dinsdag 19 maart 2013

Kruidvat, steeds verrassend...

Wat denken jullie als jullie dit potje dropjes zien?
'Wow... dat is een lekker vol potje met dropjes? ' Of iets dergelijks?
Of zijn jullie van het achterdochtige soort en gaan jullie rammelen met het doosje om te horen hoeveel lucht er tussen de dropjes zit?Zelfs dan heeft Kruidvat jullie mooi te pakken.

Wat blijkt nou als je het dekseltje opendraait?
Het potje zit maar half vol!
Onder het dekseltje zit een doorzichtig plasticje, dat dezelfde dikte heeft als de zwarte deksel.
Dat zie je vanaf de buitenkant dus niet zitten.


Dus alle dropjes worden keurig op hun plaats gehouden door het plastic dekseltje.

Echt... het is te gek voor woorden.
Er zit dus iemand achter een buro, die dit verzint. Dat hij of zij bedenkt dat grote potjes beter verkopen dan kleine, dat kan ik volledig volgen. En dat diegene vervolgens ook nog snapt dat halflege potjes niet meegenomen worden... dat snap ik ook.
Maar dat iemand dan een speciaal aanstampdekseltje ontwerpt en laat maken zodat de dropjes niet rammelen in een half leeg doosje... dat gaat me echt een paar stappen te ver.

Mr. C. vond dat ik ermee terug moest gaan. Maar weer naar de stad, parkeergeld betalen, en vervolgens ongelijk krijgen omdat er precies opstaat hoeveel gram erin zit, daar had ik geen zin in. En zullen ze dan zeggen... dat dekseltje zit strak, zodat de mooi gesorteerde dropjes keurig op hun plek blijven zitten. Bovendien... ik had last van hoest, dus ik had dropjes nodig.

Ik vond dat ik er dan maar een blogje aan moest wijden. Bij deze. 
Ze zijn inmiddels op. Ja, nu al. Dat heb je met zo'n half leeg doosje. Ik heb vandaag maar weer een ouderwetsch doosje Pottertjes gekocht. Ja, dat is pas een klein doosje. Maar wel tot de rand toe gevuld. What you see is what you get!

11 opmerkingen:

 1. Doet K. ook bij de vitaminen. Een grote pot, maar voor de helft gevuld met schuim.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Duitsland heet dat 'Mogelpackung'. Iedere maand vermelden ze er een aantal in het blad 'Test', de Duitse variant van de Consumentengids. Ik zou het eens proberen bij 'Kassa' of soortgelijk programma!? We worden aan alle kanten genaaid ......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tsss, altijd verrassend, niet voordeliger.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja de verpakking is een 'trekpleister',Kassa lijkt mij wel leuk om het lont in het 'kruitvat'te steken.tjoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou hoe dan ook niet kopen. Want drop is niet goed voor mijn bloeddruk. En ja, bij zo'n prijsvechter weet je het al een beetje. Ergens moet toch die superwinst vandaan kopen. Ik ga tegenwoordig naar de winkel en koop alleen wat ik echt nodig heb. Moet wel. Er is al teveel pensioen afgepikt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is funest voor de vochthuishouding Plato. Met al die zoute dropjes geeft de weegschaal zomaar kilo's meer aan.

   Verwijderen
 6. Hi Natascha,

  Post je bloglink hierover op de FB pagina van de consumentenbond. Misschien doen zij er iets mee https://www.facebook.com/consumentenbond

  groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 7. tja nu is het dan ook gelijk duidelijk waarom kruidvat zo voordelig is. en de slogan altijd verrassend slaat dan natuurlijk hoe verrast je bent als je ziet hoe leeg zon verpakking is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dan ben je dus genaaid. Tenminste, zo ervaar ik dat. Bij de drogist werkt het precies zo. Koop je een of ander homeopatisch middel, dan zit zo'n grote plastic pot maar voor de helft vol. Ook als je een heel positief gestemd mens bent. Maar bedenkt eens dat als de pot de helft kleiner is, er 2x zoveel in een vrachtwagen passen. Dát zouden ze eens aan moeten pakken!
  Fijne zondag en liefs,
  Kakel

  BeantwoordenVerwijderen