zaterdag 28 april 2012

surfles

Vorige week vertelde ik dat de kinderen een zeilles *klik* hadden. De zeilles was een groot succes en vandaag wilden ze ook het windsurfen eens proberen.
Net als vorige week deed het weer vandaag helaas ook niet zo heel goed mee, maar we wilden toch een poging wagen.

Janneke kreeg helaas een nat surfpak aan. Daar was ze al niet blij mee :-(. Tijdens de instructie op het droge, met de kop vol in de wind, stemde ze haar humeur gelijk af op haar temperatuur. Met de harde warrelige wind was het voor haar net iets te moeilijk. Tegen de tijd dat ze echt te water gingen had ze het eigenlijk wel gezien. Op naar de warme kleren en warme chocomelk.

K.k.k.k.oud.....Jip vond het helemaal leuk. De instructie op het droge, die behalve moeilijk, ook gewoon best een beetje ingewikkeld was, kon hij goed volgen.
Samen met een instructeur ging hij het water op. En ondanks het feit dat hij meer in het water lag dan op de plank stond, heeft hij het heel leuk gevonden. Ik denk dat hij een uur bezig is geweest. Toen werd hij heel luxe door een bootje weer naar de wal gesleept. Met ijskâhwe klâhwe, dat dan weer wel.
Hij zou wel op surfen willen, maar helaas, de lessen beginnen pas op zijn vroegst volgend jaar. Gelukkig hebben zijn vader en zijn moeder in een grijs verleden ook gesurfd, dus die lessen hoeven niet persé. Maar een klein plankje met een kinderzeiltje... daar hebben we vandaag stiekem over zitten dromen...

Overigens... wie héél goed op de foto's kijkt, ziet de zwaluwtjes alweer vliegen. Hoe zat het ook al weer met dat speekwoord? En ja... ze vlogen laag vandaag. 'De zwaluwen vliegen laag vandaag, er is zwaar weer op komst' , zeggen wij dan altijd. Of was dat nou met meeuwen? We zullen het afwachten. De zomer zal toch niet voorbijgaan zonder zon?

3 opmerkingen:

 1. De meeuwen vliegen hoog, we houden het niet droog
  of..
  De meeuwen vliegen laag, het wordt zwaar weer vandaag!

  Kortom, ik weet het ook niet wat de zomer gaat doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heejjj... Acing... jij ook hier :-) Leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren hoorde ik bij ons ook de eerste zwaluw.Dan dringt het pas weer tot me door dat ik hun geluid zo gemist heb...
  Leuk blog, Tasja!

  BeantwoordenVerwijderen