maandag 4 juni 2012

ik at mijn bord er bijna bij op


Ik heb een chef-kok in huis.
Heel fijn. In de weekends is de keuken zijn domein.
Het is geen echte chef-kok natuurlijk, maar hij hobbyt er stevig op los.

Zondagavond kwam dit bordje op tafel.

Asperges in roomsaus met tagliatelle.

Recept voor 2 -3 personen:

Ongeveer 8 tot 10 asperges gaar koken.
Sausje maken van een gefruit uitje, slagroom, witte wijn. 100 ml water erbij, met een kippenbouillonblokje.  Even laten inkoken. Hamblokjes hieraan toevoegen. De asperges in stukken snijden en aan de saus toevoegen. (Kopjes apart houden die zijn te lekker om door de saus te doen :-) ).
Zeekraal heel kort koken en toevoegen aan de saus.

Eventueel wat (versgeraspte) parmezaanse kaas erover. En eventueel een gekookt eitje erbij.

Mmmmmmmmmm!!!!!!!

De kalorieën? Daar hoef je je geen zorgen over te maken als je eerder op de dag 10 kilometer hardloopt. En het leuke van dit recept? Je houdt een flinke hoeveelheid wijn over. De rest van de fles mag bij de maaltijd soldaat gemaakt worden.

6 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! En inderdaad: het voordeel van 10 kilometer hardlopen is dat je al flink wat calorieën hebt verbrand!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er zo lekker uit. Maar hier willen ze het niet. Zelfs Lief niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er ver-schrik-ke-lijk lekker uit. Dat wordt kopiëren en plakken. Hahaaaaaaaaaaaaaaaaa........

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vergeet niet 100ml water en een kippenboullionblokje.
    Mr. C Master Chef!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sorry, bij asperges haak ik af, maar het ziet er wel bijzonder feestelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen