vrijdag 4 mei 2012

glad groentje (of is het een groen gladje?)



Men neme:

Wat appelsap
Wat mangosap
Wat aardbeien
Wat frambozen uit de vriezer
Een klein stengeltje bleekselderij
Een flinke hand fijngesneden andijvie
Een schep honing
Een vleugje basilicum

Dit doe je in een sapkan bij elkaar. Staafmixer erop. Of in de blender... Tot het glad is.

En voordat dat jullie nou allemaal bedanken en ieuw gaan roepen: probeer het eerst gewoon eens!

Er staat tegenwoordig bijna dagelijks een 'green smoothie' op het menu.
Allerlei fruit, wat sap, een beetje groente, net wat voorhanden is. Spinazie, sla, witte kool, andijvie, bleekselderij (omdat dat zo lekker vocht afdrijft, daar hebben postmenopauzale vrouwen behoefte aan). Lekker voor een extra boost aan vitamientjes en vezels.

Vanavond bleek dat het vleugje basilicum het net even afmaakte. Zelfs Mr. C. , die al gauw iets te gezond vindt, nam vanavond met smaak een paar slokjes.
De kinderen krijgen de variant zonder de groente. Zal ik er langzaamaan iedere dag een paar groene blaadjes aan toevoegen? Misschien wennen ze er dan langzaam aan en proeven ze het  niet.



5 opmerkingen:

  1. Ik moest ineens aan Patty Brard op Ibiza denken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, wat deed die ook alweer, iets met een clysma toch? Dank je, ik had het alweer verbannen uit mijn geheugen! (En nou niet zeggen : voordat je daar ieuw over gaat roepen moet je dat gewoon eens proberen....)

      Verwijderen
    2. en dan nog wat... nog een zo'n opmerking en ik ga kijken of het ook met asperges kan :-)

      Verwijderen
  2. Ik ga het meteen proberen als ik de ingrediënten in huis heb. Lijkt me erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen