vrijdag 5 februari 2021

Zwijmelen op Zaterdag: Another 45 Miles


Another 45 miles to go
Another 45 miles before I'm home 

Deze regels heb ik zo vaak in mijn hoofd gehad de afgelopen tijd.
Afscheid nemen van mijn huis. Mijn huis dat steeds minder mijn thuis begon te worden.
En niet wetende wanneer ik me weer thuis zou voelen in mijn nieuwe huis. En waar dat huis zou staan. En hoe het huis zou voelen. En dat soort dingen. Het leek allemaal mijlenver weg. 

Maar... het komt ook steeds dichter bij! 
Eergisteren heb ik het koopcontract getekend van het huis waar ik een bod op heb gedaan. 
Wat een heerlijk gevoel is dat. 
Een aannemer heeft alle mankementen waar ik me vorige week zo'n zorgen om maakte kritisch bekeken en hij heeft gezegd dat het goed was. 
Alles wat aan het huis mankeert is te overzien qua werk en kosten. 
Hij heeft me op het hart gedrukt dat ik me geen zorgen hoef te maken en dat hij me gaat helpen met de dingen die ik niet zelf kan. Hoe fijn is dat! 

Ik had een paar dagen geleden al bedacht dat ik vanwege deze twee regels in dit lied deze zwijmel wilde plaatsen. Alhoewel George Kooymans in dit nummer een heel ander thuiskomen bezingt. 
Nou ja... met het nieuws dat Golden Earring vanwege de slechte gezondheid van George moet stoppen is het ook een gepast moment om even stil te staan bij al die mooie liedjes die deze band gemaakt heeft. Vreselijk voor George en voor de andere bandleden.
En hoe mooi is het om zo'n jonge George dit te zien zingen? Prachtig toch? 
Ik had geen idee dat dit nummer al zo oud was. 

Dit nummer stond ook op de cd The Naked Truth. Een live-cd van Golden Earring die steevast mee ging als we op vakantie gingen. Fijne herinneringen aan. Helaas... ook aan het bezit van deze cd is tijdens onderhandelingen van de boedelscheiding een einde gekomen... ;-)


Mee zwijmelen? 
Plaats hier je link: You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter
(Hier een link naar Youtube voor als het liedje op de telefoon niet laadt)

7 opmerkingen:

 1. Oef, het gaat goed komen met je huisje. Wat een fijne aannemer heb je getroffen st hij je zo helpen wil. Wanneer is de overdracht? Schiet dat al op?
  Heb het ook gehoord over Golden Earrings George Kooyman. Vreselijk toch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De streefdatum is 18 maart.
   Maar als ik het eerder voor elkaar krijg met de hypotheek dan kan het eerder.

   Verwijderen
  2. En die aannemer is ook weer zo'n bijzonder fijn mens die ik tegenkom op dit pad.

   Verwijderen
 2. Voor George is het leven een aflopende zaak met AlS, verschrikkelijke nog niet geneesbare ziekte, prachtig nummer heb je uitgekozen, Naked truth zijn drie cd's van, zelf vind ik de uitvoering op hun dubbel live album het beste van dit lied...maar zo zie je maar, wat voor de ene een aflopende zaak is, begint voor jou een nieuwe uitdaging...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dingen lopen zo ze moeten... soms fijn, soms niet... het laatste accepteren is een stuk moeilijker dan het eerste ...
  Ook ik koos voor iets met George..

  En voor jou een dikke knuffel met een mix van troost, felicitaties en bemoediging

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat jij deze band ook zo waardeert. Het is een herinnering aan mijn jeugd- en tienertijd. Ja dit nummer is al meer dan 50 jaar oud. En blijft geweldig. Echt vreselijk wat deze mannen nu moeten doormaken. Ook al zijn ze allemaal over de 70, ze traden nog heel graag op. En inderdaad vreselijk voor George. Het leven kan hard zijn.
  Jij komt ook weer thuis hoor, straks in je nieuwe huis! Ik hoop zo dat je daar weer gelukkig wordt en het ook echt een thuis wordt voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat het toch goed gaat komen met je huisje. Ik ben een van de weinige die geen fan is van Golden Earring, maar eigenlijk zonder echte reden. In mijn niet fijne jeugd was er gewoon geen plek voor. Maar dit nummer ken ik wel en natuurlijk Radar Love. En dan houd het zo'n beetje op!!

  BeantwoordenVerwijderen