woensdag 22 augustus 2012

ontdek je plekje: tussen St.Goar en Oberwesel (DL)

Op en dag besloot ik met mijn broertje te gaan wandelen vanaf onze camping naar het dorpje verderop. Van St. Goar naar Oberwesel. Hardlopend door het dal was dat een half uur lopen. Wandelend over de berg zou dat, schatte ik in, ongeveer 2, hooguit 3 uur lopen zijn. Misschien zouden we er voor de stops op de verschillende uitkijkpunten nog een half uurtje bij op moeten tellen.
Met Mr. C. hadden we afgesproken dat hij ons met de auto zou ophalen in Oberwesel. Nog terug moeten lopen was misschien wat ver.

We werkten snel een broodje naar binnen, verzamelden wat flesjes water, namen voor de zekerheid wat pakjes caprisonne mee, je weet immers maar nooit, en daar gingen we.

Het eerste stukje was bekend. Dat hadden we vaker gelopen.

uitzicht op St.Goar en St.Goarshausen
Vanaf het dorp naar boven, langs de bergrand naar een kapelletje. Het kapelletje staat recht tegenover de beroemde Lorelei en heet Maria Ruhe (de Mariahoeve, voor de Hagenesen onder ons :-) ).

uitzicht op de LoreleiAltijd leuk, om vanaf boven het leven beneden op het dal en op de camping te kunnen begluren. Wij zien hun wel, maar zij zien ons niet.

Janneke bij het klimtoestel
wat een heerlijk bankje!!!


Na de Maria Ruhe werd het pad voor ons ook onbekend. We hadden de keuze tussen een iets langere route over het akkerland boven op de berg, of een iets kortere route langs de bergrand. We kozen voor de laatste.

Iets verderop stond dit bord.

met andere woorden: zeg niet dat u niet gewaarschuwd was

WANDELPAD MET ALPINE KARAKTER!
Betreden op eigen risico
Vrij zijn van hoogtevrees noodzakelijk
Tredzekerheid noodzakelijk

Mijn broer en ik keken elkaar aan en schoten in de lach. "Of we zeggen straks: jeetje, wat een watjes.... alpine langs de Rijn, óf we zeggen straks: Tja.... ze hadden ons gewaarschuwd."

Toch gingen we door. We kwamen een stevig draaihek tegen, alsof ze ons wilden tegenhouden. Maar toch liepen we verder. Er stond nog een hek. Dat hek kon open. Dus lieten we ons ook daar niet door tegenhouden.

Het pad werd steiler en steiler. De afgronden werden dieper en dieper. En er kwam een punt dat we dachten: Tja... ze hadden ons gewaarschuwd.
gevonden internetplaatje
Na 3 uur wandelen ontving ik van Mr.C, een SMS-je: of we er al bijna waren. We hadden werkelijk geen idee. Het dorp was nog niet in zicht. En uur later weer een bezorgd berichtje: of we al voer voor de gieren waren. Onvoorbereid als we waren was dat bijna het geval. De wandeling was toch iets langer en zwaarder als we hadden verwacht. Met de bramen die langs de bergwand groeiden hielden we ons in leven.Uiteindelijk na ruim 4 uur wandelen kwam Oberwesel in zicht.

Plaatje gejat van internetHet pad werd wat tammer en voerde ons langs de druiventerassen riching dorp.
Nog een half uur later streken we neer op een terras. Een pilsje durfden we niet aan. Suiker hadden we nodig! Dit was de lekkerste cola ooit!


En niet veel later kwam een hevig bezorgde Mr.C. de taxi keurig voorrijden.

Maar hoe gaaf was dit!

Al 20 jaar komen we daar op die camping, en nog nooit hadden we ook maar van iemand gehoord dat daar zo'n spannend wandelpad was! Eens kijken of ik volgend jaar nog meer familieleden zo gek krijg om met ons mee te wandelen.


8 opmerkingen:

 1. Ik ga weer mee! Het was echt te gaaf... op en top vakantie; na elke bocht in de wandeling weer wat anders te zien... afgrond, uitzicht, steile trap in de rotsen uitgehouwen, pennen in de rotsen geboord of staalkabels om je vast te houden, ontlasting (per ongeluk geconcludeerd dat het menselijk was) maar bovenal trots en blij op, met en voor elkaar dat we deze tocht samen gedaan hebben!

  Het was super, zussie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja, en we hadden "blauwuh klauwuh" van het bramen plukken :-)

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stoer! Hier ook van die wandeltochten, maar als er zo'n waarschuwing bij staat ga ik niet meer mee ....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi ik had al gezegd dat ik volgend jaar meeging :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lynn... wat leuk, ik zie dat je me bent gaan volgen op mijn blog. Thanx ... Volgend jaar gaan we met ze alle hoor!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen