zondag 16 september 2012

groeten uit....

Zo flauw hé?
 
 
 
Dat je denkt... oh, leuk, een vakantiekaartje bij de post.
Van wie zal die zijn?
 
 
En dan kijk je verder en dan is het gewoon een flauw reclamedingetje.
 
Denken ze nou echt dat ik na zo'n enorme teleurstelling dat kaartje ook nog snel ga openen?
De kliko staat op 3 stappen van de deurmat!
 
Waarom sturen ze zoiets nou? Vanuit de gedachte: de reclame moet een emotie oproepen en een negatieve emotie is ook een emotie? Kan iemand het aan me uitleggen?
 
Overigens...
 
Denkend aan vakantiekaartjes... ik vind het erg leuk om een vakantiekaartje te krijgen. Ik krijg er tegenwoordig welgeteld nog ongeveer 1 per jaar. Van mijn buurvrouw.
Maar ik vind zelf op vakantie de moeite om een kaartje te sturen écht teveel. Je adressenlijst moet mee, je moet ze schrijven, wat zet je erop, je moet voor postzegels zorgen, een brievenbus vinden, en je bent vaak eerder thuis dan het kaartje zelf. Een fotootje appen is veel sneller.
Toch lijken de vakantiekaartjes nog bestaansrecht te hebben. De gemiddelde souvenir-winkel hangt er vol mee.
 

Deze is dan wel weer leuk:
 
Al 20 jaar lang ontvangt Mr. C. op zijn verjaardag een handgeschreven kaartje van de campingeigenaren uit Duitsland. Ik niet, want we schrijven altijd in op zijn naam. Moeten we volgend jaar eens anders doen, misschien krijg ik dan ook een verjaardagskaartje. Volgens mij krijgt hij al 20 jaar hetzelfde kaartje. Zullen ze die kaartjes ieder jaar bij laten drukken? Of hebben ze ooit teveel besteld en wachten ze tot ze op zijn?
 
Ik geloof niet dat ze weten wie Mr. C. is als hij voor hun staat, maar na 20 jaar zouden we het kaartje gewoon missen als ze hem niet zouden versturen.
 
En wat is jullie idee over vakantie-kaartjes? Versturen of niet?
 

4 opmerkingen:

 1. Jaaaah, vakantiekaartjes! Iedere vakantie (maar ook weekendjes weg!) een stuk of 9! Iedereen een persoonlijke boodschap... ik vind het leuk om te doen (ws ben ik de enige op de wereldbol)

  Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vakantiekaarten schrijven hoort erbij. Ik dik altijd flink het weer aan en ook de omstandigheden ;-) Dit jaar was voor het eerst dat ik geen kaarten vertuurd heb. We waren twee weken in Belgie en het heeft op één welgetelde dag na, veertien dagen geregend :-(
  Haha, dat je al 20 jaar die kaart ontvangt! Ik heb er smakelijk om gelachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik waardeer het wel als mensen ons een kaartje sturen, maar het wordt steeds zeldzamer. Wij zijn al jaren gewoon thuis op vakantie, dus logisch sturen we dan geen kaarten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg er altijd twee of drie per jaar en ik stuur er altijd een aan mijn moeder, mijn vriendin die ze ook nog stuurt en mijn buurvrouw die ze ook nog stuurt. Ik vind het altijd een hoop gedoe maar toch leuk om ze te krijgen, dat is dan wel het dubbele. Leuker eigenlijk dan een smsje of zo.

  BeantwoordenVerwijderen