dinsdag 16 juni 2015

Ontbijtje

Er zijn zo van die dingen die kennelijk iedereen in Nederland weet behalve ik...

Vanmorgen strandden we per ongeluk voor openingstijd bij Ikea. We besloten om de tijd te doden met een kopje koffie en een broodje in het restaurant. Tot onze verbazing was er geen tafeltje meer vrij!Goed... We besloten de drukte te trotseren, en ik vroeg me intussen af of er een gratis weggeefactie was ofzo... Waarom zou de tent anders zo vol zitten?

Ik een broodje, Mr.C. een broodje. Het viel me al op dat iedereen hetzelfde op zijn bordje had liggen... Weet ik veel...

Bij het afrekenen raakte de kassamevrouw helemaal in de war, want we hadden ons niet aan het ontbijtvoorschrift gehouden, met een lange rij bij de kassa tot gevolg.
We eindigden uiteindelijk, net als de 750 andere ontbijters - Mr.C. met een ontbijtje (broodje, beleg, croisantje, eitje, 2 koffie) voor een euro en ik met 1 karig broodje jam duurder dan een euro - nog net niet samen op een kruk.

Zo kon het gebeuren dat ik bij het ontbijt al overprikkeld aan mijn dag begon en erachter kwam dat ik het fenomeen 'ontbijtje bij Ikea' als laatste nederlander ook heb ontdekt.
(Zelfs de Belgen achter ons in de rij wisten ons te vertellen wat we wel en niet mochten nemen smile-emoticon ).

En zoals dat bij Ikea gaat... uren later stonden we weer buiten. We kwamen alleen maar even kijken en we liepen met onze armen vol spullen weer naar de auto...

3 opmerkingen:

  1. Ontbijten bij Ikea .... ik moet er niet aan denken. Grappig dat jij er nog nooit van had gehoord. Ik ken mensen die wekelijks gaan met hun kleinkinderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zijn tijden en dagen dat ik met een grote boog om Ikea heen rijd haha .Ook ik dacht dat heel Nederland het Ikea ontbijt wel kende!

    BeantwoordenVerwijderen