vrijdag 23 augustus 2013

Zwijmelen op zaterdag: Fireflies


Dat ik deze nog niet eerder heb geplaatst.... Dit liedje is zo Jip.

Al sinds baby heeft hij problemen met inslapen. 
De eerste tekenen van overprikkeling zagen we al toen hij een paar weken oud was. Na een bezoekje naar familie, na veel nieuwe indrukken, hadden we altijd een oververmoeid kind dat leek te vechten tegen de slaap.

Toen hij wat ouder werd zagen we dat hij altijd veel te laat ging slapen. Hij lag lang te spelen in zijn bed. En het liefst met licht aan. In het begin maakten we ons er zorgen over. Maar we hadden ook wel door dat hij er geen hinder van had. Hij was niet extra moe, had geen laag energie-level... dus wat zou het probleem zijn?
Als ik vroeg of hij niet wilde gaan slapen, dan was steevast het antwoord dat hij nog even 'zijn hoofd leeg wilde maken'. 

De laatste tijd vindt hij het vooral erg fijn om voor het slapen nog even muziek te luisteren. Lang leve de ipods en het downloaden. Eén van zijn lievelingsliedjes was lange tijd Fireflies van Owl City. Tegenwoordig valt de keuze op wat steviger muziek: Ramstein, AC/DC, Linkin Park zijn momenteel favoriet. Enne.... stiekem kan ik zijn keuze ook wel waarderen. 

'Cause evrything is never as it seems'. Een zin uit het liedje Fireflies. 
Een zin, die zeker voor hem, voor iemand die wat meer moeite heeft om de wereld te snappen dan de gemiddelde mens om hem heen, heel erg van toepassing is. 

13 opmerkingen:

 1. Ik heb er ook moeite mee om direct als ik thuiskom te gaan slapen. Eerst moet het hoofd leeg. Maar ik zou het nooit met de hulp van bovengenoemd liedje doen. Mijn hoofd zou direct weer overvol raken. Van de muziek en van de beelden. Ieder zijn voorkeur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gekke is... hij is als klein kind altijd bang geweest voor lawaai. En juist nu zoekt hij muziek op die klinkt als 'een grote bak met herrie'. Iemand heeft eens gezegd dat hij dat gebruikt als 'tegengas'. Zoveel overweldiging, dat zijn eigen gedachten stoppen. Ik geloof dat het wel zo kan werken, ja.

   Verwijderen
 2. Gaaf nummer. Bijzondere uitleg. Het lijkt me soms best lastig voor Jip. Hij lijkt op onze jongste zoon. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heej wat een herkenning.... onze zoon (1990) lijkt in veel op Jip...
  Heb me er toentertijd wel zorgen over gemaakt maar de kinderarts zei dat alles oke was en dat ieder kind een eigen klok/behoefte had dat erg kon verschillen met een ander kind.

  Wat de muziekkeuze van onze zoon betreft kan ik geen uitspraken doen want die ken ik niet. Wij horen nooit iets en hij is verre van spraakzaam. Het enige dat ik wel weet is dat als ik mijn auto weer in stap nadat hij ermee weg is geweest dat ik de radio zachter, op een andere zender, of de cdspeler of uit moet zetten want dan staat de radio steevast op SlamFM...wat totaal niet mijn muziek is ;-)

  Dit lied hier van jou is niet verkeerd al zal ik het zelf niet zo snel draaien.

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi verhaal wat het liedje dichterbij brengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een en al herkenning, hier twee van die bengels die eerst uitgebreid moeten afwikkelen.
  ik hou wel van dit nummer trouwens, mijn kinders niet denk ik zomaar
  voor de een te soft, voor de ander niet interessant genoeg want geen Boyband ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar verhaal,'onze'knul heeft er ook 'last' van en heeft ook altijd een overvol hoofd.Hier op de boot valt het reuze mee maar ik herken het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik herken het wel van mezelf .Als ik teveel drukte om me heen heb gehad kan ik heel moeilijk in slaap komen.Een heel leuk nummer om naar te luisteren
  Fijn weekend Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken mezelf er wel in, als kind sliep ik ook pas laat in, ik las toen nooit graag maar gebruikte dan een boek om ''moe te worden'', kon niet tegen geweldadige films waar grof geweld in voor kwam , nu trouwens moet ik ook niks hebben van grof geweld op tv en inderdaad overstemt het geluid van harde muziek je gedachten even los komen van alles om je heen ;-)

  Mooi geschreven en omschreven natsja en mooi nummer !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed dat hij met muziek rustiger wordt. Deze muziek zou niet mijn keuze zijn om in te kunnen slapen maar als het voor jouw Jip werkt is het super!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi verhaal met mooie muziek. Dit liedje krijgt toch een andere betekenis. Een liefdevol logje.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik merk dat ik tijd alleen nodig heb om mijn hoofd leeg te maken. Maakt niet uit of dat binnen- of buitenshuis is. Mooie muziek, fireflies!
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als hij daar rustiger van wordt is het voor hem de beste keus. Er moeten wel enorm veel prikkels bij hem binnenkomen als hij op die manier zijn hoofd leeg moet maken. Jammer dat het bij hem niet via de droomwereld gaat en fenomenaal dat hij geen last heeft van dat slaaptekort. Wondere wereld.
  Mooi logje.

  BeantwoordenVerwijderen