zondag 3 juni 2012

soppend op de Brabantse Wal Marathon

Vandaag liep ik mee op de Brabantse Wal Marathon. 10 kilometer maar hoor :-) , maar het was weer genoeg. Vanacht was ik nog hevig in de twijfelmodus. Janneke kwam bij me: 'Mama, de regen maakt zoveel geluid op de rolluiken, mag ik bij jou liggen'? Alsof je het geluid bij mij in bed niet hoort, maar bij mama wakker liggen, ligt toch wel veel lekkerder. Dat beloofde niet veel goeds voor de loop van vanmiddag..

Vanmorgen bij het opstaan gelijk de buienradar gechecked. Vlak voor de start zou het stoppen met regenen. Dat werd dus wél gaan, maar niet op mijn nieuwe schoenen.

Het parcours was wat je noemt modderig. En heulvelachtig. Met veel vals plat. Mijn loopmaatje en ik wisten elkaar om beurten mooi te motiveren. Op het rechte stuk tegenwind in de polder zat zij goed in d'r locomotief, en heeft ze mij in haar slipstream er mooi doorheen geloodsd. En die plassen? Als je eenmaal door bent maakt het niet meer uit. Dwars erdoorheen. Je zou er bijna blij van worden :-) Op het einde van de polder de heuvel op kregen mijn benen er weer zin in, en kon ik mijn vriendin weer mooi door de laatste kilometers werken.

De finish was killing. Over de laatste kilometer heb ik bijna 8 minuten gedaan (6 minuten is gemiddeld). Mijn vriendin zette voorbij het laatste kilometerbordje al gauw goed de eindsprint erin. De laatste kilometer liep over een modderig graspaadje, achter het finish-veld langs. Met een stevige klim eindigde het parcours. Volgens mij ga ik geen florisante finsish-foto laten zien (er stond een fotograaf). Op wandeltempo eindigde ik. Nét niet binnen het uur. Maar gezien de modderige paden is dat helemaal geen schande. En dan de euforie na afloop. Wat is dat toch steeds weer een heerlijk gevoel!

om u een idee te geven....


charmante blote damesbenenHoe veel lekkerder ging twee weken terug de meidoornloop? Toen ging ik bijna fluitend over de finish...


Nog even een P.S.-je: ik hoorde zojuist dat het vandaag net zo warm was als met kerst.
No way dat je met kerst in je korte broek en korte mouwtjes buiten gaat lopen. Vandaag dacht ik: Mwah... een lange broek is misschien toch teveel van het goede :-)

6 opmerkingen:

 1. Knap hoor Natasja. Het weer houdt jou niet tegen!!
  Ik daarentegen ben een watje. Niet buiten geweest vandaag.....
  Fijne avond,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, ik doe het je niet na, zeker niet in de blubber... Ik zit heel de dag te bibberen van de kou hierbinnen (komt door mijn andere menu bibberdebib) niet warm te krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super. Ik ben binnen gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar Natasja, dat kun je toch niet leuk vinden, zo door de modder ploegen. Afschuwelijk lijkt me dat? Driewerf aaaarchch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach joh, het gaat er toch niet perse om hoelang je over de 10 km gelopen hebt? Je hèbt 'm gelopen!

  BeantwoordenVerwijderen