vrijdag 26 november 2021

Zwijmelen op Zaterdag: The Scientist


Klik hier als het liedje  niet laadt op je telefoon 

Er was weer een leuk aftellijstje deze week: de Top 1000 van Radio Veronica. 
Vooral de laatste dag is altijd genieten. Hoe lager de cijfers, hoe mooier de muziek. 
En de muziek wordt dan ook vaak wel steeds steviger. 

Op mijn werk is een kleine radio-vete gaande. 
Normaliter staat Sky-radio aan. Maar daar draaien ze nu om de paar nummers een kerstliedje en dat trek ik echt (nog) niet. Dus we zijn zoekende naar wat nieuws. Op Q-music en 538 wordt teveel gekletst en daar raak ik overprikkeld van de muziek. Veronica vind ik wel leuk, maar ook een hoop gezwets. Radio 2 ben ik als ongeveer de enige voorstander voor. Kink is voor mijn collega's en de patiënten sowieso geen optie. Dus we vonden een compromis bij de Begische Nostalgie zender. 
Deze week switchten we dus naar Radio Veronica en vandaag had ik de muziek heel zachtjes gezet, zodat ik toch alle nummers kon horen, zonder dat het storend zou zijn dat de muziek op zijn tijd best stevig was. En het is gelukt. Ik wist een soort van tactisch volume te kiezen. 

Ook dit nummer van Coldplay kwam voorbij. En ondanks dat Coldplay zeker niet mijn favoriete band is, heb ik toch een zwak voor dit mooie nummer. 
De zin: 'Nobody said it was easy' is het afgelopen jaar vaak in mijn hoofd voorbij gekomen. 
Want jemig... wat was het een weg om tot hier te komen! 

Vorig weekend is er een soort van wonder gebeurd: mijn huis is af gekomen! 
Er zijn nog veel i's waar puntjes op gezet moeten worden, maar alle zware klussen zijn klaar.

Vorige week appte mijn vader of ik nog hulp kon gebruiken. Hij kwam het weekend logeren zodat hij me twee dagen lang door de laatste loodjes kon helpen. Zaterdagmorgen stond ik om 6 uur op om de warmteblazer aan te zetten om het laatste gestucte muurtje nog te laten drogen. Natuurlijk kon ik daarna van de zenuwen niet meer slapen en ben ik maar begonnen aan de laatste klussen. Om 10 uur haakte mijn vader aan. Rond etenstijd 's avonds waren we klaar met het schilderwerk en begonnen we alvast met een randje laminaat. De buurman kwam op het lawaai af en om 23.00 uur stonden ze nog buiten te zagen en heb ik ze echt tot stoppen moeten manen omdat het echt te laat ging worden. 

Op zondag tegen een uur of twee was de huiskamer 'gelamineerd' en besloot de buurman dat ik nog een pak laminaat moest halen bij de bouwmarkt, zodat hij ook de gang nog door kon leggen. 
Ik was kapot tegen die tijd... maar ja...hij bood het aan... en ik zou gek zijn als ik zijn aanbod niet aan zou nemen. Zondagavond was de conclusie: het is af! Oké er moeten nog plinten, lampen, dingen aan muren en dozen uitgepakt worden... maar dat is het grote werk niet meer. 
Ik kan zitten in een schone, frisse, opgeruimde woonkamer. Op een bank. Wat een zaligheid! 

De komende weken ga ik uitrusten. Ik ben nog steeds aan het landen in mijn nieuwe leven. En nog zeker niet gesetteld.
De komende weken zal ik jullie vervelen met de eerste opzetten van mijn examenproject (de galajurk) en met het opstarten van mijn eigen atelier. Want ook daar is de afgelopen weken tussen de bedrijven door hard aan gewerkt. 

Nobody said it was easy. 
Maar deze hobbel heb ik toch maar mooi genomen! 
Met dank aan alle lieve mensen om me heen die mij geholpen hebben om deze hobbel te nemen! 


Wil je mee zwijmelen? 
Plaats hier je link! 


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

3 opmerkingen:

  1. De laatste tijd luister ik pas echt weer naar muziek nu ik Zwijmelen op zaterdag heb gevonden. Op mijn werk had ik altijd met herrie te maken, daarom altijd oordoppen in. Op de achtergrond hoorde ik nog iets van muziek. Kwam ik thuis, was ik blij dat het gewoon stil was!! Ik vind dit ook een mooi nummer van Coldplay en de tekst was heel treffend voor Jou.

    Fijn dat je alleen die laatste puntjes nog op de i moet zetten, en dat het eindelijk af is. Ga er lekker van genieten. Fijn weekend!! Ps, volgende week zit ik in Zwitserland, maar ga toch proberen mijn Zwijmel hier te plaatsen, anders wordt het zondag😍

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier was de evergreen top 1000 op radio 5 favoriet deze week. Fijn, zon huis wat zo goed als af is, heerlijk genieten.groet Roelien

    BeantwoordenVerwijderen