maandag 22 oktober 2012

meer dan 50 tinten

En wat nou zo fijn is aan die paardrijlessen van Janneke.... 
(Ja! Ik heb een voordeel ontdekt aan die wekelijkse strubbeling!) 
... Als dat stress moment van het zadelen en optuigen eenmaal voorbij is, dan heb ik gewoon een uur voor mezelf!

En dan kan ik trots de vorderingen vanuit de kantine gaan zitten bekijken, tussen al het gezwets en geklets van de andere ouders. Maar ik kan ook lekker een uurtje de hort op gaan:de manege ligt prachtig, midden in het bos.

En kijk dan wat een prachtig resultaat van een klein uurtje struinen! 
Vijftig tinten grijs? Die kunnen mijn niet bekoren. Geef mij maar meer dan vijftig tinten rood/bruin/groen/goud!

Verdwalen doe ik niet. Ik loop er zeker 1 á 2 keer per week mijn rondje met de hardloopgroep. En als ik het toch even niet meer weet, dan kom ik altijd weer op een stukje waar ik de weg ineens weer herken. Wel zo prettig.

Toen ik nog 'in de randstad' woonde had ik niet zo heel veel met de herfst. Er was ook niet zo heel veel bos. Het doodgaan, de vergankelijkheid... het maakte me een beetje droevig. 
Nu, met het bos min of meer om de hoek ben ik de herfst echt gaan waarderen. De kleuren, de geuren... de veranderingen die je wekelijks ziet.

 En een kleine bekentenis... ik heb pas 3 jaar geleden voor het eerst in mijn leven live een rood-met-witte-stippen-paddestoel in het bos zien staan... 

Helpen jullie me eraan herinneren dat ik volgende week mijn echte camera meeneem? Want dit gehannes met mijn i-phone lijkt natuurlijk eigenlijk gewoon nergens op.

4 opmerkingen:

 1. Nou, dat gehannes levert toch mooie plaatjes op! En inderdaad, 50 tinten grijs zullen mij ook niet bekoren, wel de prachtige tinten van deze mooie herfstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het stressmoment...moet jij dat doen voor Janneke? Ik moest het doen voor mijn zoon, toen 11 jaar. Hij wilde zooooo graag paardrijden, maar dat opzadelen enzo, dat was het hem niet voor hem ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nouhou... als ouder word je wel geacht te helpen. En zolang het je niet lukt, krijg je natuurlijk hulp. Dus ik blijf dapper proberen. Ik heb hierin geen goede voorbeeldfunctie, dus met Janneke schiet het nog ook niet echt op. Maar ze doet dapper haar best!

   Verwijderen
 3. Kijk dat snap ik nu weer niet (de rest van je argumenten snap ik zonder meer), je maakt met je Iphone prachtige foto's en nu wil je ze nog mooier maken met een camera. Maar ze zijn toch prachtig? Zeg nou zelf. Waarom moet alles nog mooier dan mooi. Kijk nou toch naar die serie. Ik zou er blij om zijn als ik ze zo kon maken.

  BeantwoordenVerwijderen