dinsdag 5 juli 2016

Hoe de week van Tas was (25)

Terwijl het midden van het land zich klaarmaakt voor de vakantie, trekken wij hier in het zuiden nog even aan de laatste eindjes.
Janneke is druk bezig met leren voor haar proefwerkweek.
Twee weken geleden maakten we al een uitgebreid schema en dag voor dag werkt ze het plichtsgetrouw af. Straks mag ze lekker even een uurtje ontspannen bij de paarden. Morgen moet ze weer hard aan de slag.

Het einde van het schooljaar betekent ook altijd dat Jips verjaardag weer voorbijkomt.
16 is hij geworden. Afgelopen zaterdag had hij een BBQ met zijn maten. De mannen en dame hebben het, op één flinke hoosbui na, denk ik erg gezellig gehad; we hoorden een hoop gezelligheid uit de tuin. Zondag kwamen familie en vrienden langs. Ook weer een heerlijke gezellige ontspannen middag gehad in de tuin. En zowaar... de zon scheen.

Jip's klasgenoten scoorden punten met het cadeau dat ze voor Jip meenamen.
Een gitaar! Tijdens de muzieklessen op school had Jip zijn belangstelling voor gitaarspelen al meerdere malen laten blijken. Dus dit was voor Jip een supergave verassing. Uren, nee, dagen is hij nu zoet met het zoeken naar Youtubejes en na te doen wat ze op Youtube laten zien en horen.
Hij wilde er uiteraard niet mee op de foto, maar met een close-upje ging hij toch wel akkoord :-).Mr.C. is vorige week weer lekker aan het werk gegaan.
Hij vindt het leuk en is keikapot als hij 's avonds thuis is.
Vorige week deed ik voor het eerst weer Het Huishouden en vandaag De Grote Boodschappen.
Het was niet eens vervelend. En het is zo lekker rustig in huis! Géén TV die de halve dag aanstaat.
Lekker zo mijn eigen gang gaan. Ik wist niet eens meer hoe fijn dat was!

Gisteravond ben ik met Janneke lekker nog een stukje gaan wandelen.
We hebben hier een mooi rondje langs de plas. Heen over een grasstrook, en langs het water over het fietspad weer terug. Een paar weken geleden konden we er nog naast elkaar lopen, maar het werd een heel avontuur. Het riet was op sommige plekken zo hoog opgeschoten dat we ons echt een weg erdoorheen moesten banen.


Maar het mooiste was de ondergaande zon.
Hij leek wel in een regenboogje weg te zakken.
Toen er ook nog een 'kudde' lepelaars overvloog, maakte dat het plaatje helemaal compleet.
Helaas... ze vlogen te snel voor de foto voorbij.


Nog een weekje of twee. Dan mogen ook af gaan tellen voor de schoolvakanties. Ze zeggen dat we komend weekend eindelijk zonnig weer krijgen. Ik hoop dat het dan even een paar weken aanhoudt!


2 opmerkingen: