dinsdag 5 januari 2016

Hoe de week eh... vakantie van Tas was (12)

O, wat heb ik lekker ik mijn kerst-cocon gezeten deze vakantie.
Toen ik aan de vakantie begon had ik bijna 14 lege dagen in mijn agenda staan.
14 dagen die gevuld konden worden met niets, met leuke dingen en met trainen.
Ook wilde ik heel veel achter de naaimachine kruipen, maar eigenlijk is dat laatste pas op bijna de laatste dag van de vakantie gelukt.De topdagen: de wandeling in Meyendel met vriendinnetje kleine Tas.
Wat een heerlijke dag was dat. Zulk lekker weer. Zo lekker bijgepraat.
Thuisgekomen besloot ik om een weekendje te plannen om in alle rust samen te kunnen trainen voor de CPC. Begin februari gaan we samen op trainingskamp! Nu al heel veel zin in!

Nog een topdag: de zondagmiddag-nieuwjaarsborrel met mijn loopmaatjes. Een middag vol gekkigheid en gezelligheid. Wilde plannen gemaakt voor het oprichten van een woongroep voor als we oud zijn. Het opkopen van het 'Armenblok', een hofje hier in de stad, en daar met zijn allen een soort 'Oudtopia' oprichten. De jongeren (ik dus) zorgen voor de ouderen en zorgen zelf voor nieuwe aanwas. Een hoop lol. Maar eigenlijk zie ik het gewoon best wel zitten met deze groep mensen.

De kerst was zoals we het al jaren vieren. Lui. Met het gezin. Lekker doen waar we zin in hebben. Gewandeld in tropische sferen bij 15 graden. Lekker gegeten en bedankt lief gezin... grotendeels vegetarisch!Kopjes koffie met de buurvrouw. Ouderjaarsavond bij d'andere buuv. Bakkie bij m'n pa+vriendin. Ook heel waardevol en fijn.

Gisteren begon de werkweek weer. Gelukkig weinig spoedgevallen of pijnklachten op de praktijk. Maar wel weer de post-vakantie-drukte. Lekker ook weer om actief aan de gang te gaan.

En de leuke afsluiter vandaag was het gesprek met de mentor van Janneke. Wat wij al zagen zag hij ook. Een lieve, serieuze meid die hard werkt en die prima op haar plek zit op deze school en in haar klas. Trots op mijn prulleke!

En de trainingen voor de CPC?
Die gaan super. Met al die vrije dagen heb ik ongestoord kunnen trainen.
Op 10 december nam ik het moedige besluit om op  6 maart een halve marathon te gaan lopen. Op dat moment was een uur lopen al ver. Mijn conditie was een beetje ingezakt zegmaar.
Afgelopen zondag liep ik in heel rustig tempo 1 uur en 50 minuten.
Natuurlijk was het ver, natuurlijk was ik moe. Maar na afloop goed hersteld en amper spierpijn gehad. Ik heb er nu zelf vertrouwen in dat het me gewoon gaat lukken.
4-5 keer per week hardlopen is veel. Maar ik ben blij dat ik het doel heb gesteld. Het helpt me wel om de bank af te komen.


En ja... nog steeds bloeiende klaproosjes onderweg.

O, ja... heeft iemand nog goed advies? Ik loop een beetje te stuntelen met de hardloop-apps. De meeste registreren de afstand niet goed omdat de satelliet-verbinding niet goed is. Ligt dat misschien aan mijn (simpele) smartphone? Ligt dat aan de plek waar ik woon? Ligt het aan de app?
Wie heeft er een goede tip voor een (gratis) app voor mij?
Ik vind het toch wel fijn om af en toe onderweg te horen wat mijn tussentijdse scores zijn.


4 opmerkingen:

 1. Dat klinkt allemaal prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijk om te lezen meisie,,,,,veel liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien heb je hier iets aan Natasja https://www.droidapp.nl/specials/8-hardloop-apps-android/ Zelf loop ik met een Garmin hardloophorloge.

  Keep running en groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik ben uiteindelijk uitgekomen bij Strava. Die leek het meest nauwkeurig. Het is eigenlijk ook gewoon een kwestie van loslaten, dat tempo aangeven tussentijds. Ik zet alleen de timer op de tijd dat ik moet stoppen en that's it. Verder boeit het me op dit moment niet hoe snel ik loop. Ik voel ongeveer wel wat ik doe, en verder is het altijd te langzaam naar mijn zin... dus... nu ik het losgelaten heb loopt het ook prima zonder.

   Verwijderen