vrijdag 15 juli 2022

Zwijmelen op Zaterdag: Thinking Out Loud

 En zo kan het, tijdens een concert, zomaar gebeuren dat een liedje, dat je al 100 keer op de radio gehoord hebt, ineens zo enorm binnenkomt, dat de tranen over je wangen blijven stromen. 
Ik moest huilen, om wat ik niet (meer heb). Om het feit dat het me niet gelukt is om samen oud te worden met de man met wie ik ooit hoopte samen oud te worden.  Ik moest huilen omdat het me (ons) niet gelukt is om mijn (ons) gezin bij elkaar te houden. Echt... dat voelt voor mij nog als een hele dikke faal. Om het feit dat ik zo hoop dat ik ooit nog eens een liefde vind met wie ik oud ga worden, maar ja... het kan net zo goed zijn dat het nooit gaat gebeuren. 
En dan is het zo fijn om samen met je vriendin daar te staan met wie je alle fases hebt doorlopen. Na meer dan 20 jaar vriendschap weten we van elkaars hoeden en randen en hoeven we niks uit te leggen, maar weten we van elkaar wat we voelen en waarom... 

En dat ik dan sta te janken, is overigens prima hoor. Ik leer intussen meer en meer dat alle emoties er mogen zijn. En een paar minuten later is de vibe weer heel anders en ga ik daar weer lekker in mee. 

Maar goed... even over Ed. Ed Sheeran die ik donderdagavond zag. Wát een artiest is dat zeg. 
Hij stond het gros van zijn liedjes in zijn eentje te spelen. Met zijn loop-station. 
Hoe het werkt? Hij begint met, bijvoorbeeld een drum... op de klankkast van zijn gitaar, Dat neemt hij op en laat hij doorlopen. Daar kopt een gitaarlijntje overheen. En nog meer. En dat eindigt dus in een partijtje bak met geluid... en dat allemaal door 1 man, met zijn stem en een gitaar. En ruim 60.000 man meekrijgen. Ik vond het heel bijzonder om te zien. Wát is die man muzikaal. 

Kleine side-note: mocht ik ooit nog eens overwegen om naar een optreden in de ArenA te gaan: hou me tegen. Wat een galmbak is dat. We stonden op een plek met een vervelende echo. Alle schelle tonen werden weerkaatst. Toen we verkasten was de echo weg, maar de galm bleef. 
Dit maakt wel dat ik Ed Sheeran ooit nog wel eens op een andere plek zou willen zien optreden. Puur om te horen hoeveel beter het zal zijn dan donderdagavond. 
Maar ik sluit echt af met een hele diepe buiging voor Ed Sheeran.Wil je meezwijmelen? 
Plaats hier je link. 


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

2 opmerkingen:

  1. Als je een bomvolle Arena in je eentje op zijn kop kunt zetten, ben je een geweldige zanger. Maar het moet toch niet kunnen dat de helft van het publiek het met een galm moet horen. Daar betaal je niet voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog even vergeten te zeggen dat het een prachtig nummer is van Ed Sheeran. Een heerlijke Zwijmel😍

    BeantwoordenVerwijderen