woensdag 6 juli 2016

Theekransje


Hoe ziet mijn droomhuis eruit? 


Al van kinds af aan droom ik over een huis aan het water. Er staan hier in de omgeving genoeg huizen met uitzicht over het water te koop en gek genoeg blijf ik toch zitten waar ik zit. 
Ik voel me mijn hele leven al aangetrokken tot water. Meer als naar bijvoorbeeld bos, of bergen, om maar eens wat te noemen. Als ik een vakantieplekje uitzoek, móet er water in de buurt zijn. 
Het lijkt me zo leuk om iedere dag te genieten van het uitzicht dat ieder uur weer anders is. 
Voorlopig neem ik genoegen met mijn dagelijkse ritje naar mijn werk, lángs het water. 

Mijn droomhuis ziet eruit als een schotse cottage. Hij hoeft niet veel groter te zijn dan deze, op dit plaatje. Ik zou er wel een serre aan maken die groot genoeg is om mijn naaimachine, een grote tafel en flink wat lage kasten voor mijn spullen in te kunnen plaatsen. Zo kan vanaf mijn werkkamer, of vanuit mijn leesstoel, want die moet er natuurlijk ook komen, lekker over het water wegdromen. Aan de andere kant van het huis is dan een mooie wilde tuin met rozen en veel bloemen. Hoe ziet mijn ideale vrije dag eruit? Ik word lekker bijtijds, rond een uurtje of half 9 wakker in ons vakantiehuisje. Door het bedauwde gras loop ik een inspectierondje door de tuin. Ik haal wat onkruidjes weg, drink er een bakkie thee bij en ga lekker nog even in de zon zitten met een boek. Of ik trek mijn loopschoenen aan om een stukje te rennen. 
Mr.C. maakt een ontbijtje voor me klaar (met versgeperste sinaasappelsap). De kinderen zijn intussen wakker geworden en schuiven aan aan tafel. We maken ons langzaam klaar om naar het strand te gaan. Als de zon weer zakt eten we wat lekker in de strandtent, op Jannekes verzoek zal dat bij Natural High zijn. We zien de zon prachtig rood in de zee zakken. 
Thuis op het terras maken we nog een vuurtje en drinken we nog wat wijn. Ik pak mijn boek erbij, speel een potje badminton met de kinderen. Na nog een tweede glaasje wijn kruip ik lekker rozig mijn bedje weer in. 
Het is bijna vakantie... Ik hoop dat ik 14 van deze dagen zal hebben! 

Wanneer komt het kind weer in me boven? 


Een enkele keer regent het met hardlopen zo hard, dat een druppeltje meer of minder niet meer uitmaakt. Hoe lekker is het dan om dwars door alle plassen heen te gaan? 


Welke acteur zou de hoofdrol spelen in de film over mijn leven? 


Hier hoef ik niet lang over na te denken. 
Laten we voorop stellen dat het de saaiste film ever zou worden. Maar als iemand een beeld van mij zou mogen neerzetten is Uma Thurman. Ik vind haar een prachtige, stoere, krachtige maar ook vrouwelijke vrouw. Ze mag de rol best een beetje Kill Bill achtig wegzetten, maar dan zonder al dat bloed. Tja, er staat niet bij dat de film realistisch zou moeten zijn, toch? Ik mag mezelf toch best een beetje mooier weer laten geven toch?


Ik ben heel benieuwd wat jullie zouden antwoorden.

3 opmerkingen:

 1. Prachtige invulling. Ik wens je al het moois toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou zeg een heel verhaal getypt is t weg.
  Susan Sarandon of Julianne Moor voor de hoofdrol in mijn drama/komedie.
  Veel mannen als Johnny Depp, Antonio Banderas en de Richard Geere van nu.

  Huis is dit huis maar met veel meer tuin.

  Jaren geleden besloten om t kind in mij te laten komen wanner t wil dus ik praat met alle dieren die ik tegenkom, zing aria's (in huis) dans in woonkamer en tuin als ik daar behoefte aan heb en tuinier op blote voeten en handen en zorg dat ik lekker vies wordt.

  Iedale vrije dag; uitgebreid ontbijt en koffie drinken, wandelen in Zuid-Limburg met man en hondje, cappucino drinken en suikervrije vlaaien eten op een heerlijk terras met mooi uitzicht.

  groetjes Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervelend altijd die verdwijnende reacties. Bij een lang verhaal zet ik hem vaak even onder de muisknop, maar daar denk ik niet altijd aan.

   Susan Sarandon ken ik niet. Ook google doet geen lichtje bij me branden. Julianne Moor dacht ik ook niet te kennen. Dus wel! De hungergames!
   De mannen die je noemt ken ik dan weer wel :-).

   Wat heerlijk dat je het kind in je zo kan laten leven. Ik ben daar toch iets te 'terughoudend' voor denk ik...

   Verwijderen