donderdag 11 oktober 2012

van die dingen dat je denkt: waarom???

 
Vandaag gebeurde het me weer. Ik greep weereens mis.
 
Ik heb altijd de gewone kidneybeans nodig, ZONDER de chilisaus.
De blikjes staat gezellig naast elkaar op het schap. En het verschil is écht duidelijk te zien. Maar ik zie het meestal pas thuis, dat ze verschillend zijn.
 
Vandaag merkte ik het bij de kassa al op. En ik zag nog iets geks. De blikjes bonen in chilisaus zijn 24 cent GOEDKOPER dan de blikjes zonder chilisaus. Dat is maf hè? Zo'n hele ingewikkelde bereiding van chilisaus, met verse peper en verse tomaatjes (kijk maar, het staat op het plaatje...) dat kan voor 24 cent goedkoper dan het zonder die saus in een blikje doen! Bijzonder hè? 
 
Zuinig als ik ben (oké... ik had ook weinig tijd) ben ik niet terug gegaan om het blikje te ruilen. Ik spoel de bonen wel even om voordat ik ermee ga koken. En dan hoef ik me ook niet schuldig te voelen over de dure chilisaus die ik door het putje sta te spoelen.
 
O, ja, en dan nog iets... noem het nierbonen, of kidneybeans. Maar alsjeblieft geen kidneybonen. Wees consequent.
 
Wat ik ervan ga maken? Mexicaanse bonensoep. Zit boordevol groente: paprika, bleekselderij, uien, tomaten, en kidneybonen dus ;-) ... maar het is gepureerd tot een diarree. Je ziet er  niks meer van. De kinderen eten hun vingers erbij op!
 
plaatje gejat van het web...maar zo ongeveer ziet het eruit... niet zo heel erg aantrekkelijk he`?
 

9 opmerkingen:

 1. Inderdaad vreemd dat ze dan goedkoper zijn met saus. Ik vind ze ook heerlijk en waarschijnlijk niet consequent want ik noem ze inderdaad altijd kidneybonen ;) Ze smaken er niet minder om hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedkoper....echt niet. De bonen zijn hier het hoofdproduct.
  Check het uitlekgewicht maar eens van beide. Ik durf te wedden dat er meer nierboontjes in de gewone zit dan in die de Chili/Tomaten uitvoering.

  Mr. C.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, mr. C. Dat blijft de vraag. Geef me een goede keukenweegschaal en ik zal het je vertellen. Daar stond niets over op de verpakking. Ik denk omdat je de chiliboontjes niet moet laten uitlekken. Die lekkere en goedkope chilisaus moet je juist opeten.

   Verwijderen
 3. Ik ben heel consequent....noem ze ALTIJD kidneyBONEN....lol.
  Wat betreft misgrijpen. Doe ik ook wel eens. Laatst bij k.ruidvat 1 verkeerde bus schuimversteviger meegenomen. Ik baal er altijd zo van......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ik baal daar ook altijd zo van. Dat je het onderschrift over het hoofd ziet, en daardoor een compleet ander product hebt….

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar probleem haha... smakelijk eten alvast!
  En een fijn weekeinde.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou ja...is ook raar. Maar je oog moet er ook maar net op vallen, he? ;-) Haha, wat een bruine brei, wat een geluk dat ze in de smaak vielen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk dat het iedereen wel eens treft, maar de kinderen vonden het lekker. Zelf krijg ik last van de maag van kidneybeans ,ook van andere bonen ,behalve sperziebonen en haricotverts.
  fijn weekend,
  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschien zijn de bonen duurder dan de saus. Maar ik vind het er wel smakelijk uitzien hoor. Ik ga ook eens in de super kijken want ik ben blij met elk idee. Anders draai ik ook maar in dezelfde kringetjes rond. Kidneybeans dus. Ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen