dinsdag 6 september 2011

daar zit ik dan

Daar zit ik dan.
Achter mijn mijn scherm. Of eigenlijk ervoor.
Met een lege blog-site voor me.

Ik heb besloten om hier te gaan bloggen.
Hyves voldeed niet meer. Waarom? Ik weet het niet. Op Facebook kon ik de juiste plek niet vinden. Dus het was een beetje stil de laatste tijd. Ik heb al klachten gekregen...

Het was echter niet stil in mij.
Binnen in mij borrelt en bruist de inspiratie. En om te voorkomen dat wat borrelt en bruist gaat gisten, moet ik het af en toe laten stromen. En daarom zit ik hier nu.

Zo kom ik gelijk bij de naam van mijn blog. Want hoe eenvoudig beginnen ook is (je gaat naar http://www.blogspot.com/, klikt op de button 'aan de slag' ), zo lastig is de titel. Op het tweede veldje wordt je blogtitel al gevraagd... daar zit je dan met je genomen besluit...

'Wat borrelt en wat bruist moet stromen'... Ik zie daarbij een bron voor me, waar helder water uit stroomt. En soms, als het niet vanzelf naar boven komt, dan kan een pomp daarbij helpen.

Het is lang geleden dat ik 'Pumpke' ben genoemd. Een heel enkel keertje laat mijn vader die naam nog weleens vallen. En dan wordt het een beetje prikkerig achter mijn ogen.
'Pumpke' was eigenlijk voorbehouden aan mijn moeder. Als kind, maar ook als twintiger, was 'Pumkpe' altijd haar koosnaam voor mij.
Omdat zij ook altijd goed met woorden/rijmen/schrijven was, omdat ik nog alle dagen graag aan haar denk en omdat het dus ook weer terugslaat op die bron en die pomp, heb ik in een paar tellen besloten dat 'Pumpke' het dan maar worden moest.
Liever had ik wat flitsenders bedacht. Pumpke klinkt zo... eh... ja? Zo lief? Zo Brabants? Ook dat past dan ook wel weer bij me eigenlijk.
Mocht ik het nog willen veranderen, ik weet niet of het kan. Ik moet het allemaal nog uitvogelen. En daarbij... het gaat vooral om de inhoud.

Verwacht geen analyses van de stand van zaken in de wereld, verwacht geen heldere opinies over het nieuws. Verwacht gewoon een gezellig verhaaltje over dingen die me opvallen of bezighouden in mijn  dagelijkse leventje, dat overigens ook niet erg opwindend is. Soms een heel verhaal, soms een paar regels, soms alleen een plaatje met commentaar. Klinkt veelbelovend hè?

 Zo.
Dit was de eerste.
Ik voel mijn hoofd al wat leger worden.
En om het mezelf makkelijk te maken zal ik deze site eerst volstorten met 'oude publicaties ;-) "
Ik hoop gauw tijd te vinden voor de rest. In de vakantie, op het werk, met de kinderen... ik heb voldoende inspiratie liggen...

3 opmerkingen:

  1. Heeey gezellig, je bent ook in blogland komen wonen!!Pas op hoor, want het kan verslavend zijn, maar daar heb ik helemaal geen last van....kuch...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga je volgen hoor. Ben benieuwd wat er uit die pomp komt stromen. Groeten Anna Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eigenlijk... nu ik erover nadenk... zie ik een pomp van oudsher ook als een plek waar de mensen bijeen kwamen om met elkaar te praten en nieuwtjes te wisselen. Hoe toepasselijk wil je het hebben?

    BeantwoordenVerwijderen