vrijdag 1 juni 2012

A little bit of Freddie

Jip moet een werkstuk maken. Leuk onderwerp heeft hij gekozen: Queen.
Zijn voorwoord *klik* is inmiddels af. Hij heeft het mooi verwoord. Hij heeft geschreven dat hij voor Queen heeft gekozen omdat hij altijd heel veel voelt als hij die muziek luistert.

Vanavond doken we samen even terug in de tijd. We hadden gelezen dat het optreden van Queen op Live Aid in 1985 het beste optreden van Queen allertijden is geweest. 13 was ik toen. Ik hing een beetje tussen de barbies en de ''muziek express'*klik*' in. Toen fan van Wham en vooral George Michael. Die zongen daar ook een liedje in het Wembley Stadion. Hoe goed dit optreden van Queen was, dat is mij toendertijd ontgaan, maar jeetje... wat een power komt er uit dat mannetje.

En het is nog knapper als je weet dat de artiesten bij dat concert geen soundcheck mochten doen, of playback mochten gebruiken. Het was opkomen, 20 minuten knallen en klaar!

En wat een schril contrast is de laatste clip van 6 jaar later.


(Waarom mag ik hem nou niet embedden? )

Ik hoop altijd dat ik samen met Mr.C. over een jaar of, laten we zeggen 30, oud en grijs op een bankje in het park in de zon naar dit liedje kan luisteren. En dat we dan kunnen zeggen dat het goed is geweest....

6 opmerkingen:

 1. Da's nou eens een leuk onderwerp voor een werkstuk!! Niet dat ik Queen-fan ben, maar ik ben wel met hun muziek opgegroeid. Mijn jongste kent ook zoveel 'oude' muziek. Vind ik bijzonder. En Live Aid......tja, ik was wat ouder dan jij, maar heb tot in de late uurtjes voor de tv gehangen. Ik was helemaal muziekgek......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben ooit bij een Queen concert in Keulen geweest, volgens mij in 1983 of 1984. Mooi en indrukwekkend was dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee, kan embedden hier niet. Kom dan bij Wordpress want daar gaat het moeiteloos. Over dertig jaar oud en grijs. Mens dan ben je van mijn leeftijd. Nou, ik zit echt niet op een bankje grijs te zijn hoor. Die tijd is voor bij. Ik ben van de lange strandwandelingen, tuinwerken en dat soort dingen. Grrr.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mr.C. loopt dan al tegen de 80. Ik denk dat hij dan best wel oud en grijs is :-)

   Verwijderen
 4. Ik kan me het concert ook nog goed herinneren. Het nummer: who's gonna carry you home van The Cars en het optreden van mijn grote muziekale liefde: Davind Bowie.
  Wat fijn dat Jip "steun heeft" aan de muziek van Queen, en er dan ook nog een mooi werkstuk over kan maken. Hij krijgt vast een mooi cijfer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben ik weer...
  Who's gonna bring you home is niet van the Cars, maar van Icehouse.

  BeantwoordenVerwijderen