vrijdag 30 december 2022

Zwijmelen op Zaterdag: No one knows
Het is weer top 2000 week. Wat een zaligheid. 
Ik merk nu wel dat het ontbreken van de televisie hier in huis ervoor zorgt dat ik er veel minder in zit dan de afgelopen jaren. Toch zit ik nog redelijk aan mijn soundboxje gekluisterd. 
Het is zo leuk dat de muziek alle kanten op springt. Afgelopen middag ging het van Metallica, naar Paul Elstak, naar Andre Hazes en naar Guns'n'roses binnen een uur. Zo leuk. Ondanks dat ik niet alles wat voorbij komt dan even leuk vind, maar dat is dan weer part of the deal. 

Vandaag kies ik voor No One Knows van Queens of the Stone Age. 
Omdat de titel zo lekker aansluit op de vraag: wat zal 2023 voor ons in petto hebben? 
Niemand weet het. 

Voor mezelf hoop ik op meer rust. Ik moet soms zo lachen om mezelf. 
Dan zeg ik steeds: ik heb het zo druk... ik ben zo moe... ik kán niet meer. 
En vervolgens besluit ik om de dag voor kerst de wekker om 6.00 uur te zetten, om dan nog een etappe Pieterpad te kunnen lopen. Mèns, denk ik dan... hou je gemak toch eens een keer. Slaap een keer lekker uit en leg jezelf toch niet vanalles op. 
Maar ja... ik vind ook zoveel dingen leuk. 

Dus... 
Niet overal ja op zeggen. Kruisen in agenda's. Even geen opdrachten aannemen waar tijdsdruk op zit. 
Want als je dan van die situaties hebt waarin, bijvoorbeeld je wasmachine kapot gaat, zoals een paar maanden geleden, of het dak van je schuur is kapot door vuurwerk, of je eindigt, zoals vandaag,  je laatste werkdag van het jaar met knipperende oranje lampjes op het dashboard van je auto (echt, dikke kakzooi, ik weet nog niet wat er aan de hand is), dan heb je gewoon ook de tijd om even rustig alle ballen in de lucht te houden. 

Ik ben zelfs te moe om uitgebreid terug te blikken op dit jaar. Laten we het erop houden dat het roerig was en dat ik hoop dat ik in 2023 weer een keertje kan zeggen: z'n gangetje... als iemand vraagt hoe het met me gaat. 

Ik denk dat 2022 voor veel mensen een jaar was met veel onzekerheden. Alles waar je zeker van was, leek ineens niet zo zeker meer te zijn. En wat dat betreft vrees ik wel een beet je voor 2023. Vorig jaar zeiden we ook: veel rotter kan het niet worden na alle corona en lockdowns. Ik weet zonet nog niet of het beter werd... 

En ik geloof dat veel mensen met mij toe zijn aan rust in roerige tijden. 
Dus dat wens ik je toe voor 2023  als je dat nodig hebt.
En ik wens je gezondheid toe. Want dat blijft nog altijd wel het grootste goed.
En als dat er niet is, dan wens ik je bakken vol liefde toe van mensen om je heen. 

Mee zwijmelen? 
Plaats hier je link. You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

7 opmerkingen:

 1. "Druk" is een onderdeel van je verwerkingsprocessen.. en 'vluchten' hoort daarbij... komt wel goed met jou, daar heb ik alle vertrouwen, geen idee waarom, dat voelt gewoon zo. Kortom, neem je tijd, doe wat je hart je ingeeft... en heb vertrouwen.


  Ik wens jou een fantastisch 2023 met alles erin dat jij voor jezelf wenst, zelfs dat wat het meest diep verstopt in je hartje ligt en je niemand durft te bekennen vooralsnog ook niet aan jezelf wellicht :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel! lieve woorden.
   En ja, vluchten... ik denk de spijker op zijn kop.

   Verwijderen
 2. oohh oeps.... je muziekkeuze is deze keer natuurlijk helemaal top, hierin kan ik me prima vinden. En zonder tv? Mensch hoe doedegijda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het verrassend dat je deze keuze leuk vindt. Zo zie je maar dat het zich soms niet laat voorspellen. En ik vind het een zegen dat ik geen tv heb. Bij de boedelscheiding bleef de televisie bij de ex achter en het is er eigenlijk nog niet van gekomen om er 1 aan te schaffen. Ik heb het vorig jaar mss 3x gemist. En verder is bijna alles terug te kijken en zijn er dingen te volgen op de laptop op netflix enzo.

   Verwijderen
 3. Ik ben wat laat met mijn reactie... Je kent het beslist druk druk druk. Leren nee zeggen!! Ik heb het moeten leren, maar nu is het een stuk rustiger in mijn hoofd. De Zwijmel ken ik niet en is ook niet zo mijn ding! Ik wens Jou een prachtig 2023 toe en hoop dat je dromen en voornemens uitkomen. En nog heel veel mooie wandelkilometers. Als je met het Pieterpad hier in het zuiden bent aangekomen, wandel ik graag een keer met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me leuk om een keer samen te wandelen! Ik ben inmiddels in Vorden, volgende etappes worden Braamt en Millingen aan de Rijn. Het zal voorjaar zijn voordat ik weer tijd heb om verder te gaan.

   Verwijderen
 4. Ik wacht gewoon af wanneer je in de buurt van Groesbeek bent😊

  BeantwoordenVerwijderen