woensdag 12 september 2012

blij berichtje

Ik heb even een blij berichtje over Jip.

Gisteren hadden we een gesprekje met zijn juffen op school.

Na de zomervakantie is hij begonnen op Speciaal Onderwijs. En eigenlijk hebben ze vanaf na de eerste week een blij en vrolijk mannetje gezien. Hij doet goed mee. Hij voelt zich goed bij de structuur. Hij weet wat er van hem wordt verwacht. Ga zo maar door.

En eigenlijk vind ik het heel knap van hem. Hij volgt nu twee trajecten. Eén deel dus op die school, en één deel op het GGZ. De dagdelen waarop hij op school óf op het GGZ is wisselen elkaar af. Erg lastig voor iemand met autisme. Maar ook in die afwisseling zit weer een structuur. En die kan hij prima volgen.

Het traject bij het GGZ was voor 3 maanden. Tot aan de kerstvakantie. Daarna zou het dus de bedoeling zijn dat hij weer terug ging naar zijn oude school.

De juffen vroegen hoe wij het vonden gaan. Ook wij zien een rustige en vrolijke Jip thuis. Je kan merken dat er gedurende de dag minder frustraties zijn. Zelfs zijn zusje zei het van de week, dat Jip veel minder vaak boos is.

Hoe fijn is dit allemaal, na zo'n korte tijd?

Na de kerstvakantie terug naar zijn oude school? Ik zag dat eigenlijk helemaal niet zitten. In januari zou dat zijn. Dan zou hij in februari zijn definitieve schooladvies krijgen voor het voortgezet onderwijs... en dat op een plek waar ze hem dan nog maar 1 maand hadden gezien? Dat lijkt mij voor niemand een goed idee.

Ook deze zorgen kwamen gisteravond aan bod.

Ik vroeg de juffen of ze vonden of Jip hier op de goede plek zat. Een volmondig ja! Hij ligt goed in de groep, zeiden ze. En in de pauze staat hij werkelijk nooit alleen.

En toen hield ik het niet droog.
Na alle moeilijke momenten vorig jaar, , na alle onbegrip, na alle eenzame pauzes (zie verhaaltje van vorig jaar *klik*).
En ja... de juffen wilden hem best begeleiden tot aan het einde van groep 8. Hij heeft nu immers ook een 'officiële indicatie'.

Buiten het klaslokaal hebben we nog niets hardop uitgesproken, maar binnen in het lokaal was het een uitgemaakte zaak.

Hoe hard hebben we hiervoor gestreden? En hoe soepel ging dan het laatste stukje om de plek tot het einde van het jaar vast te houden? Ik kan er nog steeds met mijn pet niet bij...16 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk voor jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is voor mij zó herkenbaar! Je moet niet eens wíllen dat de oude school weer in beeld komt. Onze zoon knapte ook enorm op sinds hij op het speciaal onderwijs zat. Hij had zich nooit zó goed kunnen ontwikkelen als dat niet zo geweest was. Kippevel krijg ik van jouw stukje. Ik wens je zoon net zo´n mooie schooltijd toe als dat voor Jan is geweest (en nog). Hij zit nu in 4 TL, dus dit jaar gaat ie examen doen. En daarna? Tsja, naar het reguliere ROC, 't is niet anders... Maar ik begin toch steeds meer vertrouwen erin te krijgen dat ook dat helemaal goed komt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi om te lezen. Ja, ik ben er ook van overtuigd dat Jip het ooit zal kunnen op het regulier. Maar niet nu, en ook niet volgend jaar. Eerst moet de basis fink verstevigd worden. Ik was zo blij om te horen dat de juffen dit ook zo zien. Stel je voor dat ze zeggen: wat beeldt je je in... hij hoort hier niet???

   Verwijderen
 3. Super Jip! Wij zijn trots op jou en je hebt alle nieuwe vriendjes zeker verdiend! :)

  En ook Janneke, papa en mama natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn voor jullie Natas!!! En vooral voor Jip. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tas, we hebben samen en als gezin gestreden en vol gehouden waardoor we uiteindelijk gekregen hebben waar wij allemaal nu de vruchten van mogen plukken.
  We hebben het goed gedaan meissie.

  Mr. C.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed om te horen (lezen)!!, eindelijk een beetje rust voor jullie allemaal. En wat een lief berichtje hierboven van "Anoniem"!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jaaaa.... ik heb je getraceerd , anoniem :-) Bedankt voor je berichtje hier.

   Verwijderen
 7. Superfijn! Als het goed gaat met je kind, gaat het ook goed met jou. Fijn dat Jip zo goed op de plek is nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat hij het zo fijn heeft op school en dat hij vanaf het begin een vrolijk manneke is. Ik hoop dat het ook buiten de klaslokaal makkelijk geregeld is dat hij tot einde groep 8 mag blijven. Zodat dit jaar zonder onderbrekingen doorloopt, is juist zo belangrijk voor volgend jaar.

  Fijn en super dat zijn zus het ook heeft opgemerkt. Dan zit hij stukken lekkerder in z'n vel.

  Groetjes en een heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen