dinsdag 5 juni 2012

sla van eigen moesdak

Sinds vorig jaar heb ik een 'moestuin' op mijn dakterras.
Wat er zo leuk aan is, dat snap ik zelf ook niet helemaal, maar ik geniet er altijd van om dingen te zien groeien. Het is zoveel werk. Zaaien, nathouden, uitdunnen, verpotten, weer nathouden .... en dan heb ik het nog niet eens over de zakken aarde die ik naar boven moet slepen. En de emmers met water. Gelukkig heb ik een mede-expirementerende buurvrouw, met tuinslang op het dakterras, die af en toe welwillend water over de 'schutting ' morst. Dat scheelt :-).

Vorig jaar was de oogst best wel mislukt. Zie deze blog *klik*.
Ik kan wel zeggen dat mijn oogst nu al beter gelukt is als vorig jaar.

De radijzen doen het goed. Er zitten alleen wel kleine slakjes op, maar de radijzen zijn te groot voor de slakken om ze helemaal op te eten. Vanavond zag ik tot mijn verbazing dat de andere rij radijzen die ik had gezaaid rucola bleek te zijn. Die was dus rijp om te oogsten. Met een paar buitenste blaadjes van de kropsla en de radijzen had ik een heerlijke salade uit eigen tuin.
Ik vond het er zo heerlijk vers en gezond uitzien toen het in de schaal lag... Bijna zonde om er dressing over te doen. Dan ziet het er gelijk niet meer zo fris uit.4 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat het dit jaar allemaal wat beter lukt... eet smakelijk ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mjammie ... lijkt me lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hoeft de plantjes in elk geval niet veel water te geven, want daar zorgt onze liever heer voor. Lijkt me wel erg "cool" om groenten van eigen kweek te eten, en het zal zeker gesmaakt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker. Hier staat de zelf gekweekte sla ook hoog in potten. En de rucola. Sommige staan op de vensterbank, gewoon om eens te kijken wat dat doet. Beetje ervaring opdoen. Straks eten wij ook zo'n eigen gekweekt hapje. Jippie.

  BeantwoordenVerwijderen