maandag 7 januari 2013

telefoonpolletje

Gisteren ging ik samen met mr. C. een nieuwe telefoon voor mezelf uitzoeken.
Ik had een oud model i-phone, en ik kon er steeds minder Apps mee downloaden omdat het besturingssysteem niet meer voldeed. Toen ook nogeens de Whatsapp ermee kapte en ik (lees Mr.C.) hem niet meer aan de praat kreeg, was ik er klaar mee. Tijd voor wat anders.

Bij de telefoonwinkel zag ik al gauw door de bomen het bos niet meer. Prijzen, geheugencapaciteiten, besturingssystemen, pre-paid, sim-lockvrij, abonnementen, camerapixels, beelschermresolutie... ik was blij dat ik Mr.C. naast me had, en wat aardige verkopers.

Ik probeerde een aantal telefoons. Ik lette erop of hij lekker in de hand lag, of ik het menuutje makkelijk kon volgen, of het beeldscherm groot genoeg was, of de icoontjes niet te klein waren. Ook hield ik mijn oude i-phone naast de nieuwe modellen: de maat van de telefoon mocht niet groter zijn dan mijn I-phone.

Tot hier toe konden we best wel samen door 1 deur als het ging om het uitzoeken van een telefoon. Maar op dit punt raakte Mr. C. het kwijt. Waarom is de grootte van een telefoon bepalend voor je keuze?

Ik legde hem uit dat ik een portemonnee heb met 2 extra vakjes. 1 vakje voor mijn sleutels, lippenstiftjes en een spiegeltje, en 1 vakje waar precies mijn telefoon in past. In die portemonnee zit dus ALLES wat ik, als ik de deur uit ga, bij me moet hebben. Hoef ik nooit meer na te denken wat ik mee moet nemen. Superhandig voor een chaoot als ik.

Dusss.... mijn telefoon mocht niet groter zijn dan. Anders werd hij afgekeurd.
Mr. C. vond dit  het het meest belachelijke argument wat hij ooit had gehoord. Dan koop je toch een andere portemonnee???!!!!

En ik wil geen andere portemonnee. Deze portemonnee (het is ongeveer zoiets als op de foto hierboven, maar dan anders :-)) is niet in Nederland te koop, en ik koop er altijd speciaal één als ik op vakantie ben in Duitsland. En ik heb nog nooit een fijnere portemonnee gehad dan deze.

Mr. C. zegt: het is vast een vrouwendingetje.
Ik zeg: Nee, het is toch volkomen logisch? Anders zit ik de komende tijd dagelijks te hannesen met hoe ik die telefoon ga vervoeren.

En buiten dat...ik ken mensen die lieten een uitbouw bouwen op basis van hun de maten van hun eettafel maten. Dussss.....

Even een polletje:

1. Ik ben man en ik snap volkomen dat je een telefoon kiest op basis van het opbergvak van je portemonnee.

2. Ik ben man en ik vind het argument dat de keuze van je telefoon bepaald wordt door de maat van een opbergvakje volkomen belachelijk.

3. Ik ben vrouw en ik snap volkomen dat je een telefoon kiest op basis van het opbergvak van je portemonnee.

4.Ik ben vrouw en ik vind het argument dat de keuze van je telefoon bepaald wordt door de maat van een opbergvakje volkomen belachelijk.

5. Anders, namelijk......

De keuze kun je kopiëren in het reactieveld.
En bij "anders" lees ik graag wat er anders is aan je keuze.

Alvast bedankt!

21 opmerkingen:

 1. 3. Ik ben vrouw en ik snap volkomen dat je een telefoon kiest op basis van het opbergvak van je portemonnee.

  Want ik heb zo'n portemonnee!!!wel anders maar met speciaal vakje voor dat ding: super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anders, namelijk......

  Wie stopt z'n telefoon nou in een portemonnee...?
  Geld zit toch ook niet in mijn telefoonhoesje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet te bijdehand hè?
   Het antwoord is nee, tenzij je een telefoon hoesje hebt met een part vakje voor geld.
   1-1

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 3. Ik ben vrouw en ik snap volkomen dat je een telefoon kiest op basis van het opbergvak van je portemonnee.

  En ik bewaar mijn antieke clamshell samungetje niet eens in mijn portemonnee.......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 3. Ik ben vrouw en ik snap volkomen dat je een telefoon kiest op basis van het opbergvak van je portemonnee.

  Mijn telefoon moet in het zakje van mijn hardloopbroek passen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nummer 3. Ik snap je heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nummer 3, al hoewel ik de combinatie portemonnee/telefoon niet de meest gelukkige vind. Twee van mijn zonen dus wel, die hebben een speciaal 'boekje' voor de i-phone waarin ook (papier)geld en pasjes passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Logisch en duidelijk toch, een 2....dat hier zelfs een poll voor gehouden moet worden is al belachelijk. Duidelijk iets voor vrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 3. Ik ben vrouw en ik snap volkomen dat je een telefoon kiest op basis van het opbergvak van je portemonnee!!!!!!!!!!!!!!
  Dat is toch logisch...
  Groetjes van Natas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, kleine tas (toch???) ik voel me gesteund door je :-)

   Verwijderen
 10. 1. Ik ben man en ik snap volkomen dat je een telefoon kiest op basis van het opbergvak van je portemonnee. Ik ben daar makkelijk in. Ik heb zelf geen telefoontje en dat hoef ik ook niet. Maar als jij dit het makkelijkste vindt, dan is je keuze begrijpelijk. Er zijn wel vreemdere dingen in de wereld. Echtgenoten die luisteren naar de naam Mr. C moeten deze dingen beslist begrijpen, anders moet Plato hem even bij de oren vatten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk uit hè, Plato. Voor Mr. C. is het soms lastig om me te volgen in mijn onnavolgbare vrouwenlogica (hoewel... niet helemaal onnavolgbaar, blijkt uit deze poll) en vice versa, maar kom je aan Mr. C. dan kom je aan mij!

   Verwijderen
  2. Hindert niet, dan trek ik jou ook gelijk even aan de oren, Natasja.

   Verwijderen
 11. Mannen kunnen vaak zo niet-logisch denken...Behalve Plato dan, natuurlijk ;-) N a t u u r l i j k begrijp ik dat de maat van je portemonnee bepalend is voor je telefoon. Had je iets anders verwacht? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, Mirjam, laten we eerlijk zijn. Een beetje gek vind ik het ook wel. Maar dat kun je toch niet schrijven. Natasja kan mij te hard lopen. Voor je het weet staat ze met een deegrol voor mijn voordeur.

   Verwijderen
 12. 3. Ik ben vrouw en ik snap volkomen dat je een telefoon kiest op basis van het opbergvak van je portemonnee.

  BeantwoordenVerwijderen