dinsdag 9 april 2013

No Guts, No Glory !
Op dag één, toen we met het 'onvermijdelijk avontuur', de sponsoractie voor Annemiek, de lucht in gingen, werden we gewezen op de stichting No Guts, No Glory. En vanaf dat moment wist ik... het gaat goed komen met Annemiek en deze stichting.

No Guts, No Glory is een stichting, in het leven geroepen door Sander. Sander had kanker, en was uitbehandeld in Nederland. Maar hij had baat bij therapieën in het buitenland. Die werden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Tot zover een bekend verhaal, zie Annemiek. Sander heeft toen deze stichting opgericht. Toen Sander vorig jaar overleed was zijn wens dat de stichting bleef bestaan en dat de stichting voor andere mensen hetzelfde bleef doen.

Ik heb toen op dag twee gebeld met Ellen van No Guts No Glory. Zij is de zus van Sander. Ik trof een enorme gedreven en betrokken vrouw aan de telefoon. Toen wist ik het zeker... heb geduld... dit gaat hem worden! Op de website en facebook trof ik een stichting met een enorme betrokken achterban.

Gisteren kreeg Annemiek het geweldige nieuws dat ze ook haar onder haar hoede gaan nemen. Hoe fijn is dat? We hebben samen staan juichen en brullen aan de telefoon. De zorgen om geld zijn even weg. Ze kan zich volledig gaan richten op herstel en ze kan zich weer ordinair zorgen gaan maken om haar treurige navel, haar cellulitis, en haal hormonenkont. (Dit zijn haar eigen woorden hoor!)

Hebben wij nu de afgelopen maanden voor niks gelobbyd? Nee... NGNG is ook niet in het bezit van een bodemloze geldput. Helaas.

Samen met No Guts No Glory gaan we kijken hoe we elkaars netwerk kunnen benutten om meer bekendheid te krijgen en meer geld in te kunnen zamelen.

Het feit dat Annemiek geholpen kan worden door NGNG heeft natuurlijk alles te maken met het stokje dat ze kan overnemen nemen van haar voorgangers: Sander, Judith en Ronald. Zij konden het stokje niet langer dragen. En Annemiek zal hem koesteren en ervoor strijden om het stokje heel lang onder haar hoede te kunnen dragen.

Dubbel, maar...Hoe blij en dankbaar kun je zijn... Annemiek en ik gaan zondag zwevend over de Coolsingel, op deze No Guts No Glory wolk!

No Guts, No glory !!!!

http://www.stichtingngng.nl/

7 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens geweldig nieuws! En dankzij jouw inspanningen zullen ze er geen spijt van krijgen :-)
  Liefs en loopse
  Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat moet wel een echte opkikker zijn voor Annemiek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super Natasja... wat fijn dat het stokje wordt overgenomen. Ik heb op je FB nog een paar looptips met ivm de warmte geplaatst. Wat draag je voor shirt en wat is je startnummer.... dan kan ik naar je uitkijken vanaf Laan op Zuid. Go girls go zondag.... inderdaad NG NG!!!

  groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. F1854 is mijn startnummer.
   Ik zal naar je uitkijken op de laan op Zuid.
   Noem me 'pumpke' en ik weet dat jij het bent.

   Ik draag een fluoriserend roze shirtje, niet te missen, met het opschrift 'tandje erbij'.

   Verwijderen
  2. je tips ben ik overigens niet tegengekomen.

   Verwijderen
 4. Hi Natasja,

  Ik had ze in een privebericht gezet en ik kopieer ze maar even hieronder

  ''''
  Hi Natasja,
  Nog 3 tips voor de marathon zondag speciaal ivm het warme weer. Je zult meer transpireren als anders en daarom smeer je in met vaseline, onder bh etc. want het zout kan je huid gemeen kapot schuren. Omdat je meer drinkt met de warmte en meer transpireert verlies je ook allerlei zouten die je hard nodig hebt. Je kunt die aanvullen door 1 of 2 keer een zakje ORS op te lossen in je sportdrank en op te drinken. Normaal krijg je al dikkere handen met lange lopen, maar met warm weer nog meer. Bij ieder drinkpost een tijdje knijpbewegingen maken met je handen houdt ze soepeler. In het 3e deel een spons in je handen nemen en er af en toe in knijpen helpt ook tegen het dove gevoel.
  Maak je verder niet druk en loop zoals het gaat, maar ik wilde je toch mijn ervaringen delen want alle kleine dingetjes kunnen je helpen.
  groetjes en tot op Laan op Zuid,
  Dorothé'

  ''''

  BeantwoordenVerwijderen