woensdag 2 januari 2019

Terugblik en vooruitblik


1.Wat heb je in 2018 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
2. Welke landen heb je bezocht?
3. Wat zijn je favoriete momenten van 2018?
4. Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
5. Wat is je grootste fout van het afgelopen jaar?
6. Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2018?
7. Wat is het beste dat je vorig jaar hebt gekocht?
8. Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
9. Waar werd je heel erg blij van?
10. Waar heb je om moeten huilen?
11. Welke muziek zal je altijd herinneren aan 2018?
12. Ben je in vergelijking met twaalf maanden geleden:
[a] Dikker of dunner?
[b] Blijer of somberder?
[c] Rijker of armer?
13. Wat had je vaker of meer willen doen?
14. Wat had je minder willen doen?
15. Ben je verliefd geworden?
16. Wat was je favoriete TV-programma?
17. Wat is het beste boek dat je in 2018 gelezen hebt?
18. Wat is de beste (nieuwe) film die je afgelopen jaar gezien hebt?
19. Wat deed je op je verjaardag?
20. Heb je iemand gemist?
21. Wat is het belangrijkste dat je in 2018 geleerd hebt?
22. Geef 2018 een cijfer van 1-10.

1. Wat heb je in 2018 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan? Ik heb mijn zoon mond op mond beademing gegeven. Het was een echte paniek-noodgreep. Hij kwam gelukkig snel weer bij maar dit is iets wat ik in 2019 écht over wil slaan. En ik heb met het gezin een vliegvakantie gedaan. Voor herhaling vatbaar!

2. Welke landen heb je bezocht? Tsjechië. Praag.
En gezien de afstand tot de grens vanaf mijn huis zal de kans groot zijn dat ik ook in België ben geweest. Maar wanneer en waarvoor? Geen idee. Dit jaar geen grootse plannen voor een verre vakantie.

3. Wat zijn je favoriete momenten van 2018? De momenten waarop ik samen met mijn langharig tuig genoot van een concert. (Pearl Jam, The Wolff, Legends of Rock.) Over 4 dagen staat ons eerste concert alweer gepland (The Wolff) en we moeten nog even kiezen welke dag op welk festival we kaarten voor gaan kopen. Hij wil Slayer. Ik wil Pink of ik hoop op Rammstein. Het zal erop neerkomen dat ik me naar zijn wensen voeg.

4. Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar? De 10 die ik haalde op mijn 1e examen voor mijn coupeuse opleiding. Ik ben begonnen aan mijn examenopdracht voor de volgende module. Het examen is in mei. De lat ligt hoog :-).

5. Wat is je grootste fout van het afgelopen jaar?
Fout, fout... dat is wel heel streng naar mezelf toe... Maar met de wijsheid van nu heb ik mijn zoon teveel gestimuleerd om naar zijn stage te gaan. Het deed hem meer kwaad dan goed. Een harde les die ik meeneem naar 2019.

6. Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2018?
Mijn zoon, mijn langharig tuig. Hij had het nodig.

7. Wat is het beste dat je vorig jaar hebt gekocht?
Poeh... ik heb niet zo heel veel aangeschaft.
Ik was heel blij met mijn nieuwe kleren die eigenlijk te duur waren, maar die ik toch kocht omdat ik zo'n fijn advies kreeg. Ik ging huilend de winkel binnen omdat ik écht niet tevreden ben over mijn lijf, en liep lachend weer naar buiten. Ik ga daar in het nieuwe jaar zéker nog eens shoppen.

8. Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven? De vakantie naar Praag. Het was iedere Euro waard!

9. Waar werd je heel erg blij van? Dat ik de kans kreeg om les de geven op de modevakschool waar ik de opleiding doe. Ik ga hierdoor zoveel leren in 2019!

10. Waar heb je om moeten huilen? Om mijn langharig tuig, die niet lekker in zijn vel zat. Gelukkig verwachten we voor 2019 een stijgende lijn!

11. Welke muziek zal je altijd herinneren aan 2018? O, hemel... een jaar samenvatten in 1 nummer? Dat lukt niet. Ik heb onverwachts het hardst moeten huilen om Let it be,van Paul McCartney. 'When I find myself in times of trouble, mother Mary comes to me, speaking words of wishdom, let it be, let it be...
Zie punt 20: in tijden van troubles met mij kinderen mis ik mijn moeder. Mijn moeder heet ook Maria (Riet). Paul schreef dit nummer over zijn moeder. En van dit nummer ging een enorme troost uit: There will be an answer, let it be, let it be.

12. Ben je in vergelijking met twaalf maanden geleden:
[a] Dikker of dunner? Dikker. Helaas veel dikker. Het viel dit jaar niet mee om goed voor mezelf te zorgen.
[b] Blijer of somberder? Somberder. Het was een pittig jaar thuis en de laatste maanden ook op het werk.
[c] Rijker of armer? Poeh... qua geld? Ik heb genoeg om leuk te leven. Ik hou me daar niet zo mee bezig. Ik ben een hoop ervaringen rijker. En dat vind ik mooi!

13. Wat had je vaker of meer willen doen? Hardlopen! Het is er vaak bij ingeschoten. Tijdgebrek en het missen van de juiste flow. Ik heb het in de kerstvakantie weer opgepakt en ik merk dat het zo goed voor me is! Die pingpongbal die stuitert in mijn hoofd komt écht door het hardlopen tot rust. Dit is écht voornemen nummer 1.

14. Wat had je minder willen doen? Laat naar bed. Dat blijft een lastig dingetje.

15. Ben je verliefd geworden?
Nope... Over verliefd zijn kan ik na 20 jaar huwelijk niet spreken. Al jaren in love met Mr.C. Daar heb ik meer dan genoeg aan :-).  En die wil ik in 2019 nog graag bij me houden.

16. Wat was je favoriete TV-programma? Wie is de mol. Volgende week begint het weer!

17. Wat is het beste boek dat je in 2018 gelezen hebt? Wees onzichtbaar van Murat Isik. Over een jongen die opgroeit in de Bijlmer. Ik had niet heel veel leesmazzel dit jaar. Een paar keer in een boek begonnen dat me eigenlijk niet zo aanstond, en wat ik dan toch uit wilde lezen. Gezien het feit dat ik weinig leestijd heb, moet ik daar volgend jaar toch anders mee omgaan.

18. Wat is de beste (nieuwe) film die je afgelopen jaar gezien hebt? Call me by your name. Ik ben er op zondagmorgen in mijn uppie naartoe gegaan. Tranen met tuiten gehuild toen het afgelopen was.

19. Wat deed je op je verjaardag? Ik weet het niet zo goed meer. Het was op zondag. Volgens mij heb ik verspreid over de dag familie en vrienden op bezoek gehad. Dit jaar verjaar ik met de Vastenavond. Reminder: mijn broer uitnodigen. Hij MOET de maandagavond bij ons in de stad een keer meemaken.

20. Heb je iemand gemist? Ik mis altijd nog mijn moeder. Het was dit jaar 20 jaar geleden dat ze overleed. FDKK !
Zéker in tijden van issues met mijn kinderen mis ik haar heldere kijk op dingen en haar raad en daad.

21. Wat is het belangrijkste dat je in 2018 geleerd hebt? Dat het het niet waard is om je gek te laten maken door je werk. Dat je écht zelf een knop om moet zetten als de drukte teveel wordt. Dat ik om mijn man en mensen om me heen kan vertrouwen. Dat zij me op kunnen tillen waar dat nodig is, en me weer op de juiste manier met beide benen op de grond kunnen zetten. Ik ben die mensen om heen zo dankbaar. En ik hoop zó dat ik dat in 2019 vast kan houden.

22. Geef 2018 een cijfer van 1-10
. Ondanks dat ik best een leuk leven heb kom ik niet hoger dan een 6,5. Er was teveel verdriet. Teveel stress. Teveel zorgen. Teveel onrust in mijn hoofd. Ik zat zo niet lekker in mijn vel. Ik ben blij dat we dit jaar gisteren af hebben gesloten.

Blogje gepikt van: https://www.triltaal.nl/

3 opmerkingen:

 1. Wat een heftig jaar had je Natasja. 'Ik droom dat onder de kerstboom

  een jaar op je wacht, dat enorm naar je lacht' schreef 'versjesvanmar' en die wens geef ik graag aan je door. Verder bijzonder om je te ontmoeten op de drempel van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ons jaar was ook heftig. Ik sla dit lijstje even over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kom ook even hier kijken natuurlijk. Ja, lang geleden dat ik hier was.

  Wat heftig zeg van die mond op mond beademing. HOpelijk alles helemaal goed gekomen met je zoon?

  BeantwoordenVerwijderen