zaterdag 16 maart 2013

hoe het afliep met ons plantsoen

In november schreef ik een stukje over ons plantsoen *** klik ***.
De gemeente had het dwaze plan gevat om alle planten in het plantsoen tussen de twee huizenrijen met grof geweld te rooien.Wij waren het er niet mee eens. Er werd gebeld met de gemeente. Jip schreef een boze brief naar de burgemeester en onze lieve buurvrouw (die van de strijk *** klik*** ;-) )sprong voor alle bewoners in de bres.

Een handtekeningen-actie, gesprekken met de gemeente, brieven... en het heeft geholpen.
Vanmorgen vertelde de wethouder dat er een boze, strijdlustige dame tegenover hem heeft gezeten!

Wat was het plan van de buurvrouw en de bewoners: We willen het plantsoen best wel zelf onderhouden.

Buurtparticipatie was het toverwoord. Onze buurt zou een pilot worden voor de rest van de gemeente, en wellicht ook voor de rest van Nederland. De gemeente zou zorgen voor planten en materiaal, een architect kwam met een plan. En een paar keer per jaar zorgt de gemeente voor snoei- en schoffelmateriaal. Dan kunnen degenen die willen in een paar uur tijd het plantsoentje onderhouden.

Vandaag was de grote dag.
Partytent, de beroemde broodjes Groffen (gesponsord door de bakker), 600 violen, gesponsord door de Intratuin, kannen vol koffie en thee, 6 broden, 23 liter erwtensoep... klaar voor de aftrap.

Dankwoordje...

600 violen


zelfs de buschauffeur kreeg een 'broodje Groffen'

De respons was geweldig.
Na het officiële gedeelte kwamen de schoppen erbij. Mannen van de groenvoorziening deelden de planten uit, en met een paar uurtjes werk hadden wij weer een mooi plantsoen.

de wethouder droeg gelukkig zijn werkschoenen
J&J deden net zo hard mee

En nu mag de zon de rest doen.

Toe maar, zonnetje. Je kan het !

Mooi ook weer... de saamhorigheid in de buurt.
Naast het 2-jaarlijkse straatfeest hebben we nu ook een paar gezellige tussendoortjes. Waar iedereen die wil op zijn manier een steentje toe bij kan dragen.

4 opmerkingen:

  1. Wow, ik ben onder de indruk. Wat een samenwerking! Geef je zoon een hele ontzettende dikke knuffel van me en als hij dat niet wil, een hand met complimenten. Hij heeft dit méér dan verdiend! Eigenlijk zo iemand een oorkonde voor hem moeten maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hulde. Dat hebben jullie samen perfect opgelost. Het is goed dat de gemeenteraad op jullie wensen is ingegaan. Iedereen tevreden.

    BeantwoordenVerwijderen