vrijdag 9 augustus 2013

Maaiveld

Volgens mij schreef ik het vorig jaar *klik* ook al.
Het fijne aan de vakantie is het thuiskomen.
Ik had zo'n zin in de thuiskomst dat ik er zelfs eerder voor ben weggegaan.
Ik was klaar met vakantievieren. Maandag gaat de malle molen van werk en school en hobby's weer draaien en ik had geen zin om met een achterstand te beginnen.

Dusss.... reden we donderdagavond al lekker naar huis.
Zon in de toet. Terug naar het westen.

Bij thuiskomst troffen we de buurman op de oprit. Kennen jullie hem nog van vorig jaar? Hij houdt niet van lang gras. En gisteren kon hij het niet langer meer aanzien. Ook dit jaar troffen we een strak gazonnetje bij thuiskomst. En ja... we hadden de thuiskomst een dag later moeten plannen: de voortuin stond voor vandaag op het programma. Schade... zeggen we dan in Duitsland. Nu moest ik het zelf doen.Onze woonplaats kwam eerder op de avond tijdens de terugrit al via de radio tegemoet. Er was een vrouw door haar terras gezakt hoorden we. We gingen pas goed luisteren toen bleek dat het om onze woonplaats ging, maar toen was het bericht al bijna afgelopen. We hoorden nog iets over verzakking en opgespoten bouwgrond: dat moest bij ons in de buurt zijn. Gelukkig kon ze het verhaal navertellen.

De buurman op de oprit wist te vertellen dat het inderdaad bij ons in de buurt was.
En jeetje... wat zal die vrouw geschrokken zijn! Stortte ze zomaar 80 cm onder het maaiveld naar beneden! Zie hier wat er gebeurt als de grond verzakt en de buren een lekkende tuinslang hebben...

foto: Remco de Ruijter omroepbrabant.nl

foto: Remco de Ruijter omroepbrabant.nl
Er ligt bij mij in de tuin ook een beetje een spannende scheve tegel. Slechts 3 mm ligt hij scheef. Mr. C. en ik waken ervoor dat we de ladder er niet op laten leunen. Voor je het weet zakt hij verder. Sterker nog... ik durf er nu helemaal niet meer op te gaan staan.Ik zal de buurman eens polsen. Of hij net zo slecht tegen scheve tegels kan als tegen lang gras. Plan ik een weekend weg, kan hij mooi mijn tegeltjes weer recht gaan leggen.


2 opmerkingen:

  1. Aardige buurman. Zo een wil ik er ook. Dan ga ik meteen twee maanden met vakantie. Wel schrikken dat er zoiets in je gemeente gebeurt. Ik las er iets van in de krant. Schokkend.

    BeantwoordenVerwijderen