zondag 18 september 2011

zondagmiddagtijdverdrijf

Janneke is binnenkort jarig.
En het leek ons leuk en nuttig om haar een bureautje te geven, nu ze toch ook huiswerk mee krijgt van school.

We hadden nog niet kunnen slagen. Teveel geld voor teveel spaanplaat in teveel fantasieloze bureautjes.

Op marktplaats kwamen we wel wat tegen. Leuke witgeschilderde 'brocante' secretaires. Maar daar werd makkelijk 300 euro op geboden. Dat gingen wij dus anders doen.

In Reeuwijk stond voor een paar tientjes een onooglijk eikenhouten secretairtje. Oerdegelijk Brabants Oisterwijks Eiken. Er komt geen latje spaanplaat aan te pas. Laten we gisteren nou net die kant op moeten.

Nu, een dag later, is hij ontdaan van zijn laklaag en voorzien van zijn eerste witte jasje.

Janneke hielp lekker mee.

En zoiets moet het uiteindelijk worden.Overigens hebben we hier nog wel een slimme taktiek toegepast.
Om te voorkomen dat Janneke haar onooglijke kadootje al bij voorbaat afkeurde, en om er nog een beetje verrassingselement in te houden (helemaal verstoppen gaat gewoon niet lukken), hebben we gezegd dat we hem opknappen om weer te verkopen op marktplaats, omdat we hadden gezien dat er grof geld op geboden werd. Gaandeweg de dag werd ze nieuwsgierig hoe hij er uiteindelijk uit zou gaan zien en het voorbeeld wat ze zag op internet vond ze toch wel erg leuk. Maar ja zeiden we.... ze had om een bureautje gevraagd, en niet om een secretaire....
Aan het eind van de dag stond ze te springen en met haar liefste stemmetje te smeken of ze niet dít secretairtje dan voor haar verjaardag zou kunnen krijgen.... We hebben nog niet toegestemd, maar misschien is het wel een goed idee :-)

Voor de liefhebbers nog een gratis verkooptip! Op het moment dat je aan één van de knopjes een hartje hangt, dan stijgt de waarde van je te verkopen secretairtje zomaar met minimaal 50 euro! Doe er je voordeel mee!

3 opmerkingen:

  1. Dankzij Marion hier komen kijken en lezen. Je hebt een leuke blog! 't Secretaire is hartstikke mooi geworden, wat een goed idee om 't zo aan te pakken. Geweldig cadeau voor je dochter! Groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Euh ... 't secretaire wordt hartstikke mooi ;-)

    BeantwoordenVerwijderen