zaterdag 14 april 2012

Van die dingen dat je denkt waarom: KoffiemelkVandaag had ik een flesje koffiemelk nodig voor in een recept. Ik koop eigenlijk nooit koffiemelk. Mr. C. drinkt poeder in de koffie. En ik drink hem zwart. Of de luxe variant met opgeklopte melk een een snufje cacao. Maar meestal ben ik daar te lui voor.

Dus... koffiemelk had ik nodig. Een flesje van 186 ml. alstublieft. Niet een flesje van 185 ml. of 187 ml. of gewoon lekker makkelijk afgerond een flesje van 200 ml. Nee, exact 186 ml!.

Kan iemand mij vertellen waarom er 186 ml. in een flesje zit?
Ik heb gegoogeld, maar dat leverde niks op. Het is ook geen deel van een dozijn, waarmee je keer 12 dus op een mooi rond getal uit zal komen. En oja, dan staat er ook nog op de verpakking: 1 portie is 7 ml. Dus dan zit je altijd bij je 26e of 27e portie op een te melkig bakkie, of op een bakkie met nèt te weinig melk. Dat snap ik dan wel weer, want verkooptechnisch is het handig als je bij je 26e bakkie net teveel melk erin doet, of bij je 27e bakkie een nieuwe verpakking open maakt, maar handig is het niet.

Het zullen geen dombo's zijn bij de Campina. Er zal door meer koffiemelkfabrieken over nagedacht zijn, want er zijn een hoop koffiemelkverpakkingseenheden te koop met 186 ml. van veel verschillende merken. Zullen andere producten dan ook verpakt zitten in flesjes van 186 ml, vraag ik me af? Bijvoorbeeld je make-up remover? Of je saladedressing?

Nou ja, als iemand me aan inzichten kan helpen? Graag!

8 opmerkingen:

 1. Het gaat om het gewicht in het flesje!! 186 ml koffiemelk is precies 200 gram!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa.... zo simpel! Had ik bijna zelf kunnen bedenken ;-P

   Bedankt, het zat me echt al een halve dag dwars :-)

   Verwijderen
 2. De inhoud pumpke die doet het 'm.Het gewicht van de fles krijg je er gratis bij of je betaalt er vooraf statiegeld over.Big smile
  Groetjes ,Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi,... inderdaad het gaat om gewicht, heb ik afgelopen weekeinde gemerkt met de slagroom. Dacht 200 ml te hebben gekocht, maar het was 200 gram... grrr (en dat is iets meer dan 100 ml).

  Na een paar jaar webloggen zijn wij zo wijs geworden...
  Ik wens je nog een fijn weekeinde!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch snap ik het nog niet. Vanmorgen tijdens het tandepoetsen zat ik het een en ander nog eens te overdenken. Tandpasta: 75 ml. Gel: 400 ml. cremes: ook hoeveelheden in ml. Chocopasta: 400 gram. Pindakaas: voordeelpot 500 gram. Jam: 400 gram. Terwijl jam dezelfde substantie heeft als gel. Er zit toch een bepaalde willekeur in waar ik de logica niet van zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Probeer het niet te snappen. Houd het bij: leeg is leeg en dat je dan snel een nieuw potjepakjetubeflacon bij de hand hebt. Van die onnutte kennis word je niet vrolijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van Zemix ontving ik op mijn hyve de volgende reactie... Ik weet niet of het uit z'n duim komt, met Marcel weet je het immers nooit, maar ik vond het wel een plausibele verklaring

  pfffff

  Hartelijk dank voor uw email van 15-04-12 over de verpakkingen Goudband Koffiemelk.

  Het heeft te maken met de schapruimte in de supermarkt, de verpakkingen zijn zo gemaakt dat ze het beste in de schappen passen.

  Wij vertrouwen erop dat uw vraag hiermee is beantwoord.


  Met vriendelijke groet,
  FrieslandCampina ConsumentenService

  BeantwoordenVerwijderen