderweg. De gastvrouw was zo lief om ons af te zetten in het centrum van Sleen, voor de start van de etappe. 

Gisteren was dat het eindpunt en toen zijn we er eigenlijk een beetje afgepeigerd doorheen gestierd zonder er veel van te zien. Vanmorgen hebben we op het gemakje eerst even door het dorpje gestruind. 
De route Sleen-Coevorden was niet heel bijzonder. Weinig moois of noemenswaardigs onderweg. Veel open stukken in de volle zon. Ik had geen zin om foto's te maken want het was warm en het was ver. We aten de lunch heel idyllisch onder het toeziend oog van Maja de Bij in een bushalte bij Plopsa indoor.  Al met al hebben we wel weer lekker gelopen.

Om 1 minuut voor half 5 waren we op station Coevorden. Om 2 minuten over half 5 kwam de trein richting Zwolle. Wat een timing! Bianc en ik moesten toevallig dezelfde trein hebben. Zij weer terug naar het westen. Het beloofde wijntje op het terras hebben we met deze timing maar even overgeslagen. Ik stapte uit in Hardenberg. Daar stond mijn auto op me te wachten die een paar dagen bewaakt was door de ouders van een forummaatje van me. Zo lief! 

Zo start je 's ochtends in een appartementje, en slaap je 's avonds weer in je tentje. Nu op camping de Zwiese in Hardenberg. 
Ik heb me in de avond, onder het genot van een pastasalade, op een loungebank onder de overkapping op de camping verdiept in het vervoer en de etappe voor volgende dag. Al met al is het allemaal nog een hele planning als je je tent niet op je rug meeneemt. 
Nog 2 lange etappes van meer dan 20 km te gaan. Nu weer in mijn uppie! Daarna volgen nog een paar korte. En dan komt het einde van mijn vakantie alweer in zicht.

En het liedje bij vandaag? 
Weather with you. Van Crowded House. 
"Everwhere you go...  always take the weather with you. 

Ik had geen idee welke band het nummer ooit zong. Maar toevalligerwijs is een ander nummer van deze van deze band voor altijd aan de vriendschap met Bianca verbonden. 

Wil je mee zwijmelen? 
Plaats hier je link: 
You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

3 opmerkingen:

  1. Je bent ook altijd zo lekker eerlijk en nuchter. Als je het gewoon vind dan maak je het niet anders dan het is. Groetjes Dorothé

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een erg leuk verslag en een heerlijk bijpassend nummer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Everwhere you go... Lekkere Zwijmel en passend voor alle wandelingen die je maakt en waar ze naar toe leiden.

    BeantwoordenVerwijderen